Мал Бизнис - Сендвичара

  • Креатор на темата Креатор на темата Tutor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 март 2010
Мислења
5.872
Поени од реакции
6.387
Локација
GPS signal lost....searching..
Здраво кајганџии. Имам намера/план да отворам сендвичара,по некои мои пресметки, дојдов до бројка од околу 4000-5000 евра за почеток со работа од 1 месец без да се базирам на предпоставки за остварен промет за истиот.Се работи за мала сендвичара со 2-3 вработени.
Пресметано ми е:
-ќирија за дуќанот 3 месеци,
-платени придонеси за 3 вработени за 1 месец,
-плата за 1 месец,
-регистрирање фирма,
-фискална,викање санитарна инс,и сл.
-Инвентар(фритеза,скара,микробранова,фрижидер и сл.столови, маси,шанк..),
-сметководител,сметкиза струја и вода и
-хранбени продукти за почеток.

Ако има некој некое искуство,совет, слободно нека сподели,нека е ова како мал водич - како до отварање сендвичара.Поздрав
 
Здраво кајганџии. Имам намера/план да отворам сендвичара,по некои мои пресметки, дојдов до бројка од околу 4000-5000 евра за почеток со работа од 1 месец без да се базирам на предпоставки за остварен промет за истиот.Се работи за мала сендвичара со 2-3 вработени.
Пресметано ми е:
-ќирија за дуќанот 3 месеци,
-платени придонеси за 3 вработени за 1 месец,
-плата за 1 месец,
-регистрирање фирма,
-фискална,викање санитарна инс,и сл.
-Инвентар(фритеза,скара,микробранова,фрижидер и сл.столови, маси,шанк..),
-сметководител,сметкиза струја и вода и
-хранбени продукти за почеток.

Ако има некој некое искуство,совет, слободно нека сподели,нека е ова како мал водич - како до отварање сендвичара.Поздрав


пред се да ти посакам среќа и успех ако си веќе со сериозна намера... искрено незнам колку се вади ќар од сендвичара ако имаш некој познат па да те поупати шо е како е не би било лошо или па некој форумџија. инаку кога си кај трошоците. прресметуваш индустриска вода и струја или??? знаеш дека индустриската е каде каде поскапа. И уште нешто.. кога сме кај инвентар. купуваш на ново или на стао???
 
Најдобро ти е да направиш муабет со некој кој стопанисува/стопанисувал со ваков бизнис.
 
So sreka i najbitna ti e lokacijata kaj vaka mali biznisi ako lokacijata ti e Ok , vnimavaj na kvalitetot i kvantitetot se drugo ke ti odi ko podmackano 5000 E ti e poveke i od dovolno za da pocnes. Jas znam lugje so pocnale i so mnogu pomalku pa im cveta biznisot
 
пред се да ти посакам среќа и успех ако си веќе со сериозна намера... искрено незнам колку се вади ќар од сендвичара ако имаш некој познат па да те поупати шо е како е не би било лошо или па некој форумџија. инаку кога си кај трошоците. прресметуваш индустриска вода и струја или??? знаеш дека индустриската е каде каде поскапа. И уште нешто.. кога сме кај инвентар. купуваш на ново или на стао???
Благодарам ,инаку знам дека е поскапа инд, вода но не претпоставувам да трошам многу вода,Освен миење садови еднаш до двапати дневно за друго и не ми е потребна...А за инвентар планирам нов.Земајки предвид дека е мал дуќан,нема да има многу маси и столови.....се на се кујната е инвестиција,тостер фритези итн...поздрав

--- надополнето ---

Најдобро ти е да направиш муабет со некој кој стопанисува/стопанисувал со ваков бизнис.
фала на советот друже,ке мислам и на тоа...
 
мој совет ти е кашкавалот рендан да го ставаш во тостовите..фазла совет незнам..
 
За ваков бизнис мислам дека локацијата е првото најбитно нешто, доколку имаш добра локација ќе си држиш некој стандарт квалитет приступачни цени и тоа е тоа.
 
So sreka i najbitna ti e lokacijata kaj vaka mali biznisi ako lokacijata ti e Ok , vnimavaj na kvalitetot i kvantitetot se drugo ke ti odi ko podmackano 5000 E ti e poveke i od dovolno za da pocnes. Jas znam lugje so pocnale i so mnogu pomalku pa im cveta biznisot
Локацијата е близу до 2 училишта и е многу прометно место,инаку квалитетот ми е приоритет,и чистотата исто,патем моето работно искуство се состои исклучиво од угостителство...Фала на совет батка ,поздрав
 
За ваков бизнис мислам дека локацијата е првото најбитно нешто, доколку имаш добра локација ќе си држиш некој стандарт квалитет приступачни цени и тоа е тоа.

многу точно. има една изрека која сум ја чул и која држи вода. вика евреин купува дуќан само зимно време - зашто - затоа што каде е снегот нај изгазен таму има и промет на луже односно раздвиженост па чат пат некој ке влезе и ке купи нешто. инаку што се однесува до инвентарот. мислам според мене дека е поубаво да земеш на старо - нмема врска што се стари ке опнеш едно добро чистење а и ке заштедиш повеќе пари па ако видиш дека ти оди добро бизнисот секогаш имаш време за понов инвентар. барем ја така мислам
 
Локацијата е близу до 2 училишта и е многу прометно место,инаку квалитетот ми е приоритет,и чистотата исто,патем моето работно искуство се состои исклучиво од угостителство...Фала на совет батка ,поздрав
Имајте мајонез ко у седмица, вади многу xD
и добри цени - не напукани
квалитетот на 4/5 оценка да ти е на коњ си
и чисто да е
и брза услуга

and ull be #WINNING like Charlie Sheen
 
Локацијата е близу до 2 училишта и е многу прометно место,инаку квалитетот ми е приоритет,и чистотата исто,патем моето работно искуство се состои исклучиво од угостителство...Фала на совет батка ,поздрав

Епа ако си блиску до 2 училишта направи нешто интересно, пример за време на големиот одмор имај happy hour и хамбургерот нека ти биде 40 денари лајбица + плескавица 60 денари истото + понфрит :). Тостот нека ти биде 30 денари, и ето имај еден појачан 50 денари.


Тоа е тоа. Со среќа
 
Јас она шо го поштовам по сендвичарите ми е битно да биди што повкусен сендвичот,тостот....
 
Имајте мајонез ко у седмица, вади многу xD
и добри цени - не напукани
квалитетот на 4/5 оценка да ти е на коњ си
и чисто да е
и брза услуга

and ull be #WINNING like Charlie Sheen
Одлични совети,фала бате. А За мајонезот сигурно е сикрет ресипи во 7ца,ама ке смислам нешто убаво и јас.поздрав
 
А каде ќе ја отвараш сендвичарава? И колку пари ќе биде хамбургер?
 
Одлични совети,фала бате. А За мајонезот сигурно е сикрет ресипи во 7ца,ама ке смислам нешто убаво и јас.поздрав

Имаше знам кај последна петка у ново лисиче една сендвичара ЕФКА, имаа ИСТ (ако не и боље) тип на мајонез и го нудеа посебно од обичниот - го нарекуваа Деликатес.
Као мајонес со малце павлака ради освежување и разредување + кари шмек. Ти кажувам каков вкус имаше, а дали е од тоа не знам xD

А каде ќе ја отвараш сендвичарава? И колку пари ќе биде хамбургер?

Добро прашање, да ти удриме едно сефте :D
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom