Пронајденa е првата Zastava 101 - број на шасија 0001!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
picture073.jpg

picture078.jpg

И еве како изгледала пред 41 година на насловна

zastava101zavodicrvenazpk6.jpg

На белградското шоу

Zastava_101_Beograd_19711.jpg

Zastava_101_1971.jpg

Успат да ви покажам и други ...

Флорида прототип

p1000161x.jpg

p1000166br-1.jpg

Знам дека имаше серија од 74 та со аргентински мотори ,многу добрар мотор беше тоа..

Имавме порано ваков стокец, ’74 или ’75 производство беше и незнам дали беше аргентински или каков моторот, ама знам дека колата и по 30 години беше коска и и’ се изнавозивме...

Точно Струмикс, возилата се од фабриката. Плавиот 101 што се гледа позади Флоридата некој пост погоре е милионитото Застава возило.

А нели првите возила од секој тип на Застава му ги даваа на Тито?

Imavme eden takov primerok, bese od 1973 i se vozese do pred 2-3 godini koga go prodadovme. Motorot bese koska, inace seuste se trkala po patistava.

Закон ! Овие застави повеќе ми се свиѓаат од тие со пластиките после, имавме ние дома еден сличен ќе го прашам татко ми која година. Го имам и на слика

Oвој модел на 101 во суштина беше и најдобриот, со краток менувач и 73КС ако е со аргентинскиот мотор. Доста добро за тоа време

Oвој модел на 101 во суштина беше и најдобриот, со краток менувач и 73КС ако е со аргентинскиот мотор. Доста добро за тоа време

Овој што е на сликата, сигурно е со италијански мотор...сигурно првите серии се такви, па после да ја паднат цената на производство се решиле да импортираат аргентински. Моја претпоставка..до кај 72-73 сигурно биле со италијански мотори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom