Roma-Juventus 03.04.2011

Кој ќе победи на дуелот:

• Вкупно гласачи
    60
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.994
Како беше онаа прикаската која ти ми ја кажуваше пред првото дерби оваа година "за нас не е многу битно дербито со Рома, туку наредниот дуел со Милан бидејќи сме во борба за Скудетото":pos::pos:
Све тоа падна у вода заради лошата форма во јануари: пораз дома од Лече, нерешено со Џенова итн да не ги набројувам сите лоши резултати. А од утакмицата со Милан на гости после се извади позитивен резултат, ама џабе кога све беше пропаднато. Како и да е, сеуште сме пред вас :)

Иначе јаки утакмици ова коло, меѓу себе играат 6 од првите 7 тима и многу работи се решаваат. Со победата вчера, Милан направи голем чекор кон освојување на скудетото. Сега од 12:30 ќе видиме дали Наполи ќе го одржи чекорот со Милан или Лацио ќе ги зголеми шансите за пласман во ЛШ. А вечер ќе видиме дали Рома ќе се приклучи во борбата за 4то место или Јувентус ќе и се проближи на Рома за 6то место.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Интересно прво полувреме со неколку шанси и полу шанси на двете страни. Рома го диктираше темпото а Јуве беа добри во контри и полуконтри. Ме изненади Хуан со доста добра игра во одбраната имајќи предвид дека ми е познат како тежок киксер. Не очекува исто така интересно второ полувреме. Со среќа.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Красич 0-1!
Одлично изведено!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
0-2 конечен резултат. Јуве си ги искористи шансите, на одредени моменти имаа среќа и на голот го имаа феноменалниот Сторари кој ги спаси во неколку наврати. Според мене заслужена победа на Јуве. Матататататататри!!!!

С

сашенко

Гостин
Честито нека ни е победата, заслужена победа беше.Матри и Красич фала ми ја разубавивте вечерта убави голчиња беа и двата.Дечки се гледаме на следното дерби со среќа до крајот на сезоната за Рома...

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
после толку не реализирани шанси заслуживме да примиме. честито

С

сашенко

Гостин
после толку не реализирани шанси заслуживме да примиме. честито
Непишано правило е тоа.Со толку пропуштени шанси доаѓа казна секогаш.All the best до крајот, уште сте пред нас

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
2011 Roma Juventus 0-2
2009 Roma Juventus 1-3
2009 Roma Juventus 1-4
2007 Roma Juventus 2-2
2005 Roma Juventus 1-4
2005 Roma Juventus 1-2
2004 Roma Juventus 4-0
2002 Roma Juventus 2-2
2002 Roma Juventus 0-0
2000 Roma Juventus 0-0

11 godini , samo 1 pobeda na domasen teren protiv Juve , hahahaahah ajde romanci ajde :D

FORCA JUVE

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.800
Честито победа бјанконери, сосема заслужена... не дека и Рома играше слабо и Рома да тепаше немаше да биде незаслужено, но таков е фудбалот... Традицијата продолжува на лоши натпревари против Јуве во првенството на домашен терен и традицијата продолжува кога Рома највеќе треба да тепа и кога нејзините ривали за 4-то место ќе кикснат, тогаш и Рома кикса... :toe:

--- надополнето ---

Заборавив да прашам, ја гледав во кафич и немаше звук, дали Курва Суд го исвиркуваше Аквилани???

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Честито победа бјанконери, сосема заслужена... не дека и Рома играше слабо и Рома да тепаше немаше да биде незаслужено, но таков е фудбалот... Традицијата продолжува на лоши натпревари против Јуве во првенството на домашен терен и традицијата продолжува кога Рома највеќе треба да тепа и кога нејзините ривали за 4-то место ќе кикснат, тогаш и Рома кикса... :toe:

--- надополнето ---

Заборавив да прашам, ја гледав во кафич и немаше звук, дали Курва Суд го исвиркуваше Аквилани???
да :)
Добри голчиња.Матри покажува дека има осет и дека ке се носи во клуб како јуве.Амаури од такви ситуации промашува цел гол а матри покажува дека има добро чуство
матри ѕвер е.... во првиод дел имаше исто добра шанса за гол

С

сашенко

Гостин
да :)

матри ѕвер е.... во првиод дел имаше исто добра шанса за гол
17 гола во серија а годинава што е и те како доброо.До крај ке надмаши 20 ка како ништо.А му се бројат и тие од каљари головите на листата на стрелци

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom