Ај ти дечко, прво да научиш што е религија, а второ, да си ја научиш верата, за да не се срамиш вака у јавност по форуми.
abe ti ce me ucis religija sto bezbozniku
drugo religijata na maite e zasnovana na coveki zrtvi da se zadovolata bogovite na podzemjeto i na neboto da ja blagoslovat pocvata i rodot vo eden den imaat zrtvuvano okolu 10 000 lugje glavno zarovbenici vo megjusebnite vojuvanja na pleminata za teritorija a pred se za covecki zrtvi pred da kenjas citaj malku na koj nacin gi zrvuvale maite zarobenicite im go vadele srcveto gi obezglavuvale i gi frlale po skalite na piramidata se do podot a i samite mai si predvidel deka ce imaat teska sudbina ce dojde bogot Kuecalkatal (bel Bog kako go vikale ) odnsono Spancite toa ti e za niv
Drzavna religija se proglasuvat hristijasntvoto so milanskiot edikt 313 godina donesen od Konstantin Veliki koj od prakticni pricini ja ozakonil religijata koja vece sirum bila rasprostraneta vo svetot.
Vo hristijanska religija spagaa site religii koi proizleguvaat od nea
isto kako sto imas vo islamot
siiti sumniti i slicno a se temelat na ucenje na muhamed
drugo Paganizmot za osnova ja ima zrtvata kako najgolem dar na bogovite, vo hristijanstvoto postoi beskrvna zrtva
citaj fakti zapoznaj gi rabotite pred da tresis zeleni i razni sranja
Hristijanstvot be detule e 2000 godini ne e od vcera pa sega nekoj kako tebe da jade govna na forumov pa uste i da se prasvi pameten
--- надополнето ---
А вашиот бог може да зборува и бил негде виден и докажан па да тврдиш дека не е измислен од самите луѓе? :pos2: :uvo:
a ti da te prasam imas mozok si go videl li ti svojot mozok da znaes dali go imas