Скопје се гради. Добро ли е тоа?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Марјан Ѓорчев бил татко на Влатко Ѓорчев???
Не сум знаел, си личат. :pos2::pos2:

Брат, ти поима немаш од живот, татко му на Влатко е хирург си ги помешал работите.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Марјан Ѓорчев бил татко на Влатко Ѓорчев???
Не сум знаел, си личат. :pos2::pos2:

Брат, ти поима немаш од живот, татко му на Влатко е хирург си ги помешал работите.
Може грешам не дркам јас на партиски фаци па да им знам родословие како и да е МАРЈАН ЏОРЧЕВ кој во тоа време беше член а подоцна и пратеник од ВМРО-ДПМНЕ је прееба скопска млекара ! Е сега најголемиот атрибут ти е што не дркам на партиски фаци и што не знам кој чив син е тоа ли е бе избранику ахххххххххххх со ваква младина неаме гајле

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ кај го прочита ова бе ?? знаеш дека целоупниот надворешен долг на СФРЈ беше помал од оној кој сега ги има македонија ? Кој фирми бе биле не профитабилни беа не профитабилни за да се испокрадат истите тие фирми работат во полн ек но со намалени работни места за поголем профит на газдите.
ПС прва што ја прееба беше скопска МЛЕКАРА а ја прееба таткому на влатко џорчев тоест марјан џорчев ова колку да не јадеш лајна дека комунистите се упропастиле,ако сакаш имам уште примери за членови владејачката партија кој имаат преебано фирми во тој период арно ама со ВОШКАР НЕ СЕ ПРАИ МУАБЕТ
Jaс само околу болдот...
Ако станува збор за актуелните пратеник (Влатко) и градоначалник на некоја од скопските општини, незнам точно која (Марјан) Ѓорчеви, сигурно не се во роднинска врска...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Jaс само околу болдот...
Ако станува збор за актуелните пратеник (Влатко) и градоначалник на некоја од скопските општини, незнам точно која (Марјан) Ѓорчеви, сигурно не се во роднинска врска...
Е добро де кој ги ................ и двајцата ако не се роднини не се тоа не менува ништо лапсус од моја страна

Член од
2 август 2010
Мислења
100
Поени од реакции
38
Може грешам не дркам јас на партиски фаци па да им знам родословие како и да е МАРЈАН ЏОРЧЕВ кој во тоа време беше член а подоцна и пратеник од ВМРО-ДПМНЕ је прееба скопска млекара ! Е сега најголемиот атрибут ти е што не дркам на партиски фаци и што не знам кој чив син е тоа ли е бе избранику ахххххххххххх со ваква младина неаме гајле
Грујо со рекламиве им го испра на пола Македонија мозокот на НЕУПАТЕНИТЕ.

--- надополнето ---

Со реконструкција на фасадата на објектот над ресторанот Пелистер, денеска стартуваше проектот на Град Скопје за реконструкцијата на фасадите во централното градско подрачје.

Проектот за реконструкција на фасадите на објектите во центарот на градот ќе се реализира фазно, а сите фасади ќе бидат изработени во барокен стил.

Во првата фаза ќе се реконструира фасадата на објектот на улицата „11 Октомври“ над ресторанот Пелистер и еден дел од фасадата на објектот на улицата „Маршал Тито“, дел од страничната фасада на објектот кој е во продолжение со објектот Пелистер.

Во тек е изработка на Идеен и Основен проект за фасадата на делот од објектот на потегот од Пелистер до објектот на Пелагонија и објектот над кафетеријата Тренд. По изготвување на проектите ќе започне постапка за избор на изведувач.

За зградата на Пелагонија која влегува во последната фаза од проектот во тек е распишан конкурс за избор на Идејно решение.

Површината на фасадата која ќе се реконструира над ресторанот Пелистер е 1.100 метри квадратни и ќе чини над 14, 5 милиони денари, а рокот за реконструирање на оваа фаза е 90 дена.

Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски најави дека објектите ќе добијат класичен изглед во стил на барок.

„Со ова централното градско подрачје ќе добие нов лик, еден класичен лик, еден лик на старо Скопје, што ќе значи нов имиџ на градот Скопје“ - рече градоначалникот Коце Трајановски.

Градот Скопје и општина Центар најавуваат и реконструкција на фасадите на објектите на булеварот Илинденска.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Гратис нова фасада, ТоБ :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.334
Со реконструкција на фасадата на објектот над ресторанот Пелистер, денеска стартуваше проектот на Град Скопје за реконструкцијата на фасадите во централното градско подрачје.
со народни пари да направиш улица која истиот народ ќе ја користи...ок, лајк. Да направиш тротоари и паркинзи, ок. Но да правиш фасади од граѓански пари за приватни објекти е ...чија е таа зграда, фала да им каже. Како што кажуваат оние од странство, за фасадата е должен сопственикот. Во спротивно следат казни. Дали има примери каде државата дава пари за приватни објекти?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Мене ми се допаѓа ова што се прави, реално го отсликува периодот во кој што живееме и удира потврда на сите муабети дека сме најмалку 500 години позади развиените земји.
Ако пред 100/200/400/600 години ги терале или плански ги граделе куќите во еден стил, тоа денеска се прави во Македонија, кога во истите тие држави но во новите градови и места се градат кули од 100 спрата, кај нас се поправаат нечии куќи со мои пари додека мојата седи без фасада... Нели сум и јас дел од Скопје, или?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.334
.. Нели сум и јас дел од Скопје, или?
Си ама не си дел од агендата за реклама на Капетанот :)

За поправка на кров бараат 2-3000 евра, дали ќе ми дадеше Капетанот затоа што и мојот кров го грди Скопје. Од властите неколкупати ние од населбите сме малтретирани да носиме документи за кровна површина ...наводно ќе ги менуваа азбестните плочи. Ниту таа активност изгледа не е доволно на цена за да добие на рејтинг.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Си ама не си дел од агендата за реклама на Капетанот :)

За поправка на кров бараат 2-3000 евра, дали ќе ми дадеше Капетанот затоа што и мојот кров го грди Скопје. Од властите неколкупати ние од населбите сме малтретирани да носиме документи за кровна површина ...наводно ќе ги менуваа азбестните плочи. Ниту таа активност изгледа не е доволно на цена за да добие на рејтинг.
Важно СЕ ГРАДИИИИИИИИИИИИ а дека поише се краде одколку што се гради НЕМА ВЕЗЕ БЕ, не мо0 замерувај остај што е партиско војниче башка и сеуште го труе рафинерија што ВЛИДЕЛОТ ја плодаде и сега испарувања па бладање на форум тоа тие јеби га.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Важно СЕ ГРАДИИИИИИИИИИИИ а дека поише се краде одколку што се гради НЕМА ВЕЗЕ БЕ, не мо0 замерувај остај што е партиско војниче башка и сеуште го труе рафинерија што ВЛИДЕЛОТ ја плодаде и сега испарувања па бладање на форум тоа тие јеби га.
Порано беше обратно, па пак немаше везе бе :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Tемава треба да гласи:
Во Скопје се КРАДИ, добро ли е тоа ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Tемава треба да гласи:
Во Скопје се КРАДИ, добро ли е тоа ?
Уствари едно те исто. Дали со К или Г, сепак се прави нешто. Парите битно одат во туѓ џеб, не наш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom