Скопје се гради. Добро ли е тоа?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
http://www.time.mk/read/e4fef6249d/71990d1a75/index.html

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/potpishani-dogovori-za-koncesija-so-28-mali-hidrocentrali

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=A66FC7C2ECB43E4EA0CEC5C4538AC347

А барем од ваквите вести задоволна ли си .. или како увек не си.. и ај молим те кажи , што треба ние овдека Кумановци да правиме со оваа комуњарска свиња, која две години пасе и се тови од градските пари ..??

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50256_104155220645_8815_n.jpg
Абе не ми ставај линкови со ЌЕ гради,ЌЕ прави,ЌЕ даде,ЌЕ смисли. Нека ја направи собраќајницата ќе бидам задоволна.Плус може и роговите од бикот да ти ги дадат тебе во Куманово,може ќе си поседиш на нив некое време,од високо ќе гледаш.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Е од вакви како тебе пропаѓаме со години наназад. Од трите подолгото.
Боље да се градат нефункционални објекти и да се краде,од колку само да се краде.
Што виде тука нефункционално?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
И јас алудирам на ова како најголема придобивка. Не сме свесни колку многу ќе се заштеди.
Криво им е на сопствениците на објектите во кои државните институции плаќаат кирии. Тоа што истите се од претходната власт и те како ја има поттикнато сегашната власт да ги изгради сите објекти кои сега се градат. Гледајте на новите објекти како на ДОЛГОРОЧНА ИНВЕСТИЦИЈА.

Како бе не се правело порано ништо, мислам дека нема скопјанец што нема да каже дека Ристо Пенов е најдобриот градначалник што сме го имале.
Само еден негов проект ќе кажам што вреди за сите коцекабана плажи и часовници што пеат: Новата автобуска станица.
Новата автобуска е дело на Руле Турс (со најфејл сајт на цел свет www.sas.com.mk). Пенов има и еден епик-фејл потег, реконструкцијата на плоштад Македонија, при што оската на наваленост е насочена кон Ристиќева палата, наместо кон Вардар и кога врне, водата се собира пред Р.П.

Боби[Мкд];4183974 напиша:
Инаку убаво е што се гради, само не ми е јасно до кога ќе постојат колибине у центар позади паркингот пред Холидеј Ин и помеѓу Веро(трговскиот) и базенон.
Боби[Мкд];4184022 напиша:
Воздивнувајте вие, ама колиби од слама и печена цигла у центар не го личи да го ебам, коа ќе му текне на некој тука зграда да направи, ама кујзнае колку ќе му бараат за плацот, да имаш куќа тука е бинго. :)
Мојот колега се кладел за цената на плацевите каде што сега се куќите во распаѓање. Се јавиле на телефон и добиле цена од 1350 до 1700 евра за квадрат. Добра работа е што имаат групни маркици, така да купуваш четири куќи, ги рушиш и дигаш зграда.

Скопје се гради, но за кого ?
За многу чурук народ, и тук-там по некој асален човек.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што виде тука нефункционално?
Незнам. Верувам дека бикот не произведува храна, коњите на Гоце Делчев не создаваат работни места, фонтаната и мостот на Вардар не плаќаат придонеси,итн,итн.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.793
Работава тргна по патот коа на парижаните им ја стаија ајфеловата кула. Прво прдеа не е профитна пари се трошат бла бла па сеа попрво би се убиле отколку да се сруши.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Баш исто Дарлинг,баш исто.
едит: Незнаев и дека вакви спотчиња се вртат компарација на Франција и Македонија :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.584
Новата автобуска е дело на Руле Турс (со најфејл сајт на цел свет www.sas.com.mk). Пенов има и еден епик-фејл потег, реконструкцијата на плоштад Македонија, при што оската на наваленост е насочена кон Ристиќева палата, наместо кон Вардар и кога врне, водата се собира пред Р.П.
Каква врска имаше линкот од прес конференција на вмро за тоа што Пенов не мислел на финансиите за плоштадот со „оската на наваленост“?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Мене пак не ми е едно јасно, Пенов го проектирал плоштадот? :icon_roll

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Незнам. Верувам дека бикот не произведува храна, коњите на Гоце Делчев не создаваат работни места, фонтаната и мостот на Вардар не плаќаат придонеси,итн,итн.
Кога зборам дека се гради, не зборам за бикот и кравата.

Зборувам за катната гаража, за новиот парк во Аеродром, за новата зграда на Министерство за финансии, за новиот театар, за новата зграда на МНР, за меморијалниот центар на евреите, за Илинденска...

Бикот и кравата, не се градат.

Ако не повеќе, нешто се движи се менува. После неколку години ќе останат неколку нови објекти што ќе сведочат токму за овој период.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Руле Турс ја правеше? Како тоа? Дај линк, информација....
Новата автобуска ја направи Ристо Пенов, но не е проект на претходната Влада туку на градоначалникот.

И Рулетурс добија екслузивен договор за долгорочно стопанисување со овој објект.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Бикот и кравата не се градат драг мој,туку се крадат. Ете тој дел ти фали од совршениот мозаик кој овде го претстави.За разлика од тебе јас ги гледам и нив, го чекав времето кога ќе прекинете да ги гледате.Чинат неколку милионки.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.584
Новата автобуска ја направи Ристо Пенов, но не е проект на претходната Влада туку на градоначалникот.

И Рулетурс добија екслузивен договор за долгорочно стопанисување со овој објект.
Ццц, не збориме за партии !!!
Зашто мора се што ќе се каже да се поврзе со партија? Кај виде дека спомнав претходна влада? Не знам што ви е луѓе, не си го сфаќај лично за тебе, општо, таква ни е состојбава во државава. За разлика од многу партиски војничиња кои заокружуваат махинално е не знаат за што гласаат, само се лупаат во гради дека се патриоти, јас знам за што зборам и за што пишувам.

Пишав дека тоа го направил Пенов, впрочем и Пенов не е дел од комуњарите. Ипак, збориме за градоначалник, не збориме за партии, не ме интересира тоа, ме интересира тоа што се направило.
Од тоа што имав можност да прочитам, од Руле турс се добиле 1.700.000, а од закупот на деловните простории 700.000, а целиот проект го чинел градот 3.000.000. Е ова е добро завршена работа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Знаеш кој има корист од бикот и шмизлата? Фото студијата. Другарка ми работи во фото студио и ми кажува дека редовно и носат луѓе слики за вадење, сликани качени на бикoт. :pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Знаеш кој има корист од бикот и шмизлата? Фото студијата. Другарка ми работи во фото студио и ми кажува дека редовно и носат луѓе слики за вадење, сликани качени на бикoт. :pos:
Знам и Цитро редовно седи на бикот,ги пробува роговите дали се издржливи.

Kajgana Shop

На врв Bottom