Килограмите и врската

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Вишокот килограми можат многу лесно да ја прекинат врската, во случај ако на машкото му служиш како кукла што ја шетка и ја покажува пред сите, се фали со неа, као демек видете колку јака пичка е девојка ми.
Вистинскиот дечко нема да му смета ништо на тебе, ако вистински те сака.
Секое покачување на килограмите може да биде слатко ако е во одредена мера.
Во случај да се претера би почнала со лесни шеги на негова сметка, со кој би можело да му дое памет, ако не идеме заедно да вежбаме, не поради тоа што не изгледа добро, туку поради него. Оти секој килограм плус му смета на организмот, пошо самиот тој не е навикнат на тоа.:smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Но кои се причините кои доведуваат до тоа?
Види, сите винимаваме на својот изглед за да бидеме физички попривлечни.
Ваквото однесување (во овој случај опуштање) можеби се должи на фактот што веќе ја имаме остварена целта т.е. сме привлекле партнер и на некој начин имаме некој "договор" наречен врска во која очекуваме партнерот да го прави тоа што го прави со нас безразлика на тоа како изгледаме моментално.

Мислам, никој не е обврзан да води грижа за својот излгед поради тоа што партнерот му рекол така но ако сака да има поголеми шанси за да го задржи на подолг период, си треба одржување, нешто како механизација, ремонт кај машините.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Вишокот килограми можат многу лесно да ја прекинат врската, во случај ако на машкото му служиш како кукла што ја шетка и ја покажува пред сите, се фали со неа, као демек видете колку јака пичка е девојка ми.
Вистинскиот дечко нема да му смета ништо на тебе, ако вистински те сака.
Секое покачување на килограмите може да биде слатко ако е во одредена мера.
Во случај да се претера би почнала со лесни шеги на негова сметка, со кој би можело да му дое памет, ако не идеме заедно да вежбаме, не поради тоа што не изгледа добро, туку поради него. Оти секој килограм плус му смета на организмот, пошо самиот тој не е навикнат на тоа.:smir:
Најчесто се вели истото "Маче ослабни не чини за здравје". Стварно не чини, ама и помило ни е на срце а и на раче кога шетаме со некој стегнат :)

Искрено и реално, мажите за разлика од жените се визуелни суштества, остајте вие душата, срцето и џигерот, но паралелно на тоа се внимателни и сожалливи. Секоја жена треба да внимава на себе. Мора да има рамнотежа меѓу физичкото и психичкото.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
само дебелите се правдаат на темава, кисело е гројзето киселооо

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
:pos:
Не бидете смешни. Ослаби не поради тоа што не ми се свиѓаш, туку поради здравјето. Кого лажете? Не верувате ни вие во тоа.

Девојка ми(што ја неам) ако се здебели некое кило не е проблем, али некои 15-20 сигурно ќе бидат проблем. И нема да и кажам штетно е за здравјето зашто е булшит, ама сигурно ќе и помогнам да ослабе. Всушност, не верувам дека ќе стигне до тој стадиум толку да се здебели.

Во секој случај, не лажете и давајте такви бедни коментари како поради здравјето било, мене некоја така да ми каже за било кој дел од моето тело ќе го сфатам како навреда, не како грижа за мене.

Ае

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Јас лично стварно не можам да разберам опуштање и во килограми и во несредување, само затоа што постои долга или стабилна врска. Првенствено јас неможам да се поднесам недепилирана, а и богами здебелена, а не па уште така да му се појавам. Нема оправдување за тоа, само тешење меѓусебно, што може лошо да влијае понатаму во врската. Затоа ако почне партнерот да се проширува, одма го сечам :icon_lol:, истото важи за мене, нема тука лутење, не сме слепи. Подобро на време да се реагира :wink:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
:pos:
Не бидете смешни. Ослаби не поради тоа што не ми се свиѓаш, туку поради здравјето. Кого лажете? Не верувате ни вие во тоа.

Девојка ми(што ја неам) ако се здебели некое кило не е проблем, али некои 15-20 сигурно ќе бидат проблем. И нема да и кажам штетно е за здравјето зашто е булшит, ама сигурно ќе и помогнам да ослабе. Всушност, не верувам дека ќе стигне до тој стадиум толку да се здебели.

Во секој случај, не лажете и давајте такви бедни коментари како поради здравјето било, мене некоја така да ми каже за било кој дел од моето тело ќе го сфатам како навреда, не како грижа за мене.

Ае
Навреда е ако ти каже дека тоа е лошо за изгледот и јас зборам за тие 30 килограми плус, а не за 5-6, па и 10. Голема глупост е да се ослабува за да опстои врската. И не знам зашто мислиш дека тоа за здравјето е булшит кога е научно докажано дека нагло здебелување од 15- 20 кила и повеќе доведува со запурување на крвните садови што може да доведе од инфаркт. Не зборам јас напамет и ако јас би се здебелила 20 кила, би мислела на своето здравје, а не дали некој површен мозок чиј нос не гледа подалеку од неговите ножни прсти ме сака и дали ќе ми раскине.

Ако некој се грижи за твоето здравје, а ти тоа го гледаш како навреда, ондак не знам што да ти кажам, мене тоа ми е прв приоритет во животот и затоа и него и го спомнав. Али јебига, некои луѓе не му придаваат значење, затоа што нели изгледот е каде каде побитен од здравјето. :wink:

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
^^Се измешаа малце работиве. Значи никој не вика дека треба да се ослабе за да опстои врската. Ама бидејќи здравјето е најбитно, зарем ќе чекаш некој да ти каже дека тоа што си се здебелил/а 20 кила не чини за тебе и твоето здравје, или пак ти воопшто нема да дозволиш до тоа да дојде? Како и да е, овде мислам битниот муабет беше дека партнерите ептен се опуштаат во врска, и забораваат да практикуваат работи (вежбање, здрава исхрана исл.) што пред тоа им биле секојдневие :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Навреда е ако ти каже дека тоа е лошо за изгледот и јас зборам за тие 30 килограми плус, а не за 5-6, па и 10. Голема глупост е да се ослабува за да опстои врската. И не знам зашто мислиш дека тоа за здравјето е булшит кога е научно докажано дека нагло здебелување од 15- 20 кила и повеќе доведува со запурување на крвните садови што може да доведе од инфаркт. Не зборам јас напамет и ако јас би се здебелила 20 кила, би мислела на своето здравје, а не дали некој површен мозок чиј нос не гледа подалеку од неговите ножни прсти ме сака и дали ќе ми раскине.

Ако некој се грижи за твоето здравје, а ти тоа го гледаш како навреда, ондак не знам што да ти кажам, мене тоа ми е прв приоритет во животот и затоа и него и го спомнав. Али јебига, некои луѓе не му придаваат значење, затоа што нели изгледот е каде каде побитен од здравјето. :wink:
Нагло здебелување за 1 месец? Да, може е штетно :)

Јас кажав, навреда ако рече ослаби заради здравје, а уствари не е поради тоа, зашто кажав, никој не помислува на здравјето кога ќе ти каже некој да ослабеш. И не викам за некој што има 150 кила, тоа е лошо за здравјето, али за некој што има пуштено само стомак и да му кажеш ослаби лошо е за здравјето, ма дај не зезај, не ти, туку повеќето девојчиња или машки не сакаат дебели женски/машки зашто кога би сакале, би си фатиле таква а не некоја слабичка.

И мене ми е приоритет здравјето, да не се разбереме погрешно :)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
ја од кога знам за себе сум дебел, не ми смета и не се замарам со тоа, сите девојки кои сум ги имал биле со идеални пропорции па дебелината не ми играла улога околу оа да си најдам женска. на една само и засмета мојата тежина и тоа и засмета после 2 год врска, па пошто несакаше да е со мене ако не ослабам (демек ултиматум ми постави), отиде у курац и сега среќно си бара послаб дечко. со сегашната партнерка немам проблем со тоа, 3 год сме заедно, нити мене ми е битен нејзиниот изглед, нити неа мојот, иначе дупло сме разлика во тежина :toe:. Ако на некого му кажеш дека е дебел и треба да ослаби, независно машко или женско, тоа е само затоа што ти го/ја сметаш за морон, ко демек тој/таа незнае што е најубаво са себеси па треба ти да му кажуваш. Има периоди кога таа негрижа се удира од глава, ако си паметен сам ќе направиш нешто во врска со тоа, ако не тоа ти е, ама сам треба да се одлучиш. кој те сака секако ке те сака, кој неможе да те види каков си позади изгледот, нек си продолжи понатаму, тоа е моја филозофија која ми ја донесе вистинската жена во животов. Што вие мислите, правите и како одлушувате, тоа е ваше право и дефинитивно ваш проблем. :baeh:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Никој покрај себе не сака да си има подвижен скелет но и претерана тежина не е оправдано.Настрана со тешењето:Ке ме сака каква што сум и со 100 кила или со 40.Како кажа сексилишс убаво е да се тешиш но сепак дали го мислиш тоа навистина?
Најпрвин доколку си дебел/а и сакаш да ослабниш не треба да го направиш тоа за партнерот туку за себе за да се чуствуваш подобро и поубаво.А не зошто некој ти рекол ослабни заради здравјето--некој спомна погоре:Кој лажете?Самите себе?Можеби навистина ке пречи на партнерот ама нема да ви каже за да не се навредите,ама пак секој треба да биде свесен дека не треба да се запустува кога е во врска.Како не е битно?битно е и тоа многу.За се треба контрола да се има(освен што постојат и случаеви со хормални пореметувања па ниту диета не ти помага,нити тренирање тоа до некаде е прифатливо,зошто и покрај секоја терапија да се трудиш да ослабнеш нема резултати).
Имам една братучетка,која на 15/16 години изгледаше навистина дебело и сите и пререкуваа за тоа,а таа се хранеше,и хранеше без контрола и тогаш кај е таа фраза ке ме сака?кога никој не ја погледна:raz:Иако и тогаш (а и сега) беше/ е убава сепак дебелината го криеше тоа.За некоја срека подоцна си ја смали тежината и сега има задоволителна линија на себе,и од тогаш се се смени така да еве еден пример дека тоа-ке ме сака каква што сум не држи секогаш вода.
Кога се работи за претерано да е партнерот е слаб-како што кажав и на почетокот никој не сака да има покрај себе подвижен скелет така да до некаде и можеш да накачиш килце ама не 20 или 30 туку помалку од тоа.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.468
Ако се здебели човек 15-20 кила општо е лошо, па негали во долга (демек) стабилна врска, и да нормално е да го опоменеш дека е огромен дека треба да напраи нешто да симне тежина било тоа маж или жената, неможе да се забораи и да им биде страв у огледало да се погледнат... А дека се опуштаме тоа е точно, бидејќи после некое време сите варијанти на заташкување на некои работи се разоткирени, партнерот ве знае во сите облици и форми и мислите дека е залудно да се трудиш демек и таква и ваква ке ме сака, арно ама не е баш така, и он е чоек треба пред народ да се појави, колку и да ни е гајле што ќе речат ќе не погоди, сепак се работи за лице што ни значи нешто, значи не се заебавајте пазете на вашиот изглед не само на килажата општо, има па и костури и тоа не го бива, коски да фаќаш значи се си има граници на нормала, не е тешко само е потребна желба и се постигнува, малку откажување од џанк фуд и благо и тренинг секој денвен со некои не толку напорни вежби и се се става во контрола, јас ете и после 3 родени деца се држам под контрола и доста успешно си носам и фармерка и сукња и се живо без да ми пишува на чело дека сум родила три деца, имало варијација на тежина арно ама вишакот многу брзо отишол у аут со труд и вежбање.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Прекумерната тежина (30 кила више рецимо) нема врска со врската, туку лошо е за здравјето на самиот човек. Може да му се укаже на здравствените импликации на партнерот, ама негова е одлуката. Заради изглед никогаш не сум раскинала врска. Никад. Не ни приметувам јас промени во килажа освен ако не се драстични.

Прво на здравјето треба да се мисли, како килажата влијае на истото, а не дали дечкото ќе ме сака. Ако ме сака пошо имам 50, а не 60 килограми, е*ате дечкото.
Прекумерната тежина Мацо освен со здравјето, поврзана е и со врската.

Кога некој е дебел и е свесен за тоа, а не превзема ништо е незадоволен од себе си. Тоа незадоволство со текот на времето расте и почнува да има огромно влијание врз партнерот. Најчесто дебелите луѓе мислат дека нивниот партнер се врти по секоја згодна или полузгодна девојка на улица дури и кога не е така. Таквата мисла води до љубомора, па караници итн....

Kajgana Shop

На врв Bottom