Хип хоп културата во Македонија

Па и несакам баш да бидам запознаена,плитка работа...според мене не е уметност и не ме тепајте веднаш јас така мислам и точка.

Ангелу.

Сериозно размислувам дали да ти овозможам тепање време и флодирање на друго место. Бар на некое време.

Знам дека ќе ми помогнеш во одлуката :pipi:

зашто ?

Зашто, трујаш со постовиве. Бараш тема, да ја укакаш.

Ако грешам, ќе се извинам.

шо има лошо ако кажам мое мислење ?

или забрането е тоа ?

тачно дека треба да имаш мозок .. али за да разбереш рап треба да си екстремно глуп .. епа тоа ти е :toe:

Пошто ти го РАЗБИРАШ РАПОТ како нешто што не чини, автоматски си, те цитирам: "ЕКСТРЕМНО ГЛУП"

Пошто ти го РАЗБИРАШ РАПОТ како нешто што не чини, автоматски си, те цитирам: "ЕКСТРЕМНО ГЛУП"

Леле што кажа .. боже мили !

Ја нигде не реков дека го разбирам рапот како било што !!! Треба да си премногу глуп за да можеш да го разбереш како нешто што чини или whatever ... јебига .. ја рапот неможам никако да го разберам .. шо да праам шо не сум глуп :evil1:

edit: реков дека ке пробам да извадам една прекрасна лирика од аго .. па тогаш да напраиме НЗС и да видиме што како ..

Бан од тема, за почеток.

Леле што кажа .. боже мили !

Ја нигде не реков дека го разбирам рапот како било што !!! Треба да си премногу глуп за да можеш да го разбереш како нешто што чини или whatever ... јебига .. ја рапот неможам никако да го разберам .. шо да праам шо не сум глуп :evil1:

edit: реков дека ке пробам да извадам една прекрасна лирика од аго .. па тогаш да напраиме НЗС и да видиме што како ..

многу мразам уфилмани 'металци'...:nenene:
инаку ич не се ни мачи да вадиш лирики од Аго...пошо искрено текстовите на Аго не се којзнае што...

Абе слушете си секаков рап само не мак. рап. .. ептен сакс.. .како шо реков 80% од мак рап е булшит а кај странскиот само 20% е булшит.... ја гледате разликата ?

Абе слушете си секаков рап само не мак. рап. .. ептен сакс.. .како шо реков 80% од мак рап е булшит а кај странскиот само 20% е булшит.... ја гледате разликата ?

А ја мислам дека Ален никогаш нема да освои шампионска титула. Пошто со никот свој си му малер невиден.

Он топик: Во проценти од светскиот рап ти си слушнал 0.20 % а од домашниот сосема логично, си слушнал некаде 80% (ако активно слушаш рап) и сега, објасни ми ти мене, со најпроста математика, како можеш да судиш чив рап чини а чив не, и тоа во проценти?!

И немој да збори лошо за Македонски производ. Тоа е исто како да кажеш дека си глупав сам по себе. Смешен си.

Ako e ekstremno glupo toa vo koe sto se kazuva realnosta.. Vo slucajov rapot..
Togas neznam kanibalizmot, maskite od zombija, i satanistickite razmisluvanja sto se.. Pa glupo vo celava rabota e sto diskutirate so metalec za RAP koga i onaka metalcite i raperite so plitki razmisluvanja ne se trpat megusebno.. I glupo e sto komentirate i za rap vo svetski razmeri.. Koga temata e MAKEDONSKI RAP.. I nemozeme da gi stigneme ni Detroit ni voopsto Amerika ni vo rap ni vo hip hop kultura.. Koga sme mala nerazviena zemja sto ne bi mozela da bide ni diznilend nadvor od nasive granici :smir:

А ја мислам дека Ален никогаш нема да освои шампионска титула. Пошто со никот свој си му малер невиден.

Он топик: Во проценти од светскиот рап ти си слушнал 0.20 % а од домашниот сосема логично, си слушнал некаде 80% (ако активно слушаш рап) и сега, објасни ми ти мене, со најпроста математика, како можеш да судиш чив рап чини а чив не, и тоа во проценти?!

И немој да збори лошо за Македонски производ. Тоа е исто како да кажеш дека си глупав сам по себе. Смешен си.

хахаха јасно. се е јасно. подеднакво сум слушнал за твоја информација.. . ама ми е скурчено од мак. рап пошо не го бива за ку*ац а тоа шо го вреѓам оти е домашен производ... . биди си ти колку сакаш позитивен и биди си колку сакаш патриот.. . ама врати се во реалноста и сфати дека мак. рап никогаш нема да го биде. :smir:

офтопик: Жал ми е за ален, јас сум негов фан... . ама пошо гледам ти си фан на мак. рап изгледа ти си му него малер, па затоа изгледа не го бива .. .:wink:

Е сега за македонскиот рап може да се расправа до бесконечно дали чини или не чини, или за рапот воопшто бидејќи се тоа е работа на вкус и избор. Еве јас слушам рап и го разбирам потполно, меѓутоа постојат МНОГУ видови на рап, од кој кај нас во Македонија е „развиен“ оној во кој се пцуе, се тресат невидени глупости и сл. меѓутоа, има луѓе што се разумни па не го прават тоа. Тука би ги споменала Да Џака Накот и Легијата. Значи, општо земено, македонскиот рап, колку и да сакаме да бидеме патриоти, сумирано-не е добар. На нас што слушаме рап е да се обидеме да придонесеме да се подобри...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom