Хип хоп културата во Македонија

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ова редењево линкови од песни сигурно ќе лета кога Кискино ќе го виде. Не те советувам да спамираш брат. Ради вакви работи изумира темава.
Фала Богу. Сто пати сум напишал само видеа без цел оти не се добродојдени и чим забележам - бришам.

Во врска со мислењето (веќе избришано) се поврзани муабетите на bastard и Galeb.

Од овие РЕАЛНО само Тони о сан и Старјк се квалитетни.... е сеа имаш девочиња пред пубертет што ги слушат тонизен и слаткар и неможеш да им докажеш....
Можеш да образложиш што им фалеше на другите?
Тука имаше видеа од Ударна Формација, од кумановчаните што праат стварно тврда музика, и незнам што друго имаше, но не верувам дека немаше квалитет како што наведе.

А мислиш дека Страјк и Тонио се зато шо најверојатно не си ги преслушал другите;сакав да кажам дека на доста места некои луѓе се потрудиле со некомерцијална музика.
Убаво си напишал, не им се дава шанса на другите екипи и песни кои ги прават, и во рап музикава е исто како политиката, ако ме сфаќаш. И не постирај веќе без причина.

--- надополнето ---

Аналогно на целиот муабет, дали чувте за мирисот на Прилеп?

Патем, Македонска Музичка Мрежа (МММ) објавува:

Tha Titanium имаат нов микстејп - Проект 22

Проект 22 е најновиот микстејп на Tha Titanium, група која што доаѓа од Прилеп составена од El Borracho (MC) и RickBeatZ (продуцент).
Проект 22 е комбинација од неколку хип-хоп стилови, кои што ја доловуваат и идеализираат сликата на оваа група.

Во ова парче можат да се слушнат теми за животот во Прилеп за кој што многумина ќе го сменат своето мислење, теми за хип-хоп состојбата во Македонија и теми кои што ја отсликуваат реалната слика. Оваа варијација на стилови е резултат на соработката со повеќе рап и поп артисти.

Низ траките може да се сретне колаборација со артисти од Прилеп и Струмица како Ice-D, Poppa G, Crime Time, Kiskinov, MC Skeptic и Марија. Главната цел на оваа група е дека постои Рап музика надвор од границите на главниот град на Рeпублика Македонија.

Во ова издание ќе се пронајдат само вистинските фанови на хип-хоп културата. Овој микстејп е направен од срце, за оние кои што нивната душа е гладна за ваков оброк. Секој може да го го симне од линкот подолу - велат Tha Titanium.

Mикстејп кој вреди многу повеќе од потрошените 119 Mb за него.
За free download кликнете ТУКА!

Што ми беше муабетот. Овде не се плаќа за диск по 300 денари, ова е бесплатно и мислам оти вреди да му се даде шанса, 119мb да се симнат и 18 песни да се преслушаат, да се чуе квалитет на кој две и пол години се работело.

Наскоро (здравје) песните од целиот албум ќе се најдат и на youtube па ќе може и преку тамо да се споделуваат, слушаат, симнуваат и сл.

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Тие другите ако прават тврда музика не значи дека е и квалитетна... Денеска секој втор прави рап и тоа тврд и за жал не е секој за тоа и не се сите квалитетни FACE IT. У мкд само легијата и с.в.п се квалитет.

M

marko 1996

Гостин
Тие другите ако прават тврда музика не значи дека е и квалитетна... Денеска секој втор прави рап и тоа тврд и за жал не е секој за тоа и не се сите квалитетни FACE IT. У мкд само легијата и с.в.п се квалитет.
ДНС? САФ? хаххаха дај не заебавај Легијата отидоа накај комерцијала.

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
брат, шо се нервираш, не гледаш сите ОВЦИ се. Како ќе му свират така ќе играат. Никој не си го поставил прашањето, ДАЛИ ЈАС МИСЛАМ дека се квалитет? некој рекол ... ааа тие и тие се закон браат едно друго, а останатите само се согласуваат (чим тој така вели, мора да е така). Bastard, да бев брат ОВЦА ќе те поджев тебе, ама за жал не сум :/ Имаат Легијата квалитет, нема коментар околу тоа, али не мислиш малце дека се моно-тоно? Па преку К брат, во секоја трака ја слушам истата лирика само со други зборови. Не воведуваат свежина и не само тие, туку СИТЕ таканаречени КВАЛИТЕТНИ рапери. Ново се бара брат ... НОВО ..... или пак чекаат нешто на американците да му текни а нашиве само да ископираат, можеби е тоа случајот ... како и да е ПОООООЗЗЗЗ

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Легијата отишле накај комерцијала? ахахах ццц....ај за ова господ ке ти прости
Кој саф бе тие се пензионирани пред 10 години алоооо сеа сме 2011 година...
ДНС не се ништо посебно просечни се...

M

marko 1996

Гостин
Легијата отишле накај комерцијала? ахахах ццц....ај за ова господ ке ти прости
Кој саф бе тие се пензионирани пред 10 години алоооо сеа сме 2011 година...
ДНС не се ништо посебно просечни се...
Бриши мислењево дур некој не ти се изнасмеал брзо!!!!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Убаво си напишал, не им се дава шанса на другите екипи и песни кои ги прават, и во рап музикава е исто како политиката, ако ме сфаќаш. И не постирај веќе без причина.

--- надополнето ---

Аналогно на целиот муабет, дали чувте за мирисот на Прилеп?

Патем, Македонска Музичка Мрежа (МММ) објавува:

Tha Titanium имаат нов микстејп - Проект 22

Проект 22 е најновиот микстејп на Tha Titanium, група која што доаѓа од Прилеп составена од El Borracho (MC) и RickBeatZ (продуцент).
Проект 22 е комбинација од неколку хип-хоп стилови, кои што ја доловуваат и идеализираат сликата на оваа група.

Во ова парче можат да се слушнат теми за животот во Прилеп за кој што многумина ќе го сменат своето мислење, теми за хип-хоп состојбата во Македонија и теми кои што ја отсликуваат реалната слика. Оваа варијација на стилови е резултат на соработката со повеќе рап и поп артисти.

Низ траките може да се сретне колаборација со артисти од Прилеп и Струмица како Ice-D, Poppa G, Crime Time, Kiskinov, MC Skeptic и Марија. Главната цел на оваа група е дека постои Рап музика надвор од границите на главниот град на Рeпублика Македонија.

Во ова издание ќе се пронајдат само вистинските фанови на хип-хоп културата. Овој микстејп е направен од срце, за оние кои што нивната душа е гладна за ваков оброк. Секој може да го го симне од линкот подолу - велат Tha Titanium.

Mикстејп кој вреди многу повеќе од потрошените 119 Mb за него.
За free download кликнете ТУКА!

Што ми беше муабетот. Овде не се плаќа за диск по 300 денари, ова е бесплатно и мислам оти вреди да му се даде шанса, 119мb да се симнат и 18 песни да се преслушаат, да се чуе квалитет на кој две и пол години се работело.

Наскоро (здравје) песните од целиот албум ќе се најдат и на youtube па ќе може и преку тамо да се споделуваат, слушаат, симнуваат и сл.
Во право си дека хип-хоп (КВАЛИТЕТЕН) работат дечки низ цела Македонија,рапот не го измислија во Ново Лисиче или Легијата!Ама ако веќе ги избриша видеата шо ги постирав,а го ставаш ова ,која ти е логиката?Или реклама?Нејќам да ме сфатиш погрешно ,Титаниум се ок (4 години живеев таму ,познато ми е отприлика мирисот на Прилеп)!Само некако ми делуват како да ги рекламираш или со подобар збор,форсираш ? :toe:

А културата на Хип-хоп е жива,без разлика луѓево шо велат не.То си е нивно мислење.И друга работа,кај нас филмот на рапериве е прај музика за да излезиш на телевизија (дотогаш се демек хард) и после и да продолжат во ист стил и не веќе од другите се етикетирани како комерцијала.Додуша не знам колку е комерцијала ако до вчера рапувале дека настапувале за 20 евра или бесплатно ,а сега работат за големи пари и се вртат жени околу нив.Епа таа е промената во нивниот живот,пак е то искрено кажано.
И поголем процент од тие шо велат дека нејќат на телевизија ,лажат!И јас сакам почесто да излезат некои фаци шо ги гледаме на Youtube на телевизија,чисто да ја пренесат музиката во оригинал !
Според мене ,без разлика дали се на тв или не ,се дури е текстот без лажење ,мене ми е ок

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Во право си дека хип-хоп (КВАЛИТЕТЕН) работат дечки низ цела Македонија,рапот не го измислија во Ново Лисиче или Легијата!Ама ако веќе ги избриша видеата шо ги постирав,а го ставаш ова ,која ти е логиката?Или реклама?Нејќам да ме сфатиш погрешно ,Титаниум се ок (4 години живеев таму ,познато ми е отприлика мирисот на Прилеп)!Само некако како ептен да ги рекламираш :toe:
Рапот го измислија во Ново Лисиче.
Чиста.
И, зашо да не ги рекламира коа момциве вредат повеќе него било кои други нови момци atm?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Чиста.
И, зашо да не ги рекламира коа момциве вредат повеќе него било кои други нови момци atm?
па не баш освен чиста има уште 2-3 групи кој искочиле во тој период и стварно неможеш да одредиш која била прва

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
па не баш освен чиста има уште 2-3 групи кој искочиле во тој период и стварно неможеш да одредиш која била прва
Чиста околина, Пука Козметика, Most Wanted & Уличен Ритам. Ова се 4те групи што го почнаа рапот во Македонија негде 1994та.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
:) симпатично ама не е така пука козметика се од 95 втора работа пред мост вантед се инстант бит и да уличен ритам е ок а инстант бит се од негде 91'-92' и чиста се таму некаде а има и група од битола незнам како беше името што е исто тој период

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Чиста.
Рапот го измислија во Америка.(Не мислев за кај нас).Не викам дека не вредат дечките,прочитај погоре.И сфаќам Кискино ако е поврзан лично со нив да се исфорсирани,ок немам проблем ако е така.
И за Чиста Околина си во право ,заедно со Пука ,Уличен Ритам и после САФ е коренот кај нас.И сега имаме квалитетен рап,само не како тие групи.Можда дека беа први ,па ни се поим - не знам. Ама мислам дека не можат моментално да ги престигнат во квалитет.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
:) симпатично ама не е така пука козметика се од 95 втора работа пред мост вантед се инстант бит и да уличен ритам е ок а инстант бит се од негде 91'-92' и чиста се таму некаде а има и група од битола незнам како беше името што е исто тој период
Bitola Crew :smir:

--- надополнето ---

Finally напиша:
P.S. Незнам само како можи да го плукате ТониО Сан,во другото не ви се ни мешам:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom