Грчки и бугарски европарламентаци во обид да го избришат терминот “македонски јазик“

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека овој ‘бисер‘ вреди да се регистрира на оваа тема.....

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C58B542E10AE9544889817896D1B5EE2

....‘‘Јанаку, во изјавата по расправата, потенцира дека за нив е тажно она што се подразбира да не се прифаќа и покрај нивните постојани напори. :tapp:„Поради одбивањето на една политичка група бевме принудени да гласаме против извештајот, кој, меѓу другото, содржи голем број критики за состојбата во соседната држава и доцнењето да се приспособи и да го усвои целосно европското право. Јасно е дека оние што ја помагаат на различни начини непопустиливоста на БЈРМ не и' помагаат воопшто да напредува кон ЕУ“, истакна Јанаку. ‘‘

Значи да резимираме .. проради неприфаќањето на грчко-бугарските анти-македонски амандмани грчкиот створ е разочаран што не можел да гласа за извештајот ,затоа што тој бил полн со критики се разбира.За на крај да го филува со наводна загриженост (вишите сили нека не одбранат) за нашето споро напредување кон ЕУ.

Луѓе па кој е ова надреализам ,каква е оваа халуцинација?!

Мислам дека овој ‘бисер‘ вреди да се регистрира на оваа тема.....

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C58B542E10AE9544889817896D1B5EE2

....‘‘Јанаку, во изјавата по расправата, потенцира дека за нив е тажно она што се подразбира да не се прифаќа и покрај нивните постојани напори. :tapp:„Поради одбивањето на една политичка група бевме принудени да гласаме против извештајот, кој, меѓу другото, содржи голем број критики за состојбата во соседната држава и доцнењето да се приспособи и да го усвои целосно европското право. Јасно е дека оние што ја помагаат на различни начини непопустиливоста на БЈРМ не и' помагаат воопшто да напредува кон ЕУ“, истакна Јанаку. ‘‘

Значи да резимираме .. проради неприфаќањето на грчко-бугарските анти-македонски амандмани грчкиот створ е разочаран што не можел да гласа за извештајот ,затоа што тој бил полн со критики се разбира.За на крај да го филува со наводна загриженост (вишите сили нека не одбранат) за нашето споро напредување кон ЕУ.

Луѓе па кој е ова надреализам ,каква е оваа халуцинација?!
:) Еве класичен пример на манипулациja. Има И прифатени вакви аманмани,наполно погрешно е дека сите аманмани са одбиени.
Како пример само :
1.Создавање на заеднички експертски комисии за историја и образование со Бугарија и Грција
2.Заштитата и одржувањето на културното наследство, како и изразува жалење што повеќе споменици на бугарското културно наследство во Македонија, гробови и натписи врз фрески и артефакти се тотално стара и уништени.
3.Воведувањето во училиштата на учебници, ослободени од идеолошки толкување на историјата.
...
Никоj не написа ни един ред за това што усвои ЕП,ама мора да се покажува како победуваме на сите фронтови и устваруваме - избори се ближат :)

:) Еве класичен пример на манипулациja. Има И прифатени вакви аманмани,наполно погрешно е дека сите аманмани са одбиени.
Како пример само :
1.Создавање на заеднички експертски комисии за историја и образование со Бугарија и Грција
2.Заштитата и одржувањето на културното наследство, како и изразува жалење што повеќе споменици на бугарското културно наследство во Македонија, гробови и натписи врз фрески и артефакти се тотално стара и уништени.
3.Воведувањето во училиштата на учебници, ослободени од идеолошки толкување на историјата.
...
Никоj не написа ни един ред за това што усвои ЕП,ама мора да се покажува како победуваме на сите фронтови и устваруваме - избори се ближат :)

Прво ти не се произнесе јасно и гласно каков е твојот личен став по однос аманднаните за Македонскиот јазик. Исправни се , не се исправни , категорично ги отфрлаш ....
Кажи нешто било што , изврти некој нејасен одговор ....излажи ако треба :)

Леле , ова сега ми падна на очи , морам да го коментирам.
Многу лесно се опишува со математически термини. Секо подмножество е само по себе си множество.
За нас е подмножество,за вас е множество.

Каква е оваа бугарска математика.

Твоето објаснување за јазикот
8a076394aa07c3a74cc9e3f33d258a1d.png
не проаѓа надвор од географските граници на вашата држава.

Докажи со примери дека е така.
Не на мене , туку по Светот и државите што имаат лекторати по Македонски јазик.

Јас сега ќе се изразам математички.
Вашето толкување по однос Македонскиот јазик е елемент кој не припаѓа на Множеството релевантни мислења.
icon6.png

Колку и да сакате бројте си вие дијалекти ама така само можете да си се тешете по дома . Тоа надвор не проаѓа .
c313514351bfc97bf7ff8da1f74018ae.png

Демантирај ме ако не е така. :icon_mrgr

Видовме дека повеќето европратеници не размислуваат како Татарите и Грците и не ги прифатија нивните болни и нечесни барања. И уште еднаш покажаа какви се нивните вистински намери, секогаш кога имаат можност се обидуваат да ги наметнат.

Прво ти не се произнесе јасно и гласно каков е твојот личен став по однос аманднаните за Македонскиот јазик. Исправни се , не се исправни , категорично ги отфрлаш ....
Кажи нешто било што , изврти некој нејасен одговор ....излажи ако треба :)

Леле , ова сега ми падна на очи , морам да го коментирам.

Каква е оваа бугарска математика.

Твоето објаснување за јазикот
8a076394aa07c3a74cc9e3f33d258a1d.png
не проаѓа надвор од географските граници на вашата држава.

Докажи со примери дека е така.
Не на мене , туку по Светот и државите што имаат лекторати по Македонски јазик.

Јас сега ќе се изразам математички.
Вашето толкување по однос Македонскиот јазик е елемент кој не припаѓа на Множеството релевантни мислења.
icon6.png

Колку и да сакате бројте си вие дијалекти ама така само можете да си се тешете по дома . Тоа надвор не проаѓа .
c313514351bfc97bf7ff8da1f74018ae.png

Демантирај ме ако не е така. :icon_mrgr
Многу jaсно го кажав - континуитета и jридическата обврзка от 1999 година и потврдуването уште еднаж во 2008 година на декларациjaта. Поjaсно и погласно от това - здраве да е. :) Ако некоj има потреба да изкаже своja став како лаже,това не сум jaс и немам потреба да лажам. :)
Ако видиш што пишеш математически,ке разбереш дека си согласен со мен,а со зборове совсем друго кажуваш.
Не секи елемент от В е во А :helou: Уште повеке ти зборувам за множества,а не за елементи во нив :kesa:
Аjде да се изjaсниш малце а?
Државите кадето си има лектории на македонски-нека има. Това не е проблем абсолутно.Това е нивно право, но никоj не може да кажува на нас што и како,както ние не кажуваме на другите.
Ако нашето мислене не е релевантно,зашто се палите толкова?Оставете ни да се тушеме дома :)

--- надополнето ---

Видовме дека повеќето европратеници не размислуваат како Татарите и Грците и не ги прифатија нивните болни и нечесни барања. И уште еднаш покажаа какви се нивните вистински намери, секогаш кога имаат можност се обидуваат да ги наметнат.
:) Видовме дека това не е вистина и беха прифатени некои аманмани, а некои беха одбити. Това,декаj ви мачка очите само со одбитите-ваш проблем. "Мора да се победува на сите фронтови!"

Татарчиња никогаш нема да не победите.Можете само да ни го цицате .!. Македонија засекогаш.Зашто овој јазик што го пишуваме сега и ти го читаш е признаен со големи маки и големи жртви се дадени за него.НЕМОЖЕ НИКОЈ да го згасне.

Многу jaсно го кажав - континуитета и jридическата обврзка от 1999 година и потврдуването уште еднаж во 2008 година на декларациjaта. Поjaсно и погласно от това - здраве да е. :) Ако некоj има потреба да изкаже своja став како лаже,това не сум jaс и немам потреба да лажам. :)

Што си се стегнал толку !
Увиено , увиено ... леле мори мајко...... признај си дека ја следиш вашата државна доктрина .
А која е таа, ајде да ја погледнеме сите заедно

‘‘Македонски литературен език е официален език в Република Македонија, смјатан от официалната б'лгарска наука за регионален книжовен език, базиран на б'лгарски диалекти, а от други за отделен јужнославјански език‘‘

А ако некој се заинтересира и ве праша - кои се тие други кои го сметаат за одделен јужнословенски јазик . Ќе бидете ли доблесни да им ја кажете вистината дека тоа се всушност СИТЕ други.:tv:

Ако видиш што пишеш математически,ке разбереш дека си согласен со мен,а со зборове совсем друго кажуваш.
Не секи елемент от В е во А :helou: Уште повеке ти зборувам за множества,а не за елементи во нив :kesa:
Аjде да се изjaсниш малце а?

Каде виде согласност жити се.

Пред да излегуваш со вакви тврдења , јас најискрено ти предлагам да погледаш малку небугарски материјали како изгледа класификацијата на словенските јазици , поготово на јужнословенските.

Ако нашето мислене не е релевантно,зашто се палите толкова?Оставете ни да се тушеме дома :)

Па не е релевантно и е изолирано , примери имаш колку сакаш. Тоа не го мешај со предизвиканите реакции што се јавуваат секогаш кога ќе се обидете некаде да снесете кукавичко јајце, како што беше и последниов пример со амандманите.

фми, ти си феномен.
Тоа ти е исто како Германија да бара споменици од нападот на Германија на Москва.
За какви споменици и добросоедство ми говориш кога БУГАРИ, бараат да се укине терминот Македонски јазик.
Јас што треба да направам, Ах види ги моите мили соседи, па они ни пружаат рака како да не внесат во Европа.
Ај кршете глава, и тие кои сакаат да направат нешто за подобрување на односите помеѓу Македонците и Бугарите им ги врзувате рацете.

фми, ти си феномен.
Тоа ти е исто како Германија да бара споменици од нападот на Германија на Москва.
За какви споменици и добросоедство ми говориш кога БУГАРИ, бараат да се укине терминот Македонски јазик.
Јас што треба да направам, Ах види ги моите мили соседи, па они ни пружаат рака како да не внесат во Европа.
Ај кршете глава, и тие кои сакаат да направат нешто за подобрување на односите помеѓу Македонците и Бугарите им ги врзувате рацете.
Споменици имало и били урнати, пропушти гробиштата кои исто били урнати,а днес глумите големи правосвани.Последен пример ти е како изровиха коските на Христо Чернопеев за да изградат врз неколко воени гроба барака. Никоj не сака да ви избрише нешто. Това си е ваша фикс идеja,дека се некоj нешто и отнекаде ви брише - но не беше ОН,то не беха пописи,то не беха цркви, то не беха jaзици,то не беха иминja,нации... да не продолужувам да наведувам. Никоj не може да ви смени свеста,jaзика и така натаму... :toe: Ако сте цврсто убедени во едно,второ,треро...нема зашто да плачете и пиздите.
Бидете така фини да не се пробвате да го наметнувате истото врз другите-коjто сака го прифакja,коjто не сака-негово право. Односите нема да се подобрат,докато нема почит и не започне да се гледа това,което ни зближува,а не това,което ни дели. Докато се оди со настапи за "трговиja" на луге,докато се оди со манипулации и евтини популистички деjности-нема да има добри односи.

фми за да се има почит се трга од основните принципи.
Освновниот принцип е дека соседот се развил во самостоен народ кој се вика Македонски и го унифицирал сопствениот јазик кој се вика Македонски.
Таков народ живее и во Пиринска Македонија, можда се 100, 200, 10, но тие се Македонци.
Оној кој го руши тој принцип не заслужил ништо добро.
И престани да ми ја префрлаш топката, исчисти го прво твојот двор па дојди во мојот.

фми за да се има почит се трга од основните принципи.
Освновниот принцип е дека соседот се развил во самостоен народ кој се вика Македонски и го унифицирал сопствениот јазик кој се вика Македонски.
Таков народ живее и во Пиринска Македонија, можда се 100, 200, 10, но тие се Македонци.
Оној кој го руши тој принцип не заслужил ништо добро.
И престани да ми ја префрлаш топката, исчисти го прво твојот двор па дојди во мојот.
Ама коj го оспорува това?! Това некоj може да го прави на научно ниво,но само во сферата на науката. Чисто политички се признава постоенето на едно,второ,трето ...
Не ти ja префрлам топката, просто пофер решение но това прашане за да не бидат засегнати ни едната,ни другата страна нема. :toe:
За разлика от некои политичари,кои не можат да дефинират што е разумен компромис - еве това е разумен компромис от двете страни втемелен уште во краja на минатиот век и потврден преди неколко години.

Ама коj го оспорува това?! Това некоj може да го прави на научно ниво,но само во сферата на науката. Чисто политички се признава постоенето на едно,второ,трето ...
Не ти ja префрлам топката, просто пофер решение но това прашане за да не бидат засегнати ни едната,ни другата страна нема. :toe:
За разлика от некои политичари,кои не можат да дефинират што е разумен компромис - еве това е разумен компромис от двете страни втемелен уште во краja на минатиот век и потврден преди неколко години.
e i ja sum za kompromis,, dajte mi gi site bugarki od planeta TV, a ja ke vi dadam mlado kromitce da si naprajte salata, mnogu dobar kompromis

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom