Што бараат атеисти на форум за религија?

• Креатор на темата Креатор на темата Genesis
  • Време на започнување Време на започнување
WOW! средновековие...
Кога ке прочиташ ваков пост, изгледа како да нема надеж за човечвото..

Ateistite se tip na lugje koi se " SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM " vo princip so nisko nivo na intelegencija , kade vo sekoja debata sum gi pobival , a nesakam ovde bidejki ke mi trebaat deenovi da im objasnuvam kako na deca od prvo oddelenie kako se pisuva bukvata A :) da ne me svatat greska , neli kako da gi navreduvam tuku samo ke im kazam , BLAZENI SE ONIE KOI VIDOA I POVERUVAA , A POVEKE ONIE KOI NE VIDOA I POVERUVAA i uste toa , ako nie samite sme u zabluda ili ako site go znaeme BOG sto e i kakov e ( pravam grev ) togas smislata za zivotot ke ja nema , a primeri za toa deka postoi ima 1000000000 koi idiotive t.e naucnicive nemozat so nivnata matematika i glupa fizika da gi pobijat tie fakti , ili eve naj prosti primeri , odete i procitajte malku povekje za najgolemite umovi na mileniumot pred da umrat sto stanuvale najcesto ??? Ateistite se najcesto deca so majmunska intelegencija vaka grubo receno i mislat deka se znaat a nemaat procitano ni dva reda Nova Makedonija ... tolku od mene za temava pozzzz

:pos:
Ти многу паметен бе...си ги учел децата како да пишуваат буквата А?Ајде,кога и јас ке имaм дете ке те викнам тебе за да го научиш за да не плакам пари на учители,знаеш криза има...криза се ближи децааааа,внимавајте кaко ги трошите парите.
И велиш дела Атеистите се најчесто деца?ОМГ,и тоа со мајмунска интелигенција?:bravo:колку сме паметни ние...
Епа грешка си.Познавам многу личности кои се атеисти и се по паметни од некои верници?и сега што праиме?
Велиш дека постои Бога?Ајде сакаме сите доказ.:)

Женско сум инаку
Ајде почни да ме убедуваш дека не постои...ти го давам сето време на светот :pipi:
Извини, другарице, нисам знао! :|

Не ти викам за убедување за Господ. Ти викам „тешко“ за нит сум верник, нит атеист... За тоа.

Епа, како тоа не си верник, ниту атеист? Во што тогаш (не)веруваш?

Дај доказ дека постои па може да почнеме со дискусија

Ќе се надоврзам, иако сум неповикан:

барем на два наврати, дадов докази за Божјото постоење, а оние кои не веруваат, се „турија„ од папагалско повторување на изразот дека „..не постои Бог...„ без притоа да дадат доказ(и) за Неговото непостоење.

Што е појако: доказот дека нешто постои или искажаната/напишаната негација дека нешто не постои? Што е појако: доказот или зоборот?

Извини, другарице, нисам знао! :|

Не ти викам за убедување за Господ. Ти викам „тешко“ за нит сум верник, нит атеист... За тоа.

Епа, како тоа не си верник, ниту атеист? Во што тогаш (не)веруваш?

Јас верувам во себе.Тоа ми е доста ;)
Meне ми се исто фака дали постои или не.
Зошто имам видено секакви луге...Најпрвин велаат не постои Бог а подоцна кога им дојде јајцето на газот се молат,клечат и носат дарови за да им донесе нешто.Е така братко нема да добиеш ништо ако се чекаш на готово.
Така да се размавнав...Секако дека јас не добивам ништо со тоа дали ке се најдат докази или не...Пошто и да се најдат ке настане голема конфузија во светот.

Ateistite se tip na lugje koi se " SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM " vo princip so nisko nivo na intelegencija , kade vo sekoja debata sum gi pobival, a nesakam ovde bidejki ke mi trebaat deenovi da im objasnuvam kako na deca od prvo oddelenie kako se pisuva bukvata A :) da ne me svatat greska , neli kako da gi navreduvam tuku samo ke im kazam , BLAZENI SE ONIE KOI VIDOA I POVERUVAA , A POVEKE ONIE KOI NE VIDOA I POVERUVAA i uste toa , ako nie samite sme u zabluda ili ako site go znaeme BOG sto e i kakov e ( pravam grev ) togas smislata za zivotot ke ja nema , a primeri za toa deka postoi ima 1000000000 koi idiotive t.e naucnicive nemozat so nivnata matematika i glupa fizika da gi pobijat tie fakti , ili eve naj prosti primeri , odete i procitajte malku povekje za najgolemite umovi na mileniumot pred da umrat sto stanuvale najcesto ??? Ateistite se najcesto deca so majmunska intelegencija vaka grubo receno i mislat deka se znaat a nemaat procitano ni dva reda Nova Makedonija ... tolku od mene za temava pozzzz

СПАСОООООО, па кај си ти цел мој живот?!? Сакам да ми бидеш верен другар, жими све!

Страв ми е со тебе да влегувам во дебата овака неинтелигентен, пошто ќе ме побиеш, ама ќути што толку имаш да кажеш и си одиш, пошто ќе ми беше страв да кликнам на темата.

Идам да прочитам Нова Македонија.

Ateistite se tip na lugje koi se " SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM " vo princip so nisko nivo na intelegencija , kade vo sekoja debata sum gi pobival , a nesakam ovde bidejki ke mi trebaat deenovi da im objasnuvam kako na deca od prvo oddelenie kako se pisuva bukvata A :) da ne me svatat greska , neli kako da gi navreduvam tuku samo ke im kazam , BLAZENI SE ONIE KOI VIDOA I POVERUVAA , A POVEKE ONIE KOI NE VIDOA I POVERUVAA i uste toa , ako nie samite sme u zabluda ili ako site go znaeme BOG sto e i kakov e ( pravam grev ) togas smislata za zivotot ke ja nema , a primeri za toa deka postoi ima 1000000000 koi idiotive t.e naucnicive nemozat so nivnata matematika i glupa fizika da gi pobijat tie fakti , ili eve naj prosti primeri , odete i procitajte malku povekje za najgolemite umovi na mileniumot pred da umrat sto stanuvale najcesto ??? Ateistite se najcesto deca so majmunska intelegencija vaka grubo receno i mislat deka se znaat a nemaat procitano ni dva reda Nova Makedonija ... tolku od mene za temava pozzzz

Така викаш затоа што тебе ти е полесно вака да веруваш (незнам од кои причини), исто и за религијата, веруваш затоа што на тебе ти е полесно да веруваш така. Твоето мислење не му значи ништо на светот.

Јас верувам во себе.Тоа ми е доста ;)
Meне ми се исто фака дали постои или не.
Епа welcome to the club, другарице атеист. :)

--- надополнето ---

Така викаш затоа што тебе ти е полесно вака да веруваш (незнам од кои причини), исто и за религијата, веруваш затоа што на тебе ти е полесно да веруваш така. Твоето мислење не му значи ништо на светот.

Не му збори - ќе те побие!

Мене можеби ми е гнасен фактот што некои луѓе сеуште се придржуваат до застарена идеологија измислена пред 2000 години за да се контролираат масите, мене можеби ми е глупаво и гнасно што сеуште се убива/манипулира и пере мозоци во име на религиите и во име на Господ. Мене можеби ми е гнасно што невини деца наместо во школо да учат наука, учат прикаски од искомплексирани господари од пред 20 века, можеби ми е гнасно што сеуште се делат луѓето според религија а не според делата во животот, можеби ми е гнасно што поповите сеуште се богатат и не плаќаат даноци.

Игор, ајде, биди Ти првиот на форумов, кој нас, кои веруваме, ќе не убедиш дека токму Ти си „фацата„ која никако не потпаѓа под ниту едно (било какво) влијание, оти преку *** ми е од постови во кои авторот се повикува на нечија желба за владеење со широките народни маси ( и столови), со посредство на религијата!

Ајде, напиши ни, како Ти успева да живееш блажен изолиран живот од све на Светов, жив Ти мајка Ти!

Заборавив: и пиши ни која е твојата „најнова„ идеологија по која живееш, за разлика од нас, заостанативе, кои се повикуваме на старудија од пред 2 000 г.!

Најде поголемиот верник од сите верници заедно на форумов да ми кажува кој во што верува.

Хахахх веруваш дека верувам највеќе од сите верници заедно ?
Јас ќе ти кажам верувањето е млатење празна слама.
Перестани да го користиш.

Абе како што барале атеистите на подфорум религија.
вера и невера се различни страни на една те иста паричка.
Неможеш да бидеш верник ако не си неверник.
Тешко е да се разбера а ?
Хаххаха колку примери имало со атеисти пред смртна постела. :pos2:

Ќе се надоврзам, иако сум неповикан:

барем на два наврати, дадов докази за Божјото постоење, а оние кои не веруваат, се „турија„ од папагалско повторување на изразот дека „..не постои Бог...„ без притоа да дадат доказ(и) за Неговото непостоење.

Што е појако: доказот дека нешто постои или искажаната/напишаната негација дека нешто не постои? Што е појако: доказот или зоборот?

Каде е доказот?

--- надополнето ---

Абе како што барале атеистите на подфорум религија.
вера и невера се различни страни на една те иста паричка.
Неможеш да бидеш верник ако не си неверник.
Тешко е да се разбера а ?
Хаххаха колку примери имало со атеисти пред смртна постела. :pos2:
Чоек, не можи бе да престаниш да спамираш со едно те исто, којзнае колку време по ред?
Па имаш бе подфорум филозофија, спамирај таму колку сакаш. Досаден си веќе... истото па истото...

Каде е доказот?

--- надополнето ---

Чоек, не можи бе да престаниш да спамираш со едно те исто, којзнае колку време по ред?
Па имаш бе подфорум филозофија, спамирај таму колку сакаш. Досаден си веќе... истото па истото...

Те боде во очи вистината ?
Ок ај да прекинам да пишувам, што викаш ти ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom