Турција и Русија во битка за Македонија

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Еми фесовете пет века са ве клали и ... . Па уживаите пак с них. Комитите с кои са се тепали бе неписмен? Или и ти си фес?
Ние во Пиринот не сакаме и да чуеме за них. Фала на Jане Сандански дека по Струма од Благоевград до Петрич не остави
ни един фес и кадана.:toe:
Ете го смрдливиот ник и автар....господин смрдеж збориме за народ кој признава македонски јазик и народ ,може ли твојата смрдлива маленкост да се согласи со истото ?????

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Еми фесовете пет века са ве клали и ... . Па уживаите пак с них. Комитите с кои са се тепали бе неписмен? Или и ти си фес?
Ние во Пиринот не сакаме и да чуеме за них. Фала на Jане Сандански дека по Струма од Благоевград до Петрич не остави

Ovaa Turcija denesnata i onaa togasnata koja ti kako tatar sakas da ja pretstavis ne e uopste istata , makedonecot koj e tatko na Turcija MUSTAFA KEMAL ATATURK pola zivot go zivee vo Makedonija i se skoluva ovde i ja pravi moderna Turcija zatoa tie imaat slabost kon nas makedoncite , a kon vas tatarite ako sakaat zaedno so HELL ASS ke ve zbrisat za 24 saata duri i pomalku ako sakaat , zatoa PUSI !!!

--- надополнето ---

Jane Sandanski bese avtonomist i mnogu turci koj ziveeja vo Makedonija , tie bea za avtonomija na Makedonija voramkite na otomanskata imperija ako sakas da znaes i mavni go toj avatar , gi molam moderatorite neka go baniraat , so toj avatar PROVOCIRA !!

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Ете го смрдливиот ник и автар....господин смрдеж збориме за народ кој признава македонски јазик и народ ,може ли твојата смрдлива маленкост да се согласи со истото ?????
Неписмен, ас не мога да сакам тиа дека 500 години са клали дедовците ми, дека са гонели и тепали комитите и на кои ти се кланаш.
Ако сакате пак им станете роби на фесовете. Ако ве признават. За них вие(не говорам за теб, оти и ти си мисилман сигурно) не сте важни.
А браката мисилмани албанци. Кога ке го разберете, капата на главата веке ке ви е црвена. АМА ВАША СИ РАБОТА:)

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Iskreno kazano da ne gi mesame religiite iako nitu edna brtska pravoslavna crkva ne ne priznava , Turcija iako muslimanska drzava ni e najbratski nakloneta i nie mora toa da go pocituvame eve pocna da gradi na golemo , ke ni napravi tri aerodromi od koj ALEXANDER THE GREAT KE bide najgolem na balkanot i voedno stipskiot centar za trgovija t.e golem KARGO aerodrom , se nafatija i patistata da ni gi sreduvaat , pa od toa poubavo AMIN !! Vo turcija koga idam na odmor se setam so maica na koja pisuva FOREVER MACEDONIA so trite dela naslikana na nea i mi vikat ke bide , sto e vase ke si dojde , ako treba i preku nas :) :) pa sea vie videte koj ni e prijatel , a koj neprijatel !!
Abe i vo Bugarija ima mnogu turski investicii, za vreme na krizata bugarskata vlada gi molea turskite biznismeni da ostanat, a vo edno patistata vo Bugarija se napraveni od Turcija, evo eden samo mal primer.
Turskata kompanija Mapa-Cengiz vo momentov go stroi (pocti gotov) naj-tezkiot avtopat vo Bugarija, koj ima tri tuneli so opsta dolzina 1.26 km. i 26 mostovi i viadukti so dolzina 6 km.
celiot avtopat e so dolzina 20 km i minuva niz planinski teren

http://wikimapia.org/7428742/A5-Lyulin-Motorway

http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/4889793.asp?sd=3

--- надополнето ---

uste sliki od turskiot avtopat vo bugarija

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
So ubavo gi cekam turcive da go zavrsat aerodromot vo SK i da pocnat so patnata infrastruktura i ovde !

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Неписмен, ас не мога да сакам тиа дека 500 години са клали дедовците ми, дека са гонели и тепали комитите и на кои ти се кланаш.
Ако сакате пак им станете роби на фесовете. Ако ве признават. За них вие(не говорам за теб, оти и ти си мисилман сигурно) не сте важни.
А браката мисилмани албанци. Кога ке го разберете, капата на главата веке ке ви е црвена. АМА ВАША СИ РАБОТА:)
Ставив штипка а во гадната слика не гледам...
ОДГОВОРИ НА ПРАШАЊЕТО НЕ СЕ ПРАВИ МУТАВ ,ДАЛИ ЗА ТЕБЕ ПОСТОИ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И НАРОД ?????

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Polaris, патот дека го покажуваш турците го градат 5 години ми се чини. И стана 3 пати по скап. Беа направили 30%. Като ги побара Борисов, за една година го доваршиа.
Закани им се дека турска фирма нема да стапи во БГ ако работи така аинаджииски

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Polaris, патот дека го покажуваш турците го градат 5 години ми се чини. И стана 3 пати по скап. Беа направили 30%. Като ги побара Борисов, за една година го доваршиа.
Закани им се дека турска фирма нема да стапи во БГ ако работи така аинаджииски
:pos2: da da, zaradi toa gi molea turskite biznismeni,aman ostanete,ne sme sposobni samite za nisto,, ahh siroti bugari edni..

--- надополнето ---

Bugarija za nekolku godini ke bide epten zavisna od Turcija..

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
:pos2: da da, zaradi toa gi molea turskite biznismeni,aman ostanete,ne sme sposobni samite za nisto,, ahh siroti bugari edni..

--- надополнето ---

Bugarija za nekolku godini ke bide epten zavisna od Turcija..
So se zamaras so mrtva nacija , za 50 godini ke gi snema , so napraat za ovie 50 godini tolku :) Bye Bye tatar nation !

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Abe i vo Bugarija ima mnogu turski investicii, za vreme na krizata bugarskata vlada gi molea turskite biznismeni da ostanat, a vo edno patistata vo Bugarija se napraveni od Turcija, evo eden samo mal primer.
Turskata kompanija Mapa-Cengiz vo momentov go stroi (pocti gotov) naj-tezkiot avtopat vo Bugarija, koj ima tri tuneli so opsta dolzina 1.26 km. i 26 mostovi i viadukti so dolzina 6 km.
celiot avtopat e so dolzina 20 km i minuva niz planinski teren

http://wikimapia.org/7428742/A5-Lyulin-Motorway

http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/4889793.asp?sd=3

--- надополнето ---

uste sliki od turskiot avtopat vo bugarija

Молам??? Инвестиции?
Турската фирма е изполнител на проект,коjто е финансиран от државата и ЕУ фондовите и можам да те убедам,дека това е наjпроблемниот проект и проект на коjто загинаха луге заради бавното и непрофесионално однесуване на турската фирма Мапа Дженгис! Това беше прв и последен проект на турска фирма да гради патишта во БГ,това jaсно им беше кажано.
Ако това е тежко,што да кажеме за ова?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
Ова све што го збориш си у право, особено последните реченици. Но Моите сограѓани повеќе милуваат да го следат патот на трите мајмунчиња со прекриени очи, уста и уши.

Сепак, и другиот соговорник е сосема на место со прашањето кое ти го поставува и кое прашање гостава во корелација со ставовите за истото на реп. Турција.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
fmi ako imas negativna namera,kako i sekogas, da ja upropastis temata so bugarski finti, po ubo ne se obiduvaj..

Nema nikakva vrska tvoite komentari so temata na Turcija i Rusija vo bitka za Makedonija
Има,има...заштото не е многу вистина,дека тука нема религиозни интереси от страна на Турциja, во коja се повеке е застрашен светскиот пат на државата.

--- надополнето ---

Дебатираме за надворешна политика, а не за жена му на Ердоган.
А дали надворешната политика не се води от този истиот Ердоган?

--- надополнето ---

kade gledas more covek rezimot na Turcija da se promeni??? Uste kolku pati treba da povtorime,deka NACIONALNITE POLITIKI NA DRZAVITE,OD TIPOT NA TURCIJA, NE SE MENVAT, PA BILO KOJ DA DOJDE NA VLAST< AKO SAKA DURI I BIN LADEN DA BIDE, PAK NE SE MENVAT TIE POLITIKI..
Isto kako sto ne se promeni politikite na SAD, so Obama..
Ограничуване на армиja да следи за светскиот характер на државата, промена на закони за да можат да се оди во универзитетите и други државни институции забулени, финансиране на различни НВО,кои да инвестират после надвор и то со предимно религиозни цели-предимно школи за обука на имами и се друго религиозно.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Славјански дај те молам немој со тоа славјанството и Мајка Русија.Ги боли лево маде на Русите за нас Македонците,Србите и Бугарите.Тие си гледаат интереси.Евра бато.Исто и со Турците.Си гледаат интереси.Ќе ни менувале вера.Аман веќе.5 века не ја менале,па сега ќе ни ја сменат.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Славјански дај те молам немој со тоа славјанството и Мајка Русија.Ги боли лево маде на Русите за нас Македонците,Србите и Бугарите.Тие си гледаат интереси.Евра бато.Исто и со Турците.Си гледаат интереси.Ќе ни менувале вера.Аман веќе.5 века не ја менале,па сега ќе ни ја сменат.
Abe ostaj gi bugarite zaradi inaet i omraza pisuvaat vakvi raboti, kako prvo Turcija ni samata ne se zanimava so religiski politiki, Erdogan ponekogas zaradi politicki poeni ke zboruva nesto i tolku e, kako moze da se islamizira so sila lugeto vo Makedonija i Bugarija koga centarot na pravoslavieto, sedisteto na Bertolomeus se naoga vo istanbul, koga tie ne se islamizirale, po koja logika ovdeka da se nametne nekoja religija??? Po koja logika, i dali ima logika?? Turcija nema druga rabota ke misli samo za toa?? Da mislese taka,sega Turcija nemase da bide 17 ta vodecka ekonomija na svetot,a vo edno nemase da bide treta sila vo NATO... Taka da muabetite se nepismenski i prostacki muabeti,so vselski recnik, ama od druga strana znam deka bugarskite clenovi ke treskat do kraj..:tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само да ти припамтам за торбеши и помаци како жив пример за ислjaмизирани.

Kajgana Shop

На врв Bottom