Фармацевтска мафија!

• Креатор на темата Креатор на темата Audiofil
  • Време на започнување Време на започнување
Викам дека тоа го пишувала некоја недообразувана тетка, на која комшиката и кажала дека генетски модифицираната храна е добра. Ниеднаш не кажав дека генетски модифираната храна е добра. Штетна е, и тоа е општо познат факт секаде во светот. Но, да се тврди дека постои заговор за намалување на светското население врз основа на ЕДЕН напишан текст во ЕДЕН учебник, е апсолутно, во најмала рака, несоодветно. Секакви глупости се пишуваат во учебниците, се сеќаваш ли, на пример, на глупостите кои беа напишани минатата година во учебникот за граѓанско образование (или како и да се викаше предметот), имаше по телевизиите за нелогичностите кои беа напишани и за информациите кои немаа врска со реалноста.
Ти кажав и на другата тема, не постои европска регулатива со која е забрането производството на органска храна. Или ако постои - наведи ја со број и текст. И, германската органска храна не е воопшто со ниска цена туку е изгор скапа.
Дај ми доказ, тврд доказ, дека е забрането производството на органска храна, дека постои лекот за рак, а фармацевтските мафии го кријат, дека има подобар научно докажан лек од вештачките лекови кои сега ги нуди медицината, и тогаш, и само тогаш, ќе ти ги признаам теориите. До тогаш, ништо лично, но сиот овој муабет е млатење празна слама со фолија на глава.

Доказ? Нема доказ од многу причини. Еве ке направам една компарација со НЛОа-та кои почнаа да се појавуваат од 50-тите години па наваму, кои упатуваат дека се управувани од вонземска цивилизација. Доказ за жал од тоа нема никаде, и да има по некоја мала случајност тој со голема умешност се покрива од „властите“. Но зошто пак тие да го кријат тоа? Ехееее, исто така од милион причини.
1. Хаос 2. Религиозна катастрофа 3. Паѓање на моралот на луѓето ширум светот 4. Повеќе луѓе ке веруваат во вонземјани отколку во натприродна религиозна сила. ... итн итн.
За разлика од овие верувања, медицината пак ги покрива своите откритја по малку поразлични причини. На нашиов свет има измислено лек против ракот, сидата и други смртоносни болести. Знам дека репликата на ова ке биде: „па ако го имаат зошто не помогнат на луѓето“ и типично. Размислете. Причините се пред нашите очи. За да има баланс, за да има хармонија и контрола над вибрациите кои се случуваат ширум светот. Реално гледано смртоносните болести го одржуваат светот во баланс. И сега ке речете абе овој е удрен малку... Ако гледањето со реален поглед кон светот го нарекувате удрено тогаш да, таков сум. Зарем размислувате толку еднонасочно? Нашата технологија е толку напредна што веројатно вие и незнаете. Најголемите откритија не се познати на човекот: Првиот робот кој размислува сам по себе, првата ворп брзина, успорување на времето, безпросторната компресија... Тоа се работи кои веќе постојат, можеби не се тестирани до тој степен да се употребат на ниво за сите луѓе да знаат, но верувајте дека ако СИДА-та и ракот станат масивни болести и почнат да се шират бргу на овој свет, тоа ќе им биде најмал проблем на генетичарите и фармацевтите. Секогаш гледаме на нештата со факти, со докази кои ги бараме, а знаеме дека не постојат. Но, доказот е психолошки кој можеби нема да го разбериш ама постои и тука е, кај тебе, кај мене и кај сите нас. Доказот е во тоа што човечката раса не памти во својата историја да имал проблем со нешто што морал да го надмине за да има подобар живот, без разлика дали тоа било болест, начин на живеење, приспособување на средина, конвертирање... итн. Таквиот код на живеење и инстинктот кој не тера да преживееме по секоја цел е впишан во нашиот церебрален кортекс. Ако не ми веруваш направи еден краток брифинг на целата историја откако постои човекот како биолошко суштество... Според ова на човекот му требало помалку од 70 години за да премине од лесни неефикасни едрелици до вселенски бродови кои патуваат на огромни релации. СИДА-та постои ... хмм... Одсекогаш, а медицината? Исто одсекогаш. Современата медицина можеби постои 150 години... СИДА-та е една од најчестите смртоносни болести и најголема преокупација на фармацевтите... Мислиш дека им требало повеќе од 100 години за да откријат лек...?

Znaci i ova sto go tvrdi poznatata doktorka Jadranka Biban e teska laga i cista manipulacija so javnosta bar spored tebe:
http://www.8ka.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=327&Itemid=99

Samo za potsetuvanje eve go nejziniot stav za genetski modificiranata hrana:
http://www.8ka.com.mk/spisanie/medicina/449-genetski-modificiranata-hrana-znaci-otrov-vo-sekoj-zalak

Isto kako i filmov napraven spored knigata na Edvard Grifin:

Првото е личен став. Со второто се согласувам затоа што е поткрепено со научни докази. Третиот линк не го отворив.
Ќе ти поставам сега јас тебе едно прашање. Имаш лично искусено хемотерапија? Или некој твој близок? Или некоја подеднакво тешка терапија, иако хемотерапијата се смета за една од најтешките?
P.S. Soothsayer, има докази за ефикасноста на регуларните лекови. За "алтернативните" доказите се рекла-казала. Филозофијата што ја напиша, баш добро што си се потрудил/а, но, освен куп нафрлани изрази ништо логично не видов во напишаното :toe: Смртоносните болести, да, постоеле и ќе постојат. Своевремено, и лепрата била смртоносна болест, сега се лечи со пар инекции. За секоја излечена болест ќе има нова неизлечива, тоа е балансот на светот, да. Но каква врска има ова што го пиша со фармацевтската мафија? Повеќе има врска со филозофијата на животот. Ноу хард филингс, до некаде ти држи напишаното, само не е за во темава :smir: И, ќе го нагласам "до некаде" затоа што не се согласувам дека постои лек кој се држи во тајност.

Eve uste edna debatna emisija za GM hranata za koja kaj nas site molcat duri i opozicijata zaedno so nivnite televizii:

Првото е личен став. Со второто се согласувам затоа што е поткрепено со научни докази. Третиот линк не го отворив.
Ќе ти поставам сега јас тебе едно прашање. Имаш лично искусено хемотерапија? Или некој твој близок? Или некоја подеднакво тешка терапија, иако хемотерапијата се смета за една од најтешките?
P.S. Soothsayer, има докази за ефикасноста на регуларните лекови. За "алтернативните" доказите се рекла-казала. Филозофијата што ја напиша, баш добро што си се потрудил/а, но, освен куп нафрлани изрази ништо логично не видов во напишаното :toe: Смртоносните болести, да, постоеле и ќе постојат. Своевремено, и лепрата била смртоносна болест, сега се лечи со пар инекции. За секоја излечена болест ќе има нова неизлечива, тоа е балансот на светот, да. Но каква врска има ова што го пиша со фармацевтската мафија? Повеќе има врска со филозофијата на животот. Ноу хард филингс, до некаде ти држи напишаното, само не е за во темава :smir: И, ќе го нагласам "до некаде" затоа што не се согласувам дека постои лек кој се држи во тајност.

I wasn't offended ;)Има врска и тоа каква, и не е филозовски поглед на животот, научен е. Незнам кага го читаше текстот дали мислеше на следната епизода од „Кога лисјата паѓаат“ или навистина се потруди да сфатиш што воопшто напишав. Искрено тешко да е тоа второто. No hard feelings. Инаку, логично си е се`, незнам кој дел од текстот не е логичен... болдирај ми го ќе ти го разјаснам. И постот беше во врска со доказите кои ти ги бараше за постоењето на „измислените“ лекови кои лечат СИДА и рак. Доказот е психички и историски.

Ne postoi lek sto se drzi vo tajnost ?Dobro misli i ponatamu kako sakas samo ima eden kup svedocenja na youtube deka rakot uspesno se leci bez zracenje i hemoterapija.

Доказ? Нема доказ од многу причини.

- КОЈ е лекот против ракот? Штом веќе тврдиш дека го има. Оној од бугарчето? Или од разните "исцелители" кои би си ја продале мајка си за некое евро?
- Вибрации кои се случуваат ширум светот е нешто научно? Хм...
- Ракот Е масовна болест, секој седми човек во светот заболува од рак и се' повеќе луѓе ќе заболуваат. Како тоа не е проблем на научниците?
- Со памтењето реченицата е чиста психоделија.
Но, всушност, не се труди да ми објаснуваш со вакви "факти". Ако веќе си тргнал, најди научни студии, ВИСТИНСКИ факти (знаеш што е факт, така?) и докажи ми дека е тоа така како што викаш дека е. Не, не се потрудив да навлезам во "длабочината" на твојата мисла затоа што очигледно пробуваш да се направиш паметен со изрази кои веројатно си ги слушнал во некоја епизода на Star Trek или Dr Who. Ако веќе спомнуваме серии. :smir:
Како и да е, да не oдиме комплетно оф-топик, ако имаш медицински факти (во здравје е темава, нели) повели - изложи ги. Ако не, пишувкај си во Мистерии, Чуда, Врагови, Еврејски заговори и слични инспиративни теми. :back:

--- надополнето ---

Ne postoi lek sto se drzi vo tajnost ?Dobro misli i ponatamu kako sakas samo ima eden kup svedocenja na youtube deka rakot uspesno se leci bez zracenje i hemoterapija.

Од кога е youtube доказ за нешто? Има и куп сведочења за духови таму, веруваш и во духови? Верувај ми, би била најсреќна на светов кога навистина ракот би се лечел без хемотерапија. За жал, не е така. Но, убаво е што така силно веруваш во тоа.

- КОЈ е лекот против ракот? Штом веќе тврдиш дека го има. Оној од бугарчето? Или од разните "исцелители" кои би си ја продале мајка си за некое евро?
- Ракот Е масовна болест, секој седми човек во светот заболува од рак и се' повеќе луѓе ќе заболуваат. Како тоа не е проблем на научниците?
Но, всушност, не се труди да ми објаснуваш со вакви "факти". Ако веќе си тргнал, најди научни студии, ВИСТИНСКИ факти (знаеш што е факт, така?) и докажи ми дека е тоа така како што викаш дека е. Не, не се потрудив да навлезам во "длабочината" на твојата мисла затоа што очигледно пробуваш да се направиш паметен со изрази кои веројатно си ги слушнал во некоја епизода на Star Trek или Dr Who. Ако веќе спомнуваме серии. :smir:
Како и да е, да не oдиме комплетно оф-топик, ако имаш медицински факти (во здравје е темава, нели) повели - изложи ги. Ако не, пишувкај си во Мистерии, Чуда, Врагови, Еврејски заговори и слични инспиративни теми. :back:

Искрено ми е жал шо мислиш така за луѓето... ако мислиш дека се правам паметен тогаш немаш трошка познавање за повеќето членови од тука. Се молам на бог да не те запознае никој од тука... лошо ке си помине некој со твоите прогнози.
А во врска со тоа што мислиш дека Ракот што е болест која заразува секој седми човек а тоа им било проблем на научниците тогаш слободно ке ти кажам откажи се од биологијата како наука. Се си има своја цел... ако тој лек се даде светот брзо ке се шири... не е за чудо што во кина имаат рестрикција да имаат само едно дете, не е до тоа што нема место на овој свет... Едноставно размислуваат на различно ниво од твоето.

Dali ovie tvoi tvrdenja za nepostoenjeto na drugi alternativi osven hemoterpija i zracenje za lek protiv rakot poteknuvaat od ucebnicite koi se koristat na medicinski fakultet?

Искрено ми е жал шо мислиш така за луѓето... ако мислиш дека се правам паметен тогаш немаш трошка познавање за повеќето членови од тука. Се молам на бог да не те запознае никој од тука... лошо ке си помине некој со твоите прогнози.
А во врска со тоа што мислиш дека Ракот што е болест која заразува секој седми човек а тоа им било проблем на научниците тогаш слободно ке ти кажам откажи се од биологијата како наука. Се си има своја цел... ако тој лек се даде светот брзо ке се шири... не е за чудо што во кина имаат рестрикција да имаат само едно дете, не е до тоа што нема место на овој свет... Едноставно размислуваат на различно ниво од твоето.

Драг Soothsayer, не мислам така за луѓето, мислам за тебе. Ти не ги чиниш членовите на форумот, и не, немам желба да те запознаам, фала на прашање.
Да се вратиме на темата, ти според напишаново велиш дека луѓето кои добиле рак се предодредени да умрат со цел да се запази балансот на човештвото? Реторичко прашање, не очекувам одговор. Ова се' повеќе ми заличува на концептот за ариевска раса.
Не е тоа за ракот мое мислење, туку тоа е факт. Знаеш, тенката линија помеѓу "мислење" и "факт"? Лично познавам луѓе кои работат на развој на нови типови на терапија против рак. Лично ја имам искусено таа терапија. Не 100, туку 200% сум уверена дека се' уште не постои лекот. Без разлика на напредокот на технологијата, на наоѓањето на лекот за рак активно се работи во последниве 50тина години. ЌЕ биде пронајден лекот, но сега НЕ е.
Навистина е лесно да се мудрува кога нешто немаш искусено на своја кожа. И да, размислуваме на различно ниво очигледно. Ти одиш со random познавање, јас со медицинско. Очигледно не се разбираме и баш нема потреба за понатамошно реплицирање.

Драг Soothsayer, не мислам така за луѓето, мислам за тебе. Ти не ги чиниш членовите на форумот, и не, немам желба да те запознаам, фала на прашање.
Да се вратиме на темата, ти според напишаново велиш дека луѓето кои добиле рак се предодредени да умрат со цел да се запази балансот на човештвото? Реторичко прашање, не очекувам одговор. Ова се' повеќе ми заличува на концептот за ариевска раса.
Не е тоа за ракот мое мислење, туку тоа е факт. Знаеш, тенката линија помеѓу "мислење" и "факт"? Лично познавам луѓе кои работат на развој на нови типови на терапија против рак. Лично ја имам искусено таа терапија. Не 100, туку 200% сум уверена дека се' уште не постои лекот. Без разлика на напредокот на технологијата, на наоѓањето на лекот за рак активно се работи во последниве 50тина години. ЌЕ биде пронајден лекот, но сега НЕ е.
Навистина е лесно да се мудрува кога нешто немаш искусено на своја кожа. И да, размислуваме на различно ниво очигледно. Ти одиш со random познавање, јас со медицинско. Очигледно не се разбираме и баш нема потреба за понатамошно реплицирање.

Добро, превртувај си ги работите како што ти одговараат. Не реков јас да те запознаам, велам друг да те запознае го жалам... или и тука не ме разбра? Појаснување? Транслатор од Македонски на Македонски? И тоа не е доволно? Fuck it. Ти си преполна со предрасуди и имаш една узда на очите, не гледаш лево-десно, само напред... Ти мислиш дека на светот му е толку битно да спаси некој што заболува од рак? Ти каде живееш? Под земја? Војните зошто се водеа, сигурно не за да се спасат нечии животи. Се според своите интереси. Ако си толку сигурна во тоа што не постои лек за рак, отиди во силиконската долина и побарај да те пиштат како истражувач... Ќе те пуштат и тоа ке те однесат во лаборатории, но нема да те однесат до просториите каде што пишува „забранет влез “ a кога ке ги прашаш што имат тие да кријат баш во полето на медицината... според твојата теорија апсолутно ништо бидејки тоа само помага... ке сфатиш дека многу работи незнаеш, слепо веруваш само на тоа што ке го кажат моментално !

Има алтернативни лекови, само генералната публика не е запознаена со нив. А ако се праша доктор, ќе каже дека не е препорачано. Плус, здравственото осигурање обично не ги покрива тие третмани.

Другар наш имаше MMD, болест кајшто мускулите ослабуваат и човек завршува во инвалидска колица. Сите доктори му кажаа лек нема. Човекот седна да истражува на компјутер и најде некој доктор што нашол начин да ја излечи оваа болест. Методот не му е признат од mainstream medicine and doctors. Извади пари од свој џеб, отиде на операција кај него и сега е здрав.

Исто така има и алтернативни методи за лечење рак. Извинете што го заборавив името на докторот (го гледав на телевизија), ама има голем процент на успех со третманот.

Заклучок од моја страна - има и други лекови освен оние што ни се претставени и одобрени - само ние не сме запознаени со нив. Нема пари во здрави луѓе. Има пари во доволно болни луѓе што не умираат.

Ако некој живее по Западов, ќе биде упознат со милиони апчиња за синдроми што ни јас не ги знам. Restless leg syndrome? Really? За тоа ми треба апче? И откако секое апче ќе излезе, после некое време ете ти реклами од адвокати што застапуваат луѓе што ги користеле некои апчиња и све живо им се заебало и тражат отштета. Тоа е нашата реалност, за жал.

Ти мислиш дека на светот му е толку битно да спаси некој што заболува од рак?

Пак ќе кажам, лесно е да се коментира кога го немаш лично искусено тоа. Моментот кога ќе го искусиш ќе сфатиш што значи ракот како болест и драстично ќе го смениш мислењето. Иако искрено се надевам дека цел живот, долго, долго ќе можеш вака да си паметуваш. Over and out.

Пак ќе кажам, лесно е да се коментира кога го немаш лично искусено тоа. Моментот кога ќе го искусиш ќе сфатиш што значи ракот како болест и драстично ќе го смениш мислењето. До тогаш паметувај си вака.

Знам добро како е чувството, и знам дека ке сум свесен дека на светот му е помалку важно што јас ке умрам и нема да им е гајле што ке загине еден живот... може само да ми помогнат ако им дадам пари...

--- надополнето ---

Од кога е youtube доказ за нешто? Има и куп сведочења за духови таму, веруваш и во духови? Верувај ми, би била најсреќна на светов кога навистина ракот би се лечел без хемотерапија. За жал, не е така. Но, убаво е што така силно веруваш во тоа.

Бугарчето, кинезчето, ескимчето...

Демек лекарите не се корумпирана багра (чест на Јети,Неси и исклучоците) која ако немаш пари или врски нема ни да те погледне...а ако те погледне 50% шансите се да те дозаебе, најголем дел се некомпетентни за ништо...

Докази? Колку сакаш, само кој да читне нешто што што не е програмиран...
Еве еден од многуте...

http://home.mindspring.com/~diderikfinne/qigong.pdf
http://www.medicinebeginswithme.com/center.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Falun_Gong

Ау,да...ја затвориле болницата во 2001 поради “политички причини“ и го забранија со закон Фалун гонг (форма на чигонг,чи - животна енергија) а оние кои се бават со тоа завршуваат по затвори а во некои случаи и ликвидирани...реални,лесно проверливи факти.

Не е само хемотерапијата во прашање, секакви лекови, терапии, “истражувачки“ центри, факултети, катедри, придружна индустрија и услуги...само продажбите на лекови годишно на глобално ниво се 1,1 трилиони долари, настрана се останато...во САД здравствениот систем врти 3 трилиони годишно а и кај нас не е за жалење, преку пола милијарда евра годишно...и на сето тоа некој да се чуди “еј како бе, they`d never do thaaaat“...некои да не им е во интерес алтернативно решенија за канцерогените болештини? Нееее не е можно тоа...:tapp:

Основно познавање од економија е доволно за одговор.
Профитот на цели стандардизирани индустриски гранки и медицински институции, корпорации за осигурување и целата економска база која „се шлепа“ покрај тоа а која годишно врти неверојатни суми пари не може да дозволи никаков “лек“ или терапија која сите тие средства би ги концентрирала на едно место, исклучувајќи ги останатите од играта.
Освен тоа не е само ракот, огромен број болештини постојат кои “немаат лек“...

Дали мислите дека ако има било каков лек со кој би се избегнала хемотерапијата, некој не би го платил и десет пати поскапо само за да го прескокне ужасот на таа терапија? Нема пари кои, на пример, еден родител не би ги дал за да не го гледа своето дете како прима хемо и да има полесен пат за лекување, мислите ќе се двоуми некој? Доста веќе со тие малоумни теории.

И?

Врската меѓу СЗО и лажната “пандемија“ на свински грип заедно со милијардите профит веќе е докажана работа, ама и игнорантноста е одамна докажан феномен...

--- надополнето ---

Добро, превртувај си ги работите како што ти одговараат. Не реков јас да те запознаам, велам друг да те запознае го жалам... или и тука не ме разбра? Појаснување? Транслатор од Македонски на Македонски? И тоа не е доволно? Fuck it. Ти си преполна со предрасуди и имаш една узда на очите, не гледаш лево-десно, само напред... Ти мислиш дека на светот му е толку битно да спаси некој што заболува од рак? Ти каде живееш? Под земја? Војните зошто се водеа, сигурно не за да се спасат нечии животи. Се според своите интереси. Ако си толку сигурна во тоа што не постои лек за рак, отиди во силиконската долина и побарај да те пиштат како истражувач... Ќе те пуштат и тоа ке те однесат во лаборатории, но нема да те однесат до просториите каде што пишува „забранет влез “ a кога ке ги прашаш што имат тие да кријат баш во полето на медицината... според твојата теорија апсолутно ништо бидејки тоа само помага... ке сфатиш дека многу работи незнаеш, слепо веруваш само на тоа што ке го кажат моментално !

Остај...некој ден оваа “ќе лечи“ некого...:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom