Хип хоп културата во Македонија

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Каков е тој начин на живот? Гледам и слушам стана пракса фамозната реченица "рапот го правиш, а хип хопот го живееш". Како го живееш, од што се состои тој живот, кој се принципите...(пази ова е начин на живот, за кој треба да се објасниш што те води и кон што те води, ова е сериозно тврдење, и тешко некој да се задоволи со таа често употребена фраза.)
Па како што има хипици и рокери така има и хип-хопери. Сите тие се начини на кој живееш според мене. Секој си има различен стил на облекување, став и одлики. Одликите (елементите) на хип-хопот се рапувањето, цртањето графити, ДЈ и брејкденс. Има и пропратни работи како што се облеката (широки панталони, широки друксери и сл.), битбокс и др. Затоа мислам дека хип-хопот е начин на живот. Иначе ја не сум хип-хопер, али највеќе слушам рап и се пронаоѓам ептен во таа музика. Го имам осетено она... вистинското :)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Уффффф одлична трака, а битот е посебна приказна. Највеќе поштувам West рап од деведесетите, затоа ми се свиѓа овој стил. Продолжи вака, само нe заборавај дека сме во Македонија :)
Благодарам брат, инаку сигурно дека лириката ќе ни биде прилагодена за Македонски Пазар ;) а штом те бендисува оваа трака, верувам дека другите уште повеќе те бендисуваат пошо ова е само парче од тортата ;) позз :)

Mike_Cor

Истражувач
Член од
8 мај 2011
Мислења
10
Поени од реакции
2
Има квалитет во македонскиот рап, единствено што треба е тоа да се зачува како таков. Да се остане underground и на тој начин да се просперира на македонската сцена. Последниве години очигледно е дека рапот е во подем како никогаш до сега, во Македонија. Имаме пример од Србија и Бугарија, ете тие ни се најблиски, како може нивниот рап да се шири се до тука, зошто не и нашиот рап да се слуша кај нив. Само треба да се внимава за да не се претвори рапот во она што не треба да биде. ;)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Браво.. Прилеп у задње време ептен ме изненади... Се поштуе ептен. ;)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
повторно јас ... сакам да го слушните овој МС. мислам дека ќе ви остави силен впечаток. Вакви олдскул рими ретко се слушаат на денешницава.

http://soundcloud.com/rickbeatz/poppa-g-free-downl-d

Одлично. Има потенцијал Прилеп и тоа голем :) Продолжете вака момци и кога тогаш секој ќе чуе за вас. Почнав ја да ја ширам музикава низ друштво :) Прејак текст, рими и тема има тракава. И да те пофалам одличен вокал имаш, според мене тоа што се бара. Keep it real!

--- надополнето ---

Заборавив да те прашам, зашто не ги ставиш на јутјуб песниве? Mислам дека по слушани ќе бидат :)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Во името на студио Авторизација, екипа Трета Дивизија, мојот бит, продукцијата и инспирацијата, АМИН.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Одлично. Има потенцијал Прилеп и тоа голем :) Продолжете вака момци и кога тогаш секој ќе чуе за вас. Почнав ја да ја ширам музикава низ друштво :) Прејак текст, рими и тема има тракава. И да те пофалам одличен вокал имаш, според мене тоа што се бара. Keep it real!

--- надополнето ---

Заборавив да те прашам, зашто не ги ставиш на јутјуб песниве? Mислам дека по слушани ќе бидат :)

nice :) перфектно.

Браво.. Прилеп у задње време ептен ме изненади... Се поштуе ептен. ;)

Не сум пеач туку, сум ЕмСи.
Браво, јако е ова.

благодарам дечки. мило ми е што ве бендисува :) инаку верувале или не оваа трака му е втора на МСто (poppa g). Исто така голем поздрав и до Струмица и Радовиш за нивните траки. Искрено мило ми е што вака почна да се шири квалитетен хип хоп :) peace ....

ps за траките да бидат на youtube. шо знам, ајде можеби ќе ги ставам :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
благодарам дечки. мило ми е што ве бендисува :) инаку верувале или не оваа трака му е втора на МСто (poppa g). Исто така голем поздрав и до Струмица и Радовиш за нивните траки. Искрено мило ми е што вака почна да се шири квалитетен хип хоп :) peace ....

ps за траките да бидат на youtube. шо знам, ајде можеби ќе ги ставам :)
Ќе бидат повеќе слушани дефинитвно. Иначе една добронамерна ,,критика'' до poppa g, треба малце динамика во траката да внесе, различно флоу, вака му е многу еднoлична. Нека се огледа на тебе малце :)

Kajgana Shop

На врв Bottom