Килограмите и врската

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прекумерната тежина Мацо освен со здравјето, поврзана е и со врската.

Кога некој е дебел и е свесен за тоа, а не превзема ништо е незадоволен од себе си. Тоа незадоволство со текот на времето расте и почнува да има огромно влијание врз партнерот. Најчесто дебелите луѓе мислат дека нивниот партнер се врти по секоја згодна или полузгодна девојка на улица дури и кога не е така. Таквата мисла води до љубомора, па караници итн....
Тогаш личноста има проблем сама со себе. Ако некој има вишок килограми и е незадоволен со тоа и не прави ништо за да го поправи тоа, тогаш личноста си има проблем и до неа е. Најлошо е да кукаш, а не правиш ништо за да го поправиш тоа. И тогаш таа љубомора е проблем на таа личност и ако заврши врската тоа ќе биде заради комплексите на таа личност, а не заради тежината.

Нагло здебелување за 1 месец? Да, може е штетно :)

Јас кажав, навреда ако рече ослаби заради здравје, а уствари не е поради тоа, зашто кажав, никој не помислува на здравјето кога ќе ти каже некој да ослабеш. И не викам за некој што има 150 кила, тоа е лошо за здравјето, али за некој што има пуштено само стомак и да му кажеш ослаби лошо е за здравјето, ма дај не зезај, не ти, туку повеќето девојчиња или машки не сакаат дебели женски/машки зашто кога би сакале, би си фатиле таква а не некоја слабичка.

И мене ми е приоритет здравјето, да не се разбереме погрешно :)
Јас во првиот мој пост на темава реков, не би рекла никому да ослаби, ако е во прашање пуштање стомаче, пошто како што реков, мене лично ми се многу симпатични покрупни машки, коцки на стомак - њет. Не се замарам со килограми, ни мои, ни туѓи, едноставно тоа не е нешто што зема приоритет во мојот живот. Во првиот мој пост, реков дека не ни приметувам разлика, освен ако не е драстична. Немам ни вага дома. Не се замарам.
Здравствениот сегмент го спомнав во однос на претерано нагло здебелување.
Јас не сум никоја да наложувам некому да ослабе, а истото го очекувам и од партнерот.
Ако ти се свиѓам со 5 кила вишок, добро, ако не - барај си некоја што ќе ти одговара.
Тоа си е моја филозофија според која јас се водам, не ги темелам моите врски според бројот на килограми, едноставно не се замарам.
Ако пуштил стомак, за него си го пуштил, јас нема што да му се мешам во неговиот изглед.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
jas bi probal neshto od okulu, kao bi ja teral da ideme da vezbame zaedno ili slichno, pa nesho kao na shala kje i recham deka e debela ova ona, no ako ovie stvari ne pomagaat kje i kazam u faca deka e debela i deka sakam da oslabe pa neka si ja misli :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
По цел ден ќе го викам прасе и ќе се стави на диета,барем кај мене тоа пали :)
Иначе ако ме остави за тежината...ќе се акнам од земја.И потоа ќе заминам во кафана.

С

Сатори

Гостин
Патетично е да се гледа на врската како на причина за дебелеење.
Но уште повеќе е патетично тоа јавно да се изговори како лагодност затоа што некој веќе не сака.Ако ни беше потребен само партнерот како социјален контакт и комуникација со светот, сеуште ќе живеевме во ... океј, нема таков век во историјата?!

Реално, кога сум се одлучила веќе да бидам со некој, со него сум затоа што ми се допаѓа она што може да ми го понуди во моментот, а само флертувам со идејата за тоа во што може да се претвори тој човек во иднина, а тоа во ниту еден случај не го опфаќа физичкиот изглед, туку амбицијата, интелектуалниот напредок и статусот.Немам проблеми со елегантно пополнети момци, се додека тоа изгледа прифатливо, а се додека не дојдам во таква ситуација, нема смисла да теоретизирам како јас светицата или простачката би постапила.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
izgledod do nekade igra uloga pred da zapocne vrskata ...taka da tuka mozebi bi igrala uloga debelinata (radi estetika) :toe: posle veke doagja do izraz onaa vnatresnata ubavina ...ili so drugi zborovi se e posle stvar na naviki :back:

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Не сакам полничкав и со стомак, а дебел до ич. Низок-дебел, јок бе. Висок и рамениците развиени... Абе што нејќум со стомак никако...
Сакам ко ќе излезиме она да оставиме впечаток како убав пар. Но сепак најбитен е карактерот и културата кај еден човек. Се во едно 3 in 1 :icon_bigg

:wub::wub::wub:

T

theTinule

Гостин
Ако е дебел на диета ќе го стаам. -.-
И ја ако се здебелам има право да не ми дава да јадам. -.-
Нема лабаво. -.-
Раскинување ни под разно. -.-
Ако ти текне на раскинување ради тоа што ти е дебел дечкото, иди убиј се. -.-

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ако е дебел на диета ќе го стаам. -.-
И ја ако се здебелам има право да не ми дава да јадам. -.-
Нема лабаво. -.-
Раскинување ни под разно. -.-
Ако ти текне на раскинување ради тоа што ти е дебел дечкото, иди убиј се. -.-
Зашто? Ако не бил дебел кога сте тргнале по која логика мора да го сакаш и дебел? Во краен случај опуштањето најчесто оди обострано, прво едниот попушта на изглед а другиот го следи.

Прифаќам здраво полничко (посебно за женско) ама некој да стане прасе и да не се одржува од мрзливост а другиот да е во топ форма, таква врска тешко долго да трае.

T

theTinule

Гостин
Зашто? Ако не бил дебел кога сте тргнале по која логика мора да го сакаш и дебел? Во краен случај опуштањето најчесто оди обострано, прво едниот попушта на изглед а другиот го следи.

Прифаќам здраво полничко (посебно за женско) ама некој да стане прасе и да не се одржува од мрзливост а другиот да е во топ форма, таква врска тешко долго да трае.
Ако го сакаш, ќе го сакаш по секоја цена, било дебел, било неодговорен, било пушач, било непушач. Единствено што можеш да направиш е да пробаш да го промениш. Ако имате разбирање и двајцата, се наоѓа компромис :)
Инаку, полнички поштувам и јас. <3

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ако го сакаш, ќе го сакаш по секоја цена, било дебел, било неодговорен, било пушач, било непушач. Единствено што можеш да направиш е да пробаш да го промениш. Ако имате разбирање и двајцата, се наоѓа компромис :)
Инаку, полнички поштувам и јас. <3
Не, по секоја цена нема :nenene:. Зашто да сакам неодговорна или мрзлива личност поготово ако на почеток не била таква? За пушењето ок, тука може да се направи компромис :).

За дебелењето конкретно, сите мои пријатели во сериозни врски се здебелија и престанаа да личат на себе. Тука мажите ги кривам повеќе затоа што треба да се пример за девојката ама во случај типот да е топ и по неколку години врска а типката се здебелила и иако има услови да вежба и да оди на третмани ја мрзи и само лакира нокти се сомневам дека ќе го задржи долго време.

Јас би пробал да ја мотивирам и сите финти ќе ги употребам да почне да пази на изглед ама ако гледам не бива не гарантирам дека ќе останам со неа за стално. Се разбира истото го очекувам и од себе :).

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Кога вели некој јас или моите пријатели ми брка во џигерите, најозбилно.
Сите не се исти,некој ке си ја/го сака дебел/ка некој слаба.Не зборувајте за секого поединечно-зошто би ја сакал дебела или слаба.И не сте никои па да осудувате.

СЕКОЈ Е РАЗЛИЧЕН,НАУЧЕТЕ СЕ!
Убаво кажа Тинуле,ке го ставам на диета ама да му раскинам е тогаш подобро е да се убиеш.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дечко без маса е како девојче :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
9
Поени од реакции
3
До Сатори - ти си со некој ако ти се допаѓа она што може да ти го понуди во моентот. Моментално имам 5 евра во џебот. Дали ти се допаѓаат, курво? Ако не, ќе ја зголемиме сумата, но...ти и понатаму ќе останеш курва. Некогаш би била обележана, но денес твојот сој е мнозинство.

С

Сатори

Гостин
Има неколку ствари кои што реално ме иритираат во животот, една од нив е вулгарност, а другата е непристојно и просто однесување.
Мене ми е јасно дека не си разбрал што сум сакала да кажам во постот и тоа е во ред, не секогаш сум разбирлива, но исто така нема да се обидувам воопшто да ти појаснам.
Да бидеме искрени имам доволно пари (...) и сигурно нема да дозволам маж да плаќа за мене во ресторан.

Но тоа е друг разговор на комплетно друга тема, сега само ми е жал што не сме разбрале и што не можеш да си ги контролираш нагоните и манирите.

Kajgana Shop

На врв Bottom