Најдобра Интернет Понуда

Најдобар оператор

• Вкупно гласачи
    91
Тие што го споредуваат кејблтел со Т мислам дека не се доволно упатени и воопшто не ги знаат предностите на оптичкиот нет а и по се изгледа не користеле. Како ПРВО стабилност да споредуваш на бакарна линија на кејблтел е мизерно во однос на оптичко влакно. Во поглед на брзина пак нема споредба. За сето ова се плаќа цена која е на пристојно ниво а тоа што може да добиете е само покачување на лимит и на брзини кои можат да одат до 100мбс што на бакарна линија си има лимит так нормално и линијава станува нестабилна односно не поддржава. Ова значи дека простор за напредок има само Т другите се локални провајдери кои не можат ништо па пробуваат со 500че да нудат неквалитетен нет (кога има/кога нема).
Нека пушти еден оптички кејблтел па да правиме споредба.

А мрежата на кабелтел е бакар ?

Тие што го споредуваат кејблтел со Т мислам дека не се доволно упатени и воопшто не ги знаат предностите на оптичкиот нет а и по се изгледа не користеле. Како ПРВО стабилност да споредуваш на бакарна линија на кејблтел е мизерно во однос на оптичко влакно. Во поглед на брзина пак нема споредба. За сето ова се плаќа цена која е на пристојно ниво а тоа што може да добиете е само покачување на лимит и на брзини кои можат да одат до 100мбс што на бакарна линија си има лимит так нормално и линијава станува нестабилна односно не поддржава. Ова значи дека простор за напредок има само Т другите се локални провајдери кои не можат ништо па пробуваат со 500че да нудат неквалитетен нет (кога има/кога нема).

Тие што го споредуваат Кејблтел со Телеком се само корисници. А забораваш едно нешто, корисниците не ги интересира back-end, ги интересираат само резултати.
Еве ти вистинска приказна, јас на Кејблтел за 1000ка имам 200 гига нет (10 мегабита со 512 upload), плус телевизија на 4 телевизори, а плус и телефон (јесда без никакви вклучени минути). Нема да претерам ако кажам дека во 12 месеци, 95% од времето имам интернет.
Па ако збориме цена-перформанси, кажи ми дека некаде има поубава понуда од оваа?

Не не и ти сеа...телеком си се каде каде подобри ::baeh: ,Supervisor го напраи интернетот на кабелтел ко да е еден месец у денот арен а другото е цело време лош, мене ми е лично подобро 2-3 дена у месецот да имам нет со проблеми, него ко прошлиов месец надминав 120 гига на 20ти па 8 дена дремев со мизерна брзина, и ти ке кажуваш оптика моптика, не ме интересира друже ко прво таа оптика нигде ја немаш, имам двајца комшии едниот работи у телеком едниот кабелтел, во врска со телеком поставуваат по една зграда на недела две,а за кабелтел у неделата ставија оптички кабел кај мене у населба но ко што разбрав од штипскиот во темата за кабелтел, тоа било само главниот кабел до дома до корисниците не идел но во секој случај мрежата не им е цела на бакар ти како што велиш.
Плаќам 1 700 денари и имав 120 гига нет сеа иам 250, за таа цена цел месец леб ке јадам...затоа златен кабелтел за 899денари , телефон,тв и 200 гига нет...

Ко шо гледам темава гласи "Најдобар оператор", а не најекономичен, затоа Телеком е многу понапред од сите во анкетава.
40Мбпс - 5 МБпс download + 500 гб сообраќај. beat that!
не се исплати за 3300 со теве и 2700 без теве месечно у споредба со другите земји каде за оваа цена имаат понуди за кој ние можеме да сонуваме но реално ова е најјаката понуда во МК моментално.
значи за скап, скап е, но и за најдобар, најдобар е.

Јас ти кажувам мое искуство кејблтел има мизерна брзина и мизерна стабилнсот по тоа што сум користел а ова важи и за остатокот од локалците. Сега сум на оптика и не може да се прави споредба поради наведените две. Понатака во цени не навлегувам бидејќи кажав дека квалитет си се плаќа а вие тука башка ги правите разликите во цени огромни што не е така во реалност. Друга работа е што само цена не игра главна улога али ако веќе ти игра нека ти фуче кејблтел не реков нема месец дена нет него направив споредба во квалитет од инфраструктура персонал и сервис до милион услуги што ќе ги очекувам како корисник. Понатака се се сведува на тоа кој за што користи нет и што сервиси користи некој и 2 мб брзина му се доволни али па битно му е да му стабилен некој има и 200ГБ трансфер али нет му паѓа секој ден

Кабелнет Струмица фуче :pos:

Абе се испофаливте со трите улички со оптик на тхоме во скопје, и Кејблтел пушта оптика и многу побрзо ќе го покрие скопје од овие никакви.

Абе се испофаливте со трите улички со оптик на тхоме во скопје, и Кејблтел пушта оптика и многу побрзо ќе го покрие скопје од овие никакви.

Е тоа де, ајде да ја има таа оптика негде па да споредуваме, Значи споредуваме т-хоме(бакар) а кабелтел(оптика) , повеќе и побрзо ке заврши кабелтел него телеком, ја најавија уште од лани и каде ја има ?

Кејблетл ќе завршел побрзо? ЛОЛ ако веќе коментирате пишете нешто што е веродостојно еве ти инфо инаку покриен е ЦЕНТАР, КАРПОШ, ЃОРЧЕ, КИСЕЛА ВОДА РАСАДНИК сега како што знам работат во Аеродром и Ново Лисиче со што ставаат печат во однос на инфраструктураата што ја имаат =квалитет.

Нека намалат цена или нека покачат на 100 Mbps, па ќе правиме муабет. А не вака ми продаваат 40 мегабитен ЛИМИТИРАН! интернет за изгор цена, па после у стилот "најбољи сме". Исто така, Кејблтел до сега никогаш не пуштиле пакет со нестабилна конекција. Значи тие 10 Mbps кои они ги нудат ги испорачуваат. А дури и да не идат повеќе од тоа за тие пари што ги плаќаме топ се.
И не се секирај, ќе пуштат наскоро и Кејблтел оптика, па ко ќе лупнат некоја ниска цена T-Home мигрена ќе добие.

Јас ти кажувам мое искуство кејблтел има мизерна брзина и мизерна стабилнсот по тоа што сум користел а ова важи и за остатокот од локалците. Сега сум на оптика и не може да се прави споредба поради наведените две. Понатака во цени не навлегувам бидејќи кажав дека квалитет си се плаќа а вие тука башка ги правите разликите во цени огромни што не е така во реалност. Друга работа е што само цена не игра главна улога али ако веќе ти игра нека ти фуче кејблтел не реков нема месец дена нет него направив споредба во квалитет од инфраструктура персонал и сервис до милион услуги што ќе ги очекувам како корисник. Понатака се се сведува на тоа кој за што користи нет и што сервиси користи некој и 2 мб брзина му се доволни али па битно му е да му стабилен некој има и 200ГБ трансфер али нет му паѓа секој ден
Тоа е најверојатно така затоа што сигурно Кејблтел ја купила компанијата која претходно испорачувала интернет кај тебе во населба, а таа била со имала мизерни конекции иако крадела пари од корисниците. Сигурен сум дека они до сега ја поправиле мрежата и нетот им е стабилен.

Ко шо гледам темава гласи "Најдобар оператор", а не најекономичен, затоа Телеком е многу понапред од сите во анкетава.
40Мбпс - 5 МБпс download + 500 гб сообраќај. beat that!
не се исплати за 3300 со теве и 2700 без теве месечно у споредба со другите земји каде за оваа цена имаат понуди за кој ние можеме да сонуваме но реално ова е најјаката понуда во МК моментално.
значи за скап, скап е, но и за најдобар, најдобар е.

Темата гласи "Најдобра Интернет Понуда", не знам ти што си прочитал. :)
Нетот те заебава нешо :devil3:

Колку време требаше Телеком да ги зголеми пакетите на корисниците, 2-3 години откако сте корисници? Од прошли јануари сум корисник на Кејблтел и потпишав за 50 ГБ со 6мбпс, за 5 месеца ова прерасна во 8/150 и уште 10 ГБ гратис секој месец ако ја платам сметката навреме. За АДСЛ-от ако се сеќавам плаќав 2000 за 4ГБ на времето и аир не видов.
Да да, Телеком најбоље :tv:

Jaс сум еден од задоволните од Телекабел. Дека не е преоптеретен кај мене, односно под 950 даунлоад ретко паѓа, аплоад многу не ми треба. Е сега 50 гига се малку донекаде, ама за кого како. За 500 денари подобро здравје. А шо има врска телефонија и телевизија со темата? :O

Кабелските оператори растураат моментално (телекабел, кајблтел). Ги прележаа детски болести од типот прекини, варијации во брзина и слично.
Телеком некако бавно реагира на промените на пазарот во последниве години, а и со оптиката се бавни, како што некој спомна ... имаат покриено 3 сокаци. :) Неочекувано од оператор пун со кеш.

Gleam kolku rasturaat vlezi na fb na stranata na cabletel da vidis kolku rasturaat katastrofa e netot samo novi korisnici stavaat pingot do nebo e kacen

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom