"Ова не е американски филм" - "This is not an american movie"

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Ова не е американски филм

Банда македонски ситни криминалци ја ограбува американската амбасада во Скопје, ова е накусо содржината на филмот насловен „Ова не е американски филм“ во режија на Сашо Павловски, што месецов се снима на локации во Скопје.

„Филмот претставува една пародија на гледањето на американски филмови од страна на Македонците или на балканците. Веќе сме на последна третина од снимањето на филмот. Задоволен сум од цела екипа“, вели Павловски

Во главните улоги во оваа крими комедија која Филмскиот фонд на Македонија ја финансираше со 500 000 евра ќе ги видиме искусните Ѓорѓи Јолевски и Сенко Велинов и младите Игор Ангелов, Славиша Каевски, Игор Ангелов.

„Ова е еден чуден филм. Јас би требал да го играм шефот на една локална банда, која што се решава на еден крупен чекор, да направи во својата биографија, за да станат познати и славни, и оваа банда не е баш како што треба. Така што и мојава улога како шеф на банда е малце чудна“, рече Велинов.

Филмот вкупно ќе чини околу 700.000 евра И ше биде копродукција со Чешка И Бугарија. Продуцент е Дејан Илиев, директор на фотографија Дејан Димески, арт директор Игор Тошевски.

Сетот на филмот, денеска, во населбата Мичурин го посети министерката за култура Елизабета Канчева Милевска. Инаку во моментов се снимаат дури седум македонски филмови.

„Ова е голем скок во македонската филмска продукција, бидејќи никогаш сме немале ни два филма истовремено да се снимаат. Се надеваме дека овој тренд ќе продолжи и следните години ќе имаме вака богата филмска продукција“, изјави Дарко Башески, директор на Филмски фонд на Македонија.

Филмот се очекува да биде промовиран при крајот на оваа година. Трејлер на официјалната страница.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Го погледнав неофицијалниот трејлер и ме бендиса ептен. Воедно ме радува што конечно се прават филмови кои не не враќаат во турско ропство и крвнички одмазди. Почит за целата екипа :bravo:

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
WOW... Ова изгледа многу интересно.

А: Ќе ја опљачкаме Американската амбасада!
Б: А, зашто не Грчката?

:pos:
Интересна идеја, добра екипа (Сенко, Никола, Трансформерс Приколката), изгледа квалитетно направено....
Кога е премиера? Дај две карти :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.772
Не знам дали филмов е добар, ама насловот е неинвентивен и помалку патетичен.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Народот нема леб да јаде, они филмови ќе снимаат.
Пу јазк да им е.

он:
конечно и ние да инвестираме во кинематографијата :aplauz::aplauz::bravo:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Колку што разбрав на IMDB филмот се наоѓа (сеуште) во пост-продукција и треба да излезе до крајот на годинава.
http://www.imdb.com/title/tt1562401/

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Превју типот што збори е закон!
A трејлерот не го скапирав нај нај.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Абе у филмов уствари ликовите снимаат филм дека ја ограбуваат амбасадата или стварно ја ограбуваат? Што е работава, не го сфатив тоа баш...

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Абе у филмов уствари ликовите снимаат филм дека ја ограбуваат амбасадата или стварно ја ограбуваат? Што е работава, не го сфатив тоа баш...
Еми затоа се вика трејлер, да те заголицка да го гледаш. ;)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Народот нема леб да јаде, они филмови ќе снимаат.
Пу јазк да им е.

он:
конечно и ние да инвестираме во кинематографијата :aplauz::aplauz::bravo:
Каков опинок. Убаво те праша момчето под тебе, кој тоа вие? Тебе Вмро лично да не те праел? Коа те прашувале како дете како се вика татко ти си викал “Неам татко, Вмро и помогна на мама да ме роди.“

Половично на темата: Секој македонски филм е финансиран од Министерство за култура, то ест, министерството мора да даде дозвола да се прави. Слично е и со македонските книги а за музиката не сум сигурен.

На темата: Се слагам со Evil Betty дека насловот е прилично некреативен, али по сликиве мислам дека ќе имаме нов трендсетер, очекувам слични ситуации као “кофер ко кофер - празан“ :icon_lol:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
„Ова е голем скок во македонската филмска продукција, бидејќи никогаш сме немале ни два филма истовремено да се снимаат. Се надеваме дека овој тренд ќе продолжи и следните години ќе имаме вака богата филмска продукција“, изјави Дарко Башески, директор на Филмски фонд на Македонија.

Жалосно!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Кога видов кој е главна улога, одма ми се одмили. Ајл пес!

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Демек ќе снимаат, колку да можат да влезат во амбасадата, за да можат да ја ограбат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
А што е со филмот на Милчо Манчевски? До каде е со снимањето?

Kajgana Shop

На врв Bottom