Велес

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Не не , грешка си.
Сите од Алфа до Омега се прибраа в 'кшти.
Горе нема ништо останато.
Кој спасил глава вратен е.
ЕЕее море Чул те БОг синко,:pos2:памет вглава море да ви дојде умот вас стварно сега се загрижив за младинава велешка навистина си го сакам градот иако не живеам таму во моментов ама ќе се вратам некогаш.

Филозофке,кажуј кај се движиш само девојчиња(растрчани) шо гледаш,да прошетам и ја малку натаму...:wink:
По улицата бре титаниче од центар до Жани и гимназија и нагоре се се сукњици ветер само фали да ги крене :pos2::pos2:

па и она кај се движи нека каже да ја бараме :pipi:
Еми јас кога ќе се вратам дома во родниот ми град јас ќе ве најдам:smir: и забава ќе праам дури

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
leleeee lugeee abe sto go napravivte gradov droga moga pa toa samo muabeti se nekoj slusnal nesto i slapa gluposti drogata si e nasekade kako po normala samo vo veles preovelicuvaat mnogu .........

I

InF3cTeD

Гостин
и така нашиот глуп и напатен народ изгледа пак ќе го избере Аце фонтаната и ќе си патиме сеуште со неговите тротоари и фонтани.....брависимо

А

Адриано

Гостин
еве како група Велешани го замислуваат велес!
Здружението на граѓани ,, За поубав град Велес‘‘
http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/tevcev-23-03.wmv&VestID=106215
на видеото се прикажани идеите на здружението и како го замислуваат градот во иднина.
денеска излегоа со барање за извинување од страна на А2 телевизија поради тоа што нивната работа била исмеана.
еве ја реакцијата што беше приложена на Velesnews.mk

Реакција на Кире Кочов
Реакција на Здружението на граѓани ,, За поубав град Велес‘‘
на прилогот на А2 телевизија направена од страна на
новинарот Тевчев Влатко и снимателот Стевков Данчо

Начинот на кој е направен прилогот, прво не личи на една професионална новинарска екипа на таков начин да го презентира Здружението на граѓани, и со цинизам и исмејување ги потенцира неколку проекти од многуте во програмата, кои во нивните очи можеби изгледаат футуристички, но од друга страна ќе кажам дека, неколку работи кои можеби требаше да ги кажат или уочат и они како наградувани новинари, досега не реагирале и не направиле прилог за постоечките проблеми на градот. Ќе потенцирам дека, иако во сето ова како новинари гледаат политичка заднина, јас како граѓанин гледам политичка заднина во нивната работа.
Имено, велешани сме, се знаеме. Јас во прилогот гледам политичка заднина и како засегнати личности апсолутно непрофесионално реагираат на овој начин. Едно благородно граѓанско здружение кое очито им представува некаква опасност, го оцрнуваат и исмеваат не оставајќи да ја видат на дело нивната работа.
Ќе кажам и тоа, дека за Велес како град и неговите урбани проблеми можеа да направат многу прилози, но досега јас како граѓанин такви прилози од оваа екипа немам видено.
Центарот на градот кој пред 20 години беше еден од најактивните делови во самиот град, стана место на духови и после 18 часот не можеме да видиме човек да помине. Ние, граѓаните знаеме кога работеше стоковната куќа, во народот позната како НА-МА, која раздвиженост беше во центарот на градот, а сега таа стоковна куќа е ругло на градот со неиспланирани продавнички и тезги. Видовме што значи еден деловен центар за Струмица и ги видовме локалните избори во Струмица.
Втора работа.
Велес од град на мостовите, стана град на еден мост, и тоа најстариот мост во градот.
Малото мовче е без технички прием и недоправен од другата страна на мостот, новиот мост е со сериозни оштетувања, железниот мост е руиниран и опасен за користење.
За ова нема никаков прилог од страна на наградуваните професионалци.
Е па мене како граѓанин на Велес ми смета тоа да бидам рамнодушен, и да ги оставиме работите да си течат на овој начин. Ние во здружението како граѓани се осеќаме засегнати за својот град, и затоа и реагираме. Нашите реакции се позитивни, и се представени со идеи во програма, и не напаѓаат никого. Не ја разбирам ваквата реакција. Членовите на здружението се видни граѓани кои позади себе оставиле дела и симболи на градот со кои денес велешани се гордеат. Меѓу тие што се гордеат се и политичарите кои се сега во политичка кампања.
Ние како здружение на граѓани бараме јавно извинување од А2 телевизија за прилогот кој е направен, и се надеваме дека ќе имаме поконструктивни новинарски прилози, а и воедно поконструктивна кампања за татко на градот.
Претседател на здружението во основање ,, За поубав град Велес‘‘

Член од
1 март 2008
Мислења
63
Поени од реакции
3
еве како група Велешани го замислуваат велес!
Здружението на граѓани ,, За поубав град Велес‘‘
http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/tevcev-23-03.wmv&VestID=106215
на видеото се прикажани идеите на здружението и како го замислуваат градот во иднина.
денеска излегоа со барање за извинување од страна на А2 телевизија поради тоа што нивната работа била исмеана.
еве ја реакцијата што беше приложена на Velesnews.mk

Реакција на Кире Кочов
Реакција на Здружението на граѓани ,, За поубав град Велес‘‘
на прилогот на А2 телевизија направена од страна на
новинарот Тевчев Влатко и снимателот Стевков Данчо

Начинот на кој е направен прилогот, прво не личи на една професионална новинарска екипа на таков начин да го презентира Здружението на граѓани, и со цинизам и исмејување ги потенцира неколку проекти од многуте во програмата, кои во нивните очи можеби изгледаат футуристички, но од друга страна ќе кажам дека, неколку работи кои можеби требаше да ги кажат или уочат и они како наградувани новинари, досега не реагирале и не направиле прилог за постоечките проблеми на градот. Ќе потенцирам дека, иако во сето ова како новинари гледаат политичка заднина, јас како граѓанин гледам политичка заднина во нивната работа.
Имено, велешани сме, се знаеме. Јас во прилогот гледам политичка заднина и како засегнати личности апсолутно непрофесионално реагираат на овој начин. Едно благородно граѓанско здружение кое очито им представува некаква опасност, го оцрнуваат и исмеваат не оставајќи да ја видат на дело нивната работа.
Ќе кажам и тоа, дека за Велес како град и неговите урбани проблеми можеа да направат многу прилози, но досега јас како граѓанин такви прилози од оваа екипа немам видено.
Центарот на градот кој пред 20 години беше еден од најактивните делови во самиот град, стана место на духови и после 18 часот не можеме да видиме човек да помине. Ние, граѓаните знаеме кога работеше стоковната куќа, во народот позната како НА-МА, која раздвиженост беше во центарот на градот, а сега таа стоковна куќа е ругло на градот со неиспланирани продавнички и тезги. Видовме што значи еден деловен центар за Струмица и ги видовме локалните избори во Струмица.
Втора работа.
Велес од град на мостовите, стана град на еден мост, и тоа најстариот мост во градот.
Малото мовче е без технички прием и недоправен од другата страна на мостот, новиот мост е со сериозни оштетувања, железниот мост е руиниран и опасен за користење.
За ова нема никаков прилог од страна на наградуваните професионалци.
Е па мене како граѓанин на Велес ми смета тоа да бидам рамнодушен, и да ги оставиме работите да си течат на овој начин. Ние во здружението како граѓани се осеќаме засегнати за својот град, и затоа и реагираме. Нашите реакции се позитивни, и се представени со идеи во програма, и не напаѓаат никого. Не ја разбирам ваквата реакција. Членовите на здружението се видни граѓани кои позади себе оставиле дела и симболи на градот со кои денес велешани се гордеат. Меѓу тие што се гордеат се и политичарите кои се сега во политичка кампања.
Ние како здружение на граѓани бараме јавно извинување од А2 телевизија за прилогот кој е направен, и се надеваме дека ќе имаме поконструктивни новинарски прилози, а и воедно поконструктивна кампања за татко на градот.
Претседател на здружението во основање ,, За поубав град Велес‘‘
Ova neli e politicka zadnina, prvo, nastapuvas so partiski obelezja, a vtoro od kaj znaes ti so samo 18g. kakov bil centarot na Veles pred 20g. Naravoucenie: Ne ste nikakvo zdruzenie, tuku partiski poslusnici! Napomena: Ne sum vo niedna partija! Pozzz.:salut:

А

Адриано

Гостин
Ova neli e politicka zadnina, prvo, nastapuvas so partiski obelezja, a vtoro od kaj znaes ti so samo 18g. kakov bil centarot na Veles pred 20g. Naravoucenie: Ne ste nikakvo zdruzenie, tuku partiski poslusnici! Napomena: Ne sum vo niedna partija! Pozzz.:salut:
наравоучение-читајте весници гледајте телевизија користете интернет за да бидете информирани.
за разлика од тебе некој го интересира минатото и има видено слики како изгледа.
Немора да сум се родел пред 150 години за да ја знам состојбата на градот.
ова беше објавено на А1 телевизија и дадена е критичка страна на тоа каков ни е градот од страна на некој си здруженија.
тоа што половина град го здоболе кога ја дозна вистината е друга приказна!
даден е прилог од А1 и velesnews.mk овдека нема ништо од мене напишано.
Ако сакав да дискутирам за политика ке го правев на соодветната тема.....

Член од
1 март 2008
Мислења
63
Поени од реакции
3
No Komment. Ostanuvam na svoeto mislenje, ne uspea da me ubedis vo nisto, no ocigledno i ne se trakas mnogu. :salut:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе Чико за овој народ или мотика или политика,трето нема.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Дека сте бе велешани, само да ве поздравам, и да констатирам оти Велес го има најкултурниот говор во Македонија

Член од
1 март 2008
Мислења
63
Поени од реакции
3
Дека сте бе велешани, само да ве поздравам, и да констатирам оти Велес го има најкултурниот говор во Македонија
Sekoja cest za tebe prijatele, od kaj si? :salut:

A kaj ste Velesani , ve nema 3 dena nisto da kazete, nisto li nema vo gradov novo, a?:kesa:

C

cige

Гостин
Ај де бе кажете нешто ново.
Одамна немаме нешто трачарено за Веленштанава.
Еве на пример за Стровјанов, самоубиецот?

Kajgana Shop

На врв Bottom