Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
До кога ке ве учам бе? Дајте и шанса на чудово: Клик за давање шанса на едно чудо од серија!

На ИоСоно сигурен сум ке и се бендиса серијава, донекаде и на Мац)) исто, њот пошо изиграва ха-це дарк филмаџија, ке се заљуби у серијава ама никогаш јавно нема да признае.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
До кога ке ве учам бе? Дајте и шанса на чудово: Клик за давање шанса на едно чудо од серија!

На ИоСоно сигурен сум ке и се бендиса серијава, донекаде и на Мац)) исто, њот пошо изиграва ха-це дарк филмаџија, ке се заљуби у серијава ама никогаш јавно нема да признае.
хаха :)
Уште не сум стигнал да ја гледам Lost Room или како се викаше, а ја симнав. Се надевам дека нема да ми се допадне.

За сите што не го гледале, Иосоно, поготово за тебе :)

The World's Fastest Indian

Антони Хопкинс во филмов е маестрален, филмот е според виситинска приказна, и е одлично вклопен, авантура-драма како ниедна друга :)

Based on one hell of a true story! :cuc:
Да, гледам дека често го спомнувате филмов а не сум го гледал. Мислам дека имам уште троа од лимитот...

@IoSono, абе види освен глумата, све ке ти се допадне. Имај на ум, продукција на Sci-Fi каналот е, не е на парамаунт пикчрс или CBS. :)

Јас планирав да ја гледам GOT, сега кога видов дека и Иосоно ја гледа, џабе ќе ја почнувам нема да има долг век на траење а? :)

Ај кога веќе сте ја почнале со серииве , да предложам и јас нешто! Освен ГоТ , која е моментално нешто најквалитетно според мене што се прикажува , In Treatment , уште еден одличен ХБО производ!

http://www.imdb.com/title/tt0835434/

Значи стварно немаат утка од ХБО! Одлична драма во која главната улога ја има Gabriel Byrne!
Досега се прикажани 43 епизоди од прва сезона , 35 од втора сезона и 28 од трета , која е најавена да има 43 епизоди! Најавено е исто така дека од 30 март , серијата ќе се прикажува во малку поинаков формат.

Како и да е , вреди да и се даде шанса на серијава и да се погледне!
Одлична глума
Голем број на карактери и нивниот живот гледани од страна на психолог
Прекрасни дијалози и што ли уште не!

Да не откривам премногу , оние кои се по драмите , харк-кор драми , сигурно ќе им се бендиса серијава!

Да не ми беше гледано се не кукав :)
Шала, имам по дома стари филмови за гледање, само некогаш ми се гледа нешто ново ама од 20 обиди само еден филм ми го задржува вниманието, и тој е обично тежок просек. Не знам дали јас станав пребирлив или стварно не чинат. Jacobs Ladder го гледав пред некој месец... Од Breaking Bad имам 7-8 епизоди некаде, штом ги ископам ќе почнам да ја гледам. Среќа GOT ми фати око иначе немаше ништо за гледање.

@wot, гледам јас драми серии, само одамна не сум гледал таква. Порано класици гледав, како North & South и Winds of War. Последно што гледав како драма беше Grey's Anatomy, додека вредеше да се гледа...

да го гледаш Поаро ако го немаш гледано. секоја епизода е отприлика саат-саатипол како филм.

да го гледаш Поаро ако го немаш гледано. секоја епизода е отприлика саат-саатипол како филм.

Tој од 1989 или има некој нов?
Мене ме бендиса новата серија Шерлок во наше време исто се по саат ипол една епизода досега има 3 искочено, ако сакаш такви погледни ја

Абе... има тема „[thread=58612]Општи дискусии за ТВ серии[/thread]“. Уште важна да ја закачат модераториве.

Последно што гледав како драма беше Grey's Anatomy, додека вредеше да се гледа...

Grey's Anatomy беше супер првата сезона...интересни ликови,... 5 стажисти, нивната макотрпна работа, приватен живот...али од втора сезона натака така забегаа, и стана нереална серијава, секој со секого спиеше, пациентине кој од кој, се поневеројатен случај....

V беше лоша серија, затоа ја укинаа...Се поминуваше преку лошите ефекти и внатрешниот и надворешниот изглед на бродовите, али ликовите беа многу лошо направени, посебно тој копиљот што цмиздреше цело време...Плавушата ме држеше да да ја изгледам до крај прва сезона едвај :icon_lol:

Breakin Bad, интересна серија, али за кого како...ја издржав 2 епизоди..многу нереални ситуации има. Кога гледам некоја серија што не е СФ/хорор/фантазија, очекувам да има некој допир со реалноста.

wot, мислам, ја препорача Californication, добра серија, заразна, добар хумор, колку-толку реална (, барем првата сезона, натака неам гледано), Дејвид Духовни е :zver: у серијава.

Еден предлог од мене, Dead Like Me.

Дур сме кај серии да прашам овде пошо е попрометно. Гледам The Wire имат ненормално голем рејтинг со бајаги гласачи.
Дали пропуштам ремек дело од серија, и да баталам некоја моментално шо пратам за да ги изгледам на брзина?

И овде ќе се цитирам, и така е поприкладна темава. Ве молам за мислење, петти пат се јавувам. :)

Grey's Anatomy беше супер првата сезона...интересни ликови,... 5 стажисти, нивната макотрпна работа, приватен живот...али од втора сезона натака така забегаа, и стана нереална серијава, секој со секого спиеше, пациентине кој од кој, се поневеројатен случај....

V беше лоша серија, затоа ја укинаа...Се поминуваше преку лошите ефекти и внатрешниот и надворешниот изглед на бродовите, али ликовите беа многу лошо направени, посебно тој копиљот што цмиздреше цело време...Плавушата ме држеше да да ја изгледам до крај прва сезона едвај :icon_lol:

Breakin Bad, интересна серија, али за кого како...ја издржав 2 епизоди..многу нереални ситуации има. Кога гледам некоја серија што не е СФ/хорор/фантазија, очекувам да има некој допир со реалноста.

wot, мислам, ја препорача Californication, добра серија, заразна, добар хумор, колку-толку реална (, барем првата сезона, натака неам гледано), Дејвид Духовни е :zver: у серијава.

Еден предлог од мене, Dead Like Me.

Знам дека V беше лоша серија, онака пополнуваше Sci-Fi празнина... Дијалозите беа како за мали деца, се да се нацртало, а оној кретенот, класика пример за лош избор на глумец, 2 сезони чекав да го убијат и кога го убија заврши серијата :).

Слабо напнавте со серииве :)

Вреди ли да се гледа Поаро, од тоа што успеав да читнам за филмот изгледа како по мој вкус, а и зашто глеам Дарлинг само него го спомнува кај ќе стигне :icon_lol: (како јас OFAH)

Breakin Bad, интересна серија, али за кого како...ја издржав 2 епизоди..многу нереални ситуации има.
psyside is on his way

излистај ги нереалните ситуации пред да те праша

Знам дека V беше лоша серија, онака пополнуваше Sci-Fi празнина...

Почни ја Fringe сега за таа празнина. Нема толку дупки, плус како лост е, ретко одговори. :)

Почни ја Fringe сега за таа празнина. Нема толку дупки, плус како лост е, ретко одговори. :)

И таа е слаба јас гледав 2-3 епизоди ама не ми фати око и не ја почнав. За една серија ќе жалам вечно FIREFLY кој ја има гледано знае за што зборам и Шелдон Купер жали по серијава :) :). Ако има некој време нека ги погледне епизодите 14 се + филмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom