Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Прво, христијанството не е пазар, па да си земаш од таму тоа што ти треба. Значи или веруваш комплетно во него, или не веруваш.
Второ, не терав сеир, видов дека имате недоразбирање со човекот, па пробав да појаснам, сериозно...

Повторно истото верба во христијанството или не. Јас верувам дека Христос воскреснал (чак што више сигурен сум дека се случило тоа). Ама што има врска тоа со Библијата на пример? Зашто мора сите тие сегменти Христос, Црква, Библија, Попови да добијат знак на еквивалентност?

Повторно истото верба во христијанството или не. Јас верувам дека Христос воскреснал (чак што више сигурен сум дека се случило тоа). Ама што има врска тоа со Библијата на пример? Зашто мора сите тие сегменти Христос, Црква, Библија, Попови да добијат знак на еквивалентност?

Со поповите нема многу врска, ама со Библијата и со Црквата како поим има секоја врска. Без навреда, но мислам дека не ти се баш нај јасни работите околу христијанството...

Колку исламот толку и христијанството е лоша религија, да не ги наречам НАЈЛОШИ.

ТОа е твоја верба дека двете се лоши и ја почитувам, почитувај ја и ти мојата верба дека исламот е најлошата религија и најпрво треба Исламот да исчезне и сите други после неа.

Момче прочитај го мојот пост упатенкон Заратустра.

Ќе продолжиме со увреди и вадење зборови од контекст. Нема квалитетна дискусија тука. Чорба Македонче.

1."Пола од тие што велат дека ќе се пишат, атеисти нема да го сторат тоа. Би требало во секоја фирма да има исто таков анкетен лист и сите што се атеисти би требало да им се одземат денови од годишен одмор за верските празници. Сведок сум на таков случај и после дечкото си ја подви опашката и сега е православен од српска националност, полсе низа препирки.

Според мене апсолутно и така треба, ако веќе си мандрак и отскокнуваш од другит ќе си ги истрпиш и последиците во согласност со законите и општеството во кое живееш."

2."Сто има врска Првославен Христијанин со тоа што не сум верник? Што те чуди тоа толку? Баш така е, не сум верник, а сум православен христијанин.

Извини ама јас цитирав она шо си напишал еве пак го правам истото, нити вадам нити ставам.
Заклучокот ми е и растафарјанец ќе си ако треба, само да се има корист

ТОа е твоја верба дека двете се лоши и ја почитувам, почитувај ја и ти мојата верба дека исламот е најлошата религија и најпрво треба Исламот да исчезне и сите други после неа.

Образложи зошто исламот е најлоша религија, а зошто христијанството е цвеќе за мирисање?

Со поповите нема многу врска, ама со Библијата и со Црквата како поим има секоја врска. Без навреда, но мислам дека не ти се баш нај јасни работите околу христијанството...

Хмм интересен заклучок, кој може да се изведе и за тебе и за секој друг.

--- надополнето ---

Образложи зошто исламот е најлоша религија, а зошто христијанството е цвеќе за мирисање?

А има ли потреба од објаснување?
Зарем вербата дека Исис ќе се симне по втор пат на Земјата носи полошо од вербата да се биде маченик и поблиску до Алах? Има многу дискусија тука. Нема време за тоа.
Едноставно сфати го како мое мислење и толку.

--- надополнето ---

Извини ама јас цитирав она шо си напишал еве пак го правам истото, нити вадам нити ставам.
Заклучокот ми е и растафарјанец ќе си ако треба, само да се има корист

Ама тоа е твој заклучок, кој не кореспондира со вистината. Исто е и со твојот заклучок за атеизмот и христијанството.
Секогаш постојат 3 вистини: Мојата, Твојата и Правата.

Мики бато вистината е една, а оние мојата и твојата се субјективен одраз на нештата. Сам си кажа дека не си верник, не веруваш човече, немаш вера, а припаѓаш на верска формална структура/организација-црква по нашки, или ти незнаеш да се изразиш и да напишеш она што навистима си и мислиш дека си, или пари вадиш од истата таа црква или со глуп па те влечат за нос како ќе им дојде.

Мики бато вистината е една, а оние мојата и твојата се субјективен одраз на нештата. Сам си кажа дека не си верник, не веруваш човече, немаш вера, а припаѓаш на верска формална структура/организација-црква по нашки, или ти незнаеш да се изразиш и да напишеш она што навистима си и мислиш дека си, или пари вадиш од истата таа црква или со глуп па те влечат за нос како ќе им дојде.

Кое сакаш сметај го за вистина, тоа ќе биде само твојата вистина, секако далеку од Правата нели?
Мене ме чуди како со леснотија ги отфрлаш сите работи (и не само ти) што доаѓаат од верниците. Мислиш ли дека секогаш се они во криво? Не си се замислил никогаш з аништо?

А постов повторно ти е заклучок изваден од контекст. БАрем за црквата јасно ти напоменав какво е моето мислење а ти па да си кажеш што на ум то на друм. И како бе бате да се разговара нормално со такви луѓе сем со истиот аршин да те извадам од контекст и да дискутираме на тој начин.

Ќе продолжиме со увреди и вадење зборови од контекст. Нема квалитетна дискусија тука. Чорба Македонче.

Е нема македонче квалитетни дискусии со вакви зборови:

Of mori majko. Znaci samo da se jadelo gomna bezveze. .....

Ne se praj na budala be. ....

Ti stvarno se prais na budala? ....

Тебе ќе да т емалтретирале ко дете многу по дома, па сеуште влечеш трауми. ....

Ne tresi be gluposti. ....

Не верувам дека постои поарогантен и поисфрустриран член на форумов од тебе. ....

Miki1976 напиша:
Ај бе доста лупаш глупости жити се Сме ширеле верска омраза хаха немаме друга работа само на тоа мислеме ебате будалиот.
http://forum.kajgana.com/showthread...ната-флотила&p=3595133&viewfull=1#post3595133

Е нема македонче квалитетни дискусии со вакви зборови:

Мило ми е што си извадил толку цитати од мене пред с еувреди. Ама ПОВТОРНО си ги извадил од контекст. Прикажи ги и причините зашто биле напишани тие увреди. МИслиш дека случајно се напишани.

Со ова сакаш да кажеш да си фураме по старо, поинтересно е да се вреѓаме или ...?

Мило ми е што си извадил толку цитати од мене пред с еувреди. Ама ПОВТОРНО си ги извадил од контекст. Прикажи ги и причините зашто биле напишани тие увреди. МИслиш дека случајно се напишани.

Со ова сакаш да кажеш да си фураме по старо, поинтересно е да се вреѓаме или ...?

Сакам само да кажам дека си субјективен. Дека раска во очите на другите бараш, а гредата во своите не ја гледаш. Секогаш има начин работите да бидат кажани и на друг начин, но изборот е твој.

Ако навистина веруваш во љубов како што кажа у постон кајшто редеше твои верувања, тогаш ќенемало потреба од навреди - нели? Кој навистина верува во љубов нема ни предрасуди за која вера е лоша, која е добра нити па дали има Прав, Мој, Твој Пат....:toe:

Лука: 6:41
А зошто ја гледаш раската во окото на својот брат, а не ја забележуваш гредата во своето око? :pop:

Ateist ти ги поднесе доказите, exhibit A, нема што да се толкува во кој контекст, сега да почнам да те пцујам и колнам до 9-то колено и после “абе остај, контекстот е битен“...
еее...маќедончињааа...:)

Лука: 6:41
А зошто ја гледаш раската во окото на својот брат, а не ја забележуваш гредата во своето око? :pop:

Ateist ти ги поднесе доказите, exhibit A, нема што да се толкува во кој контекст, сега да почнам да те пцујам и колнам до 9-то колено и после “абе остај, контекстот е битен“...
еее...маќедончињааа...:)

За момент заборавив дека за се имате доказ, таман работа некој друг да е во право нели? Очигледно е како ќе тече дискусијата и понатака. Не знаев дека само вие ја гледате вистината таква како што е. Бре богати? А тоа цитатите од кај и да се задржете ги за себе.

--- надополнето ---

Ако навистина веруваш во љубов како што кажа у постон кајшто редеше твои верувања, тогаш ќенемало потреба од навреди - нели? Кој навистина верува во љубов нема ни предрасуди за која вера е лоша, која е добра нити па дали има Прав, Мој, Твој Пат....:toe:

Така е сестро златна, у право си. Верувам во љубов уште повеќе во секс. Не ги сакам муслиманите, и што има тука лошо?

Мислам дека и ти и останатите атеисти верувате во љубов, во секс и не ги сакате муслиманите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom