- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 7.568
- Поени од реакции
- 4.231
Во право си доста за Мурињо и Реал ова е тема за финалето во ЛШ помеѓу Маснчестер и Барселона:smir:Остајте ги другите тимови...Барса и Манчестер се во финалето,другите ќе гледаат :tv:
Во право си доста за Мурињо и Реал ова е тема за финалето во ЛШ помеѓу Маснчестер и Барселона:smir:Остајте ги другите тимови...Барса и Манчестер се во финалето,другите ќе гледаат :tv:
И ќе му нацртам, само нека кажеИзгледа не ја разбрал, затоа му е глупа
Човече,сега се криви судиите?Да де, може слободно Барса да игра балет ако нејќе да и прават остри стартови, ако ти никогаш не си го гледал Матераци или Гатузо јас сум ги гледал, и Пепе во споредба со нив е Дева Марија, само што порано заради Матераци не се организираше групна глума, од косачот на тревата до Алвеш, преку резервниот голман. Не се вадете на еден играч, тој ќе си добие црвен ако направи остар старт али јас колку што видов он во 60 минути, не доби никаков картон, туку доби црвен за глума. Не знам, обично кога се праат крвнички стартови одма се дава жолт картон, ама овој не доби... не знам... не сме гледале иста утакмица...
Пишав погоре, Пепе си е приказна за себе како што е и Бускетс во Барса, никој не ги правда фаулите, али во фудбалот секогаш биле, и секогаш биле санкционирани, додека глумата ја измисли Барса,ама не обичната, организираната, а таа глума никогаш не доби казна, Интер можеше да испадне лани само заради глумењето на Бускетс а он не доби никаква казна зашто изнуди црвен картон. Споредбено, Ето оваа година удри играч без топка, судијата не виде а потоа доби 3 натпревари казна, значи за удар се добива казна и по натпревар, а за глума јок...
Тоа ми е поентата.
Ај, со среќа у финале, не дека ќе ви треба
сите "што би било кога би било" сценарија се глупави...ете затоа, а и грозни видеа пушташ...немој така ..:smir:И ќе му нацртам, само нека каже
Нема смисла да тераме понатака, Џони има 20 години(+/-), за мене не е релевантен, ама ете за тебе ако е он убаво рече: ако отишол со намера Пепе е црвен картон, а ако ти и он сте му биле во главата на Пепе и знаете дека било намера да удри, тогаш е црвен, ако не, е грешка на судијата. Друго, ако Пепе сакаше да го удри ќе му ја скинеше ногата, ако јас сум улетан и играчот стои укопан во место и сакам да го удрам, верувај дека нема да го промашам. Исто Џони викаше за сличен старт на Сантон дека било црвен со Рома кога Сантон доби жолт, али и тогаш Сантон немаше намера да удри и доби жолт, слично како Пепе само што он не го ни удри, само кај Сантон судијата оцени правилно, кај Пепе судијата подлегна на глумата, а Џони суди по книгиЧовече,сега се криви судиите?
Џони Вајсмилер(кој впрочем е фан на интер а и фудбалски судија по професија) пишеше колумни овде за тоа зошто беше оправдан црвениот.
Изјава на деценијата. Ти мора да си некој стручњак. Фудбалот ќе изгубел, оооооо Боже,А кој ќе победи, баш ми е гајле, 2 тима што најмногу ги мрзам играат финале, кој и да победи, фудбалот ќе изгуби.
таман да те пофалам еднаш нешто паметно да кажиш и на крајот пак ја усра работата :pos2:Шансата на Манчестер ја гледам преку брзите крила и одличниот одбрамбен тандем Видиќ-Фердинанд.
Не верувам дека Фергусон повторно ќе усере тактика како што направи 2009-та.
А кој ќе победи, баш ми е гајле, 2 тима што најмногу ги мрзам играат финале, кој и да победи, фудбалот ќе изгуби.
Да, за жал. После ова финале ништо веќе нема да биде исто. Се ќе биде на полошо.Кој и да победи, фудбалот ќе изгуби.
Така е, требаше Арсенал да биде финалист, така фудбалот многу ќе добиеше.Шансата на Манчестер ја гледам преку брзите крила и одличниот одбрамбен тандем Видиќ-Фердинанд.
Не верувам дека Фергусон повторно ќе усере тактика како што направи 2009-та.
А кој ќе победи, баш ми е гајле, 2 тима што најмногу ги мрзам играат финале, кој и да победи, фудбалот ќе изгуби.