Судниот ден - 21 мај, 2011?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
... Во Драчево (населбата каде што живеам) има верувања дека ќе се случи нешто... Не би рекол дека тоа е мизерност... Јас би го нарекол Страв (чим го слушнеш, те тера да веруваш... кај некои делува кај некои не...) незнам дали ме сфати доволно али... тоа е :tapp:
Да те сфатив, ме интересира дали ти веруваш во ова ?
Јас видов билборди во градот, ама искрено да ти кажам не ме фати страв, туку ми идеше да се испукам од смеење и не можам и уште не можам да ја опишам глупоста на ова чудо, а не пак да поверувам или да ме фати страв.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Да те сфатив, ме интересира дали ти веруваш во ова ?
Јас видов билборди во градот, ама искрено да ти кажам не ме фати страв, туку ми идеше да се испукам од смеење и не можам и уште не можам да ја опишам глупоста на ова чудо, а не пак да поверувам или да ме фати страв.

Многу просто и едноставно....

1) Што ќе им се нив донации? нели е крај на светот?
2) Ако е крај на светот зошто ја рекламираат нивната веб страна по билборди и флаери?

Со една реченица
Си прават реклами на својата страна со цел да соберат пари и да ги носат "на оној свет" (За тие што не разбираат: Сакаат да се "опарат"... ебаго :))
^^ Втор пат го постирам истово... ;)
^^ Ова е целата суштина
:wink:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.949
Поени од реакции
12.557
Се прашувам да не се како овие:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Две лица во полиција заради кампањата „Судниот ден доаѓа на 21 мај“

По поставувањето на билборди и делењето на летоци на македонските граѓани кои предупредуваат дека судниот ден е 21 мај, ден кога ќе почне уништувањето на светот, полицијата привела две лица, јавува „Макфакс“.

По пријава на граѓанин, кој се почувствувал вознемирен од делењето на летоците за крај на светот, полицијата постапила и две лица повикала на информативен разговор минатата недела.

“Лицата беа предупредени, им беше укажано дека ги вознемируваат граѓаните и подоцна беа пуштени од полиција. Доколку има и други пријави од граѓани кои се чувствуваат вознемирени, полицијата ќе постапи во согласност со своите ингеренции“ изјави портпаролот на МВР, Иво Котевски.

Пред неколку дена во Охрид, Скопје, Струмица и други поголеми градови низ Македонија осамнаа вакви билборди со вознемирувачка содржина. Тие се дело на христијанската организација Фемили стејшн, попозната како Фемили Радио. Станува збор за секта од Њујорк која верува дека нивниот духовен водач со математичка формула ги открил кодовите и тајните на Библијата, како и пропаѓањето на светот за неколку дена.

© 2011 Ohridnews.com

Пазете шо работите :pos2:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
И што тоа со судниот ден на 21? Некоја реклама на крај ке излезе а?

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
... Во Драчево (населбата каде што живеам) има верувања дека ќе се случи нешто... Не би рекол дека тоа е мизерност... Јас би го нарекол Страв (чим го слушнеш, те тера да веруваш... кај некои луѓе тоа навлегува до тој степен што едноставно... Полудуваат!) незнам дали ме сфати доволно али... тоа е :tapp:
жити драчевецот... не генерализирај, на пример јас не се плашам, а и не верувам...и ај сеа :)

не го срами драчево со вакви кукавички изјави, ти се молам :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Едно нешто што е 100 % сигурно е крајот на светот од научен аспект, и тоа во повеќе сценарија: Сонцето станува црвен џин, не погодува астероид/комета, се истребуваме самите со загадување или нуклеарни војни, вселената се раширила до тој степен што станала премногу ладна и темна, не погодил млаз од гама-зраци....итн. Сите овие работи се физички возможни и остварливи, секој во своето време. Сега прашање е што ќе ни се падне нас и за колку време. А овие “завршувања на светот“ од религиски аспект, немаат никаква сигурност и поткрепа. Ќе знаеме дали се вистина или не, САМО АКО НАВИСТИНА СЕ СЛУЧАТ.

Член од
9 мај 2011
Мислења
52
Поени од реакции
9
Ем не знае математика, ем ја мисинтерпретира Библијата. Остај шо е секта и култ е.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
W3w3 kw@j n@ sw3t0t z@ 3 d3n@.Wewe s3g@ 6t0 43 pw@w@m?

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Ги делеа памфлетките на плоштад и ете прочитав и за судниот ден. Моето мислење тогаш а и сега е дека писанието има многу недоречености. Не ми остави посебен впечаток и речиси го заборавив. Едно нешто постојано ми се врти во глава...зошто постојано чекаме Бог да не казни за гревовите или да не спаси? Еве и името чејкаме некој друг да ни го реши, па овој не не сака па оној ништо ненаправил за нас.... Мислам дека судниот ден ќе си го одредиме сами со ова севкупно нечовечко и нетолерантно однесување.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
жити драчевецот... не генерализирај, на пример јас не се плашам, а и не верувам...и ај сеа :)

не го срами драчево со вакви кукавички изјави, ти се молам :)
Јас реков дека има верувања дека ќе се случи нешто.
Не потенцирав кој се плаши а кој не... :)

Btw... Ти беше тој што со кромид го маваше нигерот на плоштад?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom