Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ти седела или не, проектот секако ќе се заврши. Твојот отпор требело да го дадеш на друг начин и тоа пред неговиот почеток. Сега на сите ни останаа само коментарите.
Што си бе ти? На секој пост одговараш, ко да те чепка некој у чмар, ебате тоа...дај малце употреби ја тоа главата...да, да, за мислење, за мислење, не е за украс...:toe:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Што си бе ти? На секој пост одговараш, ко да те чепка некој у чмар, ебате тоа...дај малце употреби ја тоа главата...да, да, а мислење, за мислење, не е за украс...:toe:

Моја работа што сум, а одговарам таму кај што сметам дека треба. Па така и одговарам на твојот смешен отпор. Немала да седи мирна и да гледа како друг го уредува градот, а отпорот се содржи од карање со форумски членови :pos:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Лејди Кју,аман немој да генерализираш и да зборуваш во име на цела држава и цел народ.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Моја работа што сум, а одговарам таму кај што сметам дека треба. Па така и одговарам на твојот смешен отпор. Немала да седи мирна и да гледа како друг го уредува градот, а отпорот се содржи од карање со форумски членови :pos:
Оф леле, него не си ти крив главата ти е тешка...дај бе, шефе, мислење. Не туку дрви како треба да мисли некој друг...Рече "го уредуваат градот"? Повеќе одговара-масакрираат. Мислиш, озбилно, дека Гоце, Даме, Јане на коњ, Порта (што не е триумфална), ќе му каже на американскиот турист кој си? Мислам дека повеќе ќе сфати кај се наоѓа у моментот кога ќе се лизне на некоја дебела 'рканица, упознавајќи се со нашата историја, шетајќи на плоштад...Мислиш дека така ќе бидеш помоќен, поголем, поКУЛТУРЕН од тоа што си? Дека споменикот на Александар Македонски ќе те претвори во антички македонец? Греота. Реалноста, дете, нема да те заобиколи. Него, поубаво е да се ландараш низ град (и по форуми) со политичка пропаганда, отколку да фатиш малце работа. Од работа можеш да се испотиш.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абре аман спомениците не се ни 10 % од Скопје 2014.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Го подржувам и те како.

Доста со тоа, колку бил културен народот и дека парите отишле незнам каде. Каде и да отишле, колку и некој да украл, нешто никнало, нешто пркнало.. од 91ва па навака, освен некоја улица и шахта поправена, друго и немав видено. Не мешајте политика, мене ми е смачено и од едните и другите, само сметам дека ова што во Скопје се изгради и направи, е нешто што мислев дека немаше ни за уште 50год. да бидне.

Фала и пријатно.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Само Филхармонијата и фонтаната(БЕЗ СПОМЕНИКОТ!).

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Што си бе ти? На секој пост одговараш, ко да те чепка некој у чмар, ебате тоа...дај малце употреби ја тоа главата...да, да, за мислење, за мислење, не е за украс...:toe:
Извини вака едно лично прашање ако може дамо: Kojа национална припадност си? Македонска ,Албанка..Ескимка? Ништо лично,не ми смета таман работа,него онака ме интересира..Пошто уште еден хард кор негативец за ск 2014 дознав дека е Влав (со сета почит не ми смета)..Ако сакаш кажи ми плс:smir:

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Извини вака едно лично прашање ако може дамо: Kojа национална припадност си? Македонска ,Албанка..Ескимка? Ништо лично,не ми смета таман работа,него онака ме интересира..Пошто уште еден хард кор негативец за ск 2014 дознав дека е Влав (со сета почит не ми смета)..Ако сакаш кажи ми плс:smir:
Што е важно тоа?
Таа мора да плаќа за овие лајненици исто како и ти . Додуша ти повеќе земаш од државен буџет отколку што плаќаш
Еј ало не сте само вие во земјава

S

Shellshock nam67

Гостин
nikolku trosenje na neproduktivni celi vo uslovi na kriza i zgolemena nevrabotenost site zemji se borat za cekor kon unijata nie se vrajkame vo Anrikata

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.152
Поени од реакции
5.987
Го одобрувам проектот Скопје 2014, многу ми е мило што и во Скопје ќе имаме Arco di Costantino... овај, Arco di Grujo, па не морам да одам во Рим да видам такво нешто. Уште да изградеа еден Колосеум на плоштад наместо голем споменик, ќе беше идеално.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
nikolku trosenje na neproduktivni celi vo uslovi na kriza i zgolemena nevrabotenost site zemji se borat za cekor kon unijata nie se vrajkame vo Anrikata
Претпоставувам мислеше антика. Како тоа уредување на плоштад е враќање кон антика? И кој к.р е тоа "враќање кон антика", ако можеш да ми објасниш?

S

Shellshock nam67

Гостин
Претпоставувам мислеше антика. Како тоа уредување на плоштад е враќање кон антика? И кој к.р е тоа "враќање кон антика", ако можеш да ми објасниш?
к.рот е следен самото посавување на биста на Александар кој ташак е ако не враќање кон антика арена филип 2 па толку иминја на антички херои нема ни во Рим ни кај Хеласите само на некој шупци од кај нас им текна и на некои нивни сателити За македонија е едно важно да сме богата земја Хеласите-гејлада да не гледаат како гопода луѓе да ни се молата за нашите пари е со тоа сме ги понижиле тотално а не да оди цела влада кај наив на одмор да се ценка и нас овде да ни продава демагогија за името за антиката чисто лициемерие.

ДРЖАВАТА ДА НИ ОДИ НАПРЕД ДА НИ СЕ ПОБОГАТИ ГРАЃАНИТЕ САМО ТАКА ЌЕ ОДИМЕ НАПРЕД ОД ДЕМАГОГИЈА И ИДЕОЛОГИЈА НЕ СЕ ЖИВЕЕ ОД ЕКОНОМИЈА СЕ ЖИВЕЕЕ.

Б

Бат Елохим

Гостин
од спомениците не ми се допаѓа портата, мислам најдискутабилен споменик ми е, ама затоа останатите ми се горе доле у реду. Не ми се допаѓаат како се направени лавовите на мостот и не знам зошто имам впечаток дека се на грешен мост ставени. Чудни се затоа што стојат (?) и на лик се чудни, ко од некој ентерпрајз излезени. 2 работа е што мислам дека треба да отидат до Будимпешта и да видат како треба да се искористи река што сече град. Сега по Вардар не можат бродови да пловат, ама околината дефнитивно може и треба да се уреди подобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom