Microsoft го купи Skype!

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
И кога MS ќе го купи Скајп уште ќе го развиваат Скајп за Линукс? I don't think so...
MS да работи на софтвер за Линукс нема да го видеш ни во Sci-Fi филм :)
Незнам, али не ми се верува да ќе се толку глупи и да го укинат за Линукс, апсурдно е. А и профитот им е важен нив :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Кога ќе подразмислеш малку подобро, нема логика да развиваш софтвер за „противничкиот“ ОЅ. Ваљда ќе може да се користи последната достапна верзија за Линукс и нема да има никаков проблем при нејзино работење на Линукс. Останува да видиме што ќе се деси со Скајп...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мислам дека ако ги мerge-нат и корисниците и софтверот + да се на 2те платформи = WIN.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Поубаво да го купеа Facebook, ќе направеа некои кул работи со скајпот :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Луѓе дај бе не избрзувајте со заклучоци што ќе се деси со Скајп. Сигурно ќе има конференција на Мајкрософт каде ќе си ги кажат своите планови за во иднина, така што тогаш ќе видиме што и како ќе биде со софтверов.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ќе си остане мултиплатформ ќе има на сите оперативни, неможе туку така да се прекине бидејќи ќе изгубат огромен број на корисници.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Каква црна интеграција, тоа е најголем фејл...размислете, тогаш би го купиле чисто да ја уништат конкуренцијата само, без никаков поголем ќар од името, брендот, технологијата.

Не е се така едноставно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Microsoft has bid $5 Billion for Skype... Obviously nobody told them they can download it for free from the website..

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ќе си остане мултиплатформ ќе има на сите оперативни, неможе туку така да се прекине бидејќи ќе изгубат огромен број на корисници.
И ќе рече Балмер, 90% од сите електронски уреди треба да користат Windows бидејќи е најдобрата платформа, само што нема да може на се да се инсталира бидејќи нема доволно рам.
Кога тие ја ограничија DirectX 11 да не може да се инсталира ако не е Windows7, за да може gamer-ите да се префрлат на срањето наречено Windows 7, тогаш не очекувај Skype
да има подршка за Linux или било кој друг оперативен систем.

M

Mr.InF3ction

Гостин
И ќе рече Балмер, 90% од сите електронски уреди треба да користат Windows бидејќи е најдобрата платформа, само што нема да може на се да се инсталира бидејќи нема доволно рам.
Кога тие ја ограничија DirectX 11 да не може да се инсталира ако не е Windows7, за да може gamer-ите да се префрлат на срањето наречено Windows 7, тогаш не очекувај Skype
А сакаш да има directx11 и за windows 98?
И ако навистина мислиш дека Windows 7 e срање...тешко тебе.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Уште користите 10 години стар OS? (т.е. WIN XP)
Стварно незнам зошто некои луѓе сеуште се во заблуда дека WIN7 е црна дупка за перформанси, стабилност итн.......

Kajgana Shop

На врв Bottom