Скопје се гради. Добро ли е тоа?

T

Torchyrus

Гостин
Затоа светската историја ќе ја памети Триумфалната капија во Македонија како симбол на човековата глупост. Океј и плажата спаѓа тука.
Значи сите капии што се направени предходно се човечка глупост ? или само оваа во Македонија ? па да и плажите , секако само ние имаме плажи само ние сме глупи :aplauz:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Портата ќе се вика „Порта на независноста“ или 8ми Септември.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леандра, морам да упатам голема благодарност за тоа што ги образложи причините за ваквите случувања во земјава. Твоите постови се многу поискрени отколку во времето кога работеше во странска агенција која переше кеш во земјава.

Значи разликата е голема меѓу тоа сама да креираш капитал во однос на тоа да ти даваат голема плата за да спроведуваш реформи во земја вазал.

Гледаш драг мој,работите се менуваат.И ти порано додека заработуваше со своја пот беше поискрен,денес кога те ранат во администрација мораш да подржуваш и плажи на гомна.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Гледаш драг мој,работите се менуваат.И ти порано додека заработуваше со своја пот беше поискрен,денес кога те ранат во администрација мораш да подржуваш и плажи на гомна.
Лепото, јас не поддржувам плажа, поубаво ми беше коа беше таму трева обична и се ролаше и се „ролаше“, а не сеа шминкерај :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Знам гледам по темиве,само ме мрзи да цитирам :)

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Epa bez navredi ama znaete zasto se gradi najveke vo skopje?, zasto cela provincija e vo skopje taka da isto mu doaga kako da se gradi za cela makedonija ili ne?!
Inace ubavo kaza Paranormal, se pametat samo onie sto gradele.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Најголемата глупост изговорена од противниците на проектов е дека парите требало да се пренасочат за сиромашните.ОК.
Еве јас викам зошто пред 1000 + години во Охрид се изградила Св.Софија,манастирот Св.Наум(најпосетен манастир во МК),тврдината и сл.Тие пари можеле да се дадат на сиромашните кои ги имало сигурно многу повеќе од сега.
Одиме подалеку.Зошто во Париз пред 100+ г. се изградила Ајфеловата Кула??Па со тие пари сигурно сиромашните од пола Франција ќе ги нахранеле.

--- надополнето ---

Портата ќе се вика „Порта на независноста“ или 8ми Септември.
Така.Ќе обележи 20 г. македонска независна држава.Каква-таква наша е.Е тоа е победата.Сопствена држава.

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Најголемата глупост изговорена од противниците на проектов е дека парите требало да се пренасочат за сиромашните.ОК.
Еве јас викам зошто пред 1000 + години во Охрид се изградила Св.Софија,манастирот Св.Наум(најпосетен манастир во МК),тврдината и сл.Тие пари можеле да се дадат на сиромашните кои ги имало сигурно многу повеќе од сега.
Одиме подалеку.Зошто во Париз пред 100+ г. се изградила Ајфеловата Кула??Па со тие пари сигурно сиромашните од пола Франција ќе ги нахранеле.

--- надополнето ---

Така.Ќе обележи 20 г. македонска независна држава.Каква-таква наша е.Е тоа е победата.Сопствена држава.
Pa normalno ;)

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Грешката не е во идејата да се гради, туку во тоа шо се гради еден куп големи споменици и други скапи градби во еден релативно краток период, т.е. 4-5 години. За економија каква што има Македонија, т.е. никаква, тое е преголем товар сепак, да бидеме реални.

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Грешката не е во идејата да се гради, туку во тоа шо се гради еден куп големи споменици и други скапи градби во еден релативно краток период, т.е. 4-5 години. За економија каква што има Македонија, т.е. никаква, тое е преголем товар сепак, да бидеме реални.
Druze ke se gradi pa neka puknat dusmanite

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Со спомениците се претера.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еве го најдоброто мислење на темата,да,тоа би била поентата и заклучокот на двете страни.
Сега може да се заклучи темата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom