Стружанец измислил автомобил на вода

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
L

Lu

Гостин
Димче Шипинкароски со својот изум, систем за адаптирање на возило да работи на вода, може возењето да го направи економски поисплатливо.
Додека цената на бензинот и останатите горива во земјава вртоглаво растат, а граѓаните се повеќе размислуваат да ги остават автомобилите настрана, стружанецот Димче Шипинкароски со својот изум, систем за адаптирање на возило да работи на вода, може возењето да го направи економски поисплатливо. Со помош на хидролиза, водата се претвора во запаллив гас.
„Со еден литар вода можат да се поминат околу 2.000 километри со што овде возилото не се адаптира целосно да работи на вода, туку водата произведува гас, односно водород и кислород кои стимулираат да дојде до тотално согорување на нафтата или бензинот во зависност од тоа на што работи автомобилот.“

Во зависност од возилото, потрошувачката се намалува од 40 до 80%. Овој систем економистот Шипинкароски пред еден месец веќе го вградил во неколку негови автомобили. Ова ауди порано трошело 7,5 литри нафта на 100 километри. Сега е доведено до само 3,5 литри.
„Како што гледате звукот на моторот е далеку помал. Кога ја ставам во лер, колата скоро и да не се слуша. Автомобилот исто како да е згаснат. Моторот работи многу подобро, бучавоста е намалена. Стартноста е од 30 до 50% побрза отколку кога беше само на нафта.“

Eкипата на Алсат денеска ја имаше таа несекојдневна прилика, по струшките улици да го проба движењето со овој еколошки и економски исплатлив автомобил.
До Институтот за пронајдоци во Скопје веќе е поднесено барање за патентирање на изумот. Димче очекува дека за него ќе се заинтересираат и големи автомобилски компании, а оние кои веќе слушнале за него пројавиле интерес да го вградат во своите автомобили. По очекуваното добивање на лиценцата, ни вели овој пронаоѓач, тоа ќе чини нешто повеќе од 1.000 евра.

извор Алсат-м

Ако добро сватив со овој изум се прави хирдолиза на водата и ослободениот кислород се искористува за подобро согорување на горивото?

Димче Шипинкароски со својот изум, систем за адаптирање на возило да работи на вода, може возењето да го направи економски поисплатливо.
Додека цената на бензинот и останатите горива во земјава вртоглаво растат, а граѓаните се повеќе размислуваат да ги остават автомобилите настрана, стружанецот Димче Шипинкароски со својот изум, систем за адаптирање на возило да работи на вода, може возењето да го направи економски поисплатливо. Со помош на хидролиза, водата се претвора во запаллив гас.
„Со еден литар вода можат да се поминат околу 2.000 километри со што овде возилото не се адаптира целосно да работи на вода, туку водата произведува гас, односно водород и кислород кои стимулираат да дојде до тотално согорување на нафтата или бензинот во зависност од тоа на што работи автомобилот.“

Во зависност од возилото, потрошувачката се намалува од 40 до 80%. Овој систем економистот Шипинкароски пред еден месец веќе го вградил во неколку негови автомобили. Ова ауди порано трошело 7,5 литри нафта на 100 километри. Сега е доведено до само 3,5 литри.
„Како што гледате звукот на моторот е далеку помал. Кога ја ставам во лер, колата скоро и да не се слуша. Автомобилот исто како да е згаснат. Моторот работи многу подобро, бучавоста е намалена. Стартноста е од 30 до 50% побрза отколку кога беше само на нафта.“

Eкипата на Алсат денеска ја имаше таа несекојдневна прилика, по струшките улици да го проба движењето со овој еколошки и економски исплатлив автомобил.
До Институтот за пронајдоци во Скопје веќе е поднесено барање за патентирање на изумот. Димче очекува дека за него ќе се заинтересираат и големи автомобилски компании, а оние кои веќе слушнале за него пројавиле интерес да го вградат во своите автомобили. По очекуваното добивање на лиценцата, ни вели овој пронаоѓач, тоа ќе чини нешто повеќе од 1.000 евра.

извор Алсат-м
Ветар и магла со 1 литар вода на 2000 километри на 100 км би му дошле 50 мл е сега како тоа тие 50 мл вода ( колку и да ослободуваат гас водород и кислород ) тоа се околу 50 мл гас како е можно 50 мл гас трескавец да замени 4 литри гориво ? Никако лже суши вакви изуми одамна има на интернет и по јутуб, нишо не измислил овој само стаил едно шише со две електроди внатре, и воедно не ни прави сепарација на гасовите, шишето може слободно да си го набута у гз бидејки единствено за тоа може да му користи, и евентуално да најде некој будали сега кој ке се јават за неговиов „ пронајдок “ па да ги заебе и да им земе нешто пари, али во брзо време ке му ја скршат главата бидејки трескавецот го преебува моторот, и на некој ке му зариба возилото и ке отиде и ке му ебе матер.
Значи сумирано Типов јаде гомна нема врска со некој пронајдок туку само сака да лапне паричка за глупости.
па уште и 1000 еу :pos2: ке му ебе некој 1000 мајки на овој

Aj nemojte istata tema na 100mesta da ja otvarate. Ako e ovoj INOVATOR onda jas sum nuklearen fizicar....I ne sme budali na internet ova go ima pred godini i godini. a za novinarstvoto na ovie drugive so go objavija ova ic nepraam muabet

Пиши пропало, ова никогаш нема да се патентира. Вакви "иноватори" по јутјуб ги има милиони... Мексико, Хрватска, Србија, Аргентина, Азербејџан,....... Патентот мислам дека го има Германец.

Јас чув дека постои некој начин водата H2 0 да се дели, односно водородот и кислородот да се делат, па колата да тера на водород, а кислородот да се испушта. Мислам дека има чаре да се направи тоа. Баш пред некој ден го слушав муабетот, ама не се разбирам од вакви работи. Знам дека имало некој систем кој се набавувал од Хрватска и чини 200 евра. Јас со мојата кола терам само на бензин. :toe:

Најголемите светски автомобилски произведувачи ќе се утепат од експериментирање, проектирање, измислување “свемирски“ технологии за да произведат хибрид кој оди на водород, и тоа едвај, а овде иноватори прават такви изуми во шупи и гаражи... Ај чукнете си ја главата малце, е*ате новинарите.

Јас чув дека постои некој начин водата H2 0 да се дели, односно водородот и кислородот да се делат, па колата да тера на водород, а кислородот да се испушта. Мислам дека има чаре да се направи тоа. Баш пред некој ден го слушав муабетот, ама не се разбирам од вакви работи. Знам дека имало некој систем кој се набавувал од Хрватска и чини 200 евра. Јас со мојата кола терам само на бензин. :toe:

Тогаш моторот треба да биде корен од дрво :))) И наместо гориво да ставаме земја која предходно да ја навадиме, така да замисли саксијата да биде мотор :)

Мене мотористика ич не ме интересира!!! Ми објаснуваа, ама јас не слушав, ниту пак се трудев да сфатам што зборат. И јас прашав за адитиви за моторот и тука ми се отвори цел нов свет, свет за кој јас немав поим дека постои и баталив тоа. :pos:

Баш ме интересира во какви услови работат нашиве иноватори ? од 19 век ?

Во целата приказна нај јакиот дел е патентирањето на „ изумот“ :vozbud:
И навистина би сакал да го видам иноваторов да објасни како тоа со 50 мл вода го зголемува согорувањето на 100%:pos2: и што е нај трагично иноваторов не добива ни водород ни кислород туку си добива водена пареа, тоест споро загревање и постепено испарување на водата има многу поедноставно решение од неговово нека дотури вода во нафтата :)

Во целата приказна нај јакиот дел е патентирањето на „ изумот“ :vozbud:
И навистина би сакал да го видам иноваторов да објасни како тоа со 50 мл вода го зголемува согорувањето на 100%:pos2: и што е нај трагично иноваторов не добива ни водород ни кислород туку си добива водена пареа, тоест споро загревање и постепено испарување на водата има многу поедноставно решение од неговово нека дотури вода во нафтата :)

Еве како одат автомобилит на вода :)

1289-car-pushing.jpg

Ми кажуваа за ова, баш еден го има во селово овдека... работи на водород (неам појма како оди до моторот ама ајде) е сега, водородот е октански повисок од сите горива ама триков е шо ми немаше и мене логика...

Ќе го бараме овој иноваторов што бара по 1000 евра, во црна хроника.

стружанец иноватор... на водород му иде колата... добро, до тука ништо ново... јас уште пред 3-4 години го направив тоа и се во ред, има некои фалинки и тоа... за 1 литар вода дека ке иде 2000 километри мало сутра... а за патентирањето е тоа се заебал и тоа многу.... ова е патентирано уште пред 25 години... а алсат и новинарството нивно... ма шта да ти причам... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom