Косово: Зголемени плати за 30-50%

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хм.. платите ке с покачат за 30 до 50 %. тоа автоматски по себе ке донесе зголемување на данови зголемување на прехранбени продукти вода струја и така натака. сум сумарум само стандардот ке се зголеми а давачките ке останат повторно као што биле до сега. дебелиот крај ке го кркаат социјалните случаеви и оние кои едвај собираат за леб само. тоа е жалосно

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
ТОП ВЕСТ!
Платите на Малдиви се зголемија за 1%!
Одма нова тема!

Ретардирана работа.... прднал некој нешто и одма тема... :tapp:

С

Спенсер

Гостин
И нашава влада покачуваше плати и пензии,па гледајте до кое дереџе дојдовме... катастрофа/

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А колкави стапки на инфлација имаат? :)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Косово за некоја година ќе стане Швајцарија на Балканот :toe:
Дајбоже било кој од содседите да стане Швајцарија (коа ние веќе неможеме). Само една граница ќе имаме за минување, при нашето бегство од дома.

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
Кој те прашува тебе што мислиш,во очите на владетелот ти си само една мирна овца за стрижење. Во Србија 67% рекле дека Србија никогаш не треба да го признае Косово, викаш кај србофилите тој процент е повисок ? Не е чудно , секогаш таквите се поголеми националисти од самите срби.

Има теми и за твоја желба , ете имаш подоле Путин ќе гради стадион во Србија.
Нема што да зборувам со тебе Косово никогаш нема да биде држава, а овца можеш да бидеш само ти. ;) Нас не не боли к*рот за покраина Косово, а камо ли нивните плати. Темата е за во канта. :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Дајбоже било кој од содседите да стане Швајцарија (коа ние веќе неможеме). Само една граница ќе имаме за минување, при нашето бегство од дома.
Нема надеж за нас и земјата Швајцарија да ни се вика :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Зголемените плати вработените можат да ги земат од денеска , платите денеска се пуштени во банкарските жиросметки, информираат од министерството за финансии на Косово.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.547
Зголемените плати вработените можат да ги земат од денеска , платите денеска се пуштени во банкарските жиросметки, информираат од министерството за финансии на Косово.
А дали вработените на Косово земаа плави картони за овој месец?
или ќе им каснат?

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
А дали вработените на Косово земаа плави картони за овој месец?
или ќе им каснат?
Што ќе им се плави картони, не важат тие кај нас... засега. :)

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Е како не важат бе? Ти немаш здравствено осигурување?
Не сум јас од Косово. Друг ми беше муабетот, се шегував затоа што идат во МК за здравствени услуги. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom