верувам дека исламот е најлошата религија
Колку исламот толку и христијанството е лоша религија, да не ги наречам НАЈЛОШИ.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
верувам дека исламот е најлошата религија
Прво, христијанството не е пазар, па да си земаш од таму тоа што ти треба. Значи или веруваш комплетно во него, или не веруваш.
Второ, не терав сеир, видов дека имате недоразбирање со човекот, па пробав да појаснам, сериозно...
Повторно истото верба во христијанството или не. Јас верувам дека Христос воскреснал (чак што више сигурен сум дека се случило тоа). Ама што има врска тоа со Библијата на пример? Зашто мора сите тие сегменти Христос, Црква, Библија, Попови да добијат знак на еквивалентност?
Колку исламот толку и христијанството е лоша религија, да не ги наречам НАЈЛОШИ.
Момче прочитај го мојот пост упатенкон Заратустра.
Ќе продолжиме со увреди и вадење зборови од контекст. Нема квалитетна дискусија тука. Чорба Македонче.
1."Пола од тие што велат дека ќе се пишат, атеисти нема да го сторат тоа. Би требало во секоја фирма да има исто таков анкетен лист и сите што се атеисти би требало да им се одземат денови од годишен одмор за верските празници. Сведок сум на таков случај и после дечкото си ја подви опашката и сега е православен од српска националност, полсе низа препирки.
Според мене апсолутно и така треба, ако веќе си мандрак и отскокнуваш од другит ќе си ги истрпиш и последиците во согласност со законите и општеството во кое живееш."
2."Сто има врска Првославен Христијанин со тоа што не сум верник? Што те чуди тоа толку? Баш така е, не сум верник, а сум православен христијанин.
ТОа е твоја верба дека двете се лоши и ја почитувам, почитувај ја и ти мојата верба дека исламот е најлошата религија и најпрво треба Исламот да исчезне и сите други после неа.
Со поповите нема многу врска, ама со Библијата и со Црквата како поим има секоја врска. Без навреда, но мислам дека не ти се баш нај јасни работите околу христијанството...
Образложи зошто исламот е најлоша религија, а зошто христијанството е цвеќе за мирисање?
Извини ама јас цитирав она шо си напишал еве пак го правам истото, нити вадам нити ставам.
Заклучокот ми е и растафарјанец ќе си ако треба, само да се има корист
Мики бато вистината е една, а оние мојата и твојата се субјективен одраз на нештата. Сам си кажа дека не си верник, не веруваш човече, немаш вера, а припаѓаш на верска формална структура/организација-црква по нашки, или ти незнаеш да се изразиш и да напишеш она што навистима си и мислиш дека си, или пари вадиш од истата таа црква или со глуп па те влечат за нос како ќе им дојде.
Ќе продолжиме со увреди и вадење зборови од контекст. Нема квалитетна дискусија тука. Чорба Македонче.
Of mori majko. Znaci samo da se jadelo gomna bezveze. .....
Ne se praj na budala be. ....
Ti stvarno se prais na budala? ....
Тебе ќе да т емалтретирале ко дете многу по дома, па сеуште влечеш трауми. ....
Ne tresi be gluposti. ....
Не верувам дека постои поарогантен и поисфрустриран член на форумов од тебе. ....
Miki1976 напиша:Ај бе доста лупаш глупости жити се Сме ширеле верска омраза хаха немаме друга работа само на тоа мислеме ебате будалиот.
http://forum.kajgana.com/showthread...ната-флотила&p=3595133&viewfull=1#post3595133
Е нема македонче квалитетни дискусии со вакви зборови:
Мило ми е што си извадил толку цитати од мене пред с еувреди. Ама ПОВТОРНО си ги извадил од контекст. Прикажи ги и причините зашто биле напишани тие увреди. МИслиш дека случајно се напишани.
Со ова сакаш да кажеш да си фураме по старо, поинтересно е да се вреѓаме или ...?
Мило ми е што си извадил толку цитати од мене пред с еувреди. Ама ПОВТОРНО си ги извадил од контекст. Прикажи ги и причините зашто биле напишани тие увреди. МИслиш дека случајно се напишани.
Со ова сакаш да кажеш да си фураме по старо, поинтересно е да се вреѓаме или ...?
Лука: 6:41
А зошто ја гледаш раската во окото на својот брат, а не ја забележуваш гредата во своето око? :pop:
Ateist ти ги поднесе доказите, exhibit A, нема што да се толкува во кој контекст, сега да почнам да те пцујам и колнам до 9-то колено и после “абе остај, контекстот е битен“...
еее...маќедончињааа...![]()
Ако навистина веруваш во љубов како што кажа у постон кајшто редеше твои верувања, тогаш ќенемало потреба од навреди - нели? Кој навистина верува во љубов нема ни предрасуди за која вера е лоша, која е добра нити па дали има Прав, Мој, Твој Пат....![]()