Што бараат атеисти на форум за религија?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ne postoi Tor, ne postoi Zevs, ne postoi Perun ete dokaz dekaa ne postoi Gospod!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе баш од тебе се најголемиот број, затоа ќути си таму.
* * *
Тоа ти го мислиш. Ако најдеш доказ дека не постои, тогаш ќе зборуваме.
Епа, бујрум, препостирај, па да се фатиме за работа. Едвај чекам. Озбилно.

Бобанчо, Бобанчо, висиш по темава и препрочитуваш, а пак не ти влегува у глава:

НЕ МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ ДЕКА НЕШТО НЕ ПОСТОИ!!!

Невозможно е, како не разбираш?!? Глупаво е и идиотски. Ако ова го сметаш за навредување, тогаш те молам провери деиниција за идиот. Извини, ама тоа што го бараш е навистина идиотски.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не овде на оваа тема. Низ другите теми по форумот религија. На "прашања за Христијанството" и други теми има еден куп гнасни коментари и слики.
Мене можеби ми е гнасен фактот што некои луѓе сеуште се придржуваат до застарена идеологија измислена пред 2000 години за да се контролираат масите, мене можеби ми е глупаво и гнасно што сеуште се убива/манипулира и пере мозоци во име на религиите и во име на Господ. Мене можеби ми е гнасно што невини деца наместо во школо да учат наука, учат прикаски од искомплексирани господари од пред 20 века, можеби ми е гнасно што сеуште се делат луѓето според религија а не според делата во животот, можеби ми е гнасно што поповите сеуште се богатат и не плаќаат даноци.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ko so nekad vikale deka Zevs postoi taka sega vikaat deka postojat ovie denesnive bogovi ama ziv mi bio za dve iljadi godinine ehe eee so religii sto apdejtoi a ha ha ha hahahahahahahahahajh!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Епа, бујрум, препостирај, па да се фатиме за работа. Едвај чекам. Озбилно.

Бобанчо, Бобанчо, висиш по темава и препрочитуваш, а пак не ти влегува у глава:

НЕ МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ ДЕКА НЕШТО НЕ ПОСТОИ!!!

Невозможно е, како не разбираш?!? Глупаво е и идиотски. Ако ова го сметаш за навредување, тогаш те молам провери деиниција за идиот. Извини, ама тоа што го бараш е навистина идиотски.
Види,не може да докаже дека постои а не можете да докажете и дека не постои...јасно е...
Некој ке рече додека не видам со свои очи нема да верувам,друг спротивна теза од тоа,незнам зошто се фатил ко слеп за стап ко не може да даде доказ,а ниту пак атеистите.
Тик так...времето тече,барам навредлив пост.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Тоа ти го мислиш. Ако најдеш доказ дека не постои, тогаш ќе зборуваме.
Непостоењето на докази само по себе е доказ за непостоење.

Дoкази за постоење : Докази за непостоење 0-1

I win, you lose, have a nice day.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Види,не може да докаже дека постои а не можете да докажете и дека не постои...јасно е...
Некој ке рече додека не видам со свои очи нема да верувам,друг спротивна теза од тоа,незнам зошто се фатил ко слеп за стап ко не може да даде доказ,а ниту пак атеистите.
За нешто да прифатиш како објективна вистина, мислам дека ти треба објективен доказ. Колку е вистината поизвонредна, понеобична, толку и доказот треба да биде извонреден.

За Постоењето на Господ (пр: Јахве) верниците пљампаат веќе 3-4000 години - нешто што доколку постои би било, и тоа како, извонредна, несекојдневна вистина - и џабе, сеуште нема најобичен доказ, а да не зборуваме за извонредниот несекојдневен доказ кој е потребен како потврда - НИШТО!!! АПСОЛУТНО НИКАКОВ ДОКАЗ во 4000 години верување.

Кој е тука ирационален, наивен и поводлив?

--- надополнето ---

Тоа што јас не можам да докажам дека Бог не постои не значи дека сум во истото равенство со него, кој не може да докаже дека постои.

ЗА НИШТО НЕ МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ ДЕКА НЕ ПОСТОИ. За многу, премногу работи во светов кои постојат можеш да докажеш дека постојат. Верниците тврдат дека постои ентитет кој е сеприсутен, семоќен, сезнаен, сеправеден и што кој к*р уште не. ОВА СЕ ИЗВОНРЕДНИ ТВРДЕЊА!!! Не се мала заебанција!

За нешто да прифатиш како објективна вистина, мислам дека ти треба објективен доказ. Колку е вистината поизвонредна, понеобична, толку и доказот треба да биде извонреден.

За Постоењето на Господ (пр: Јахве) верниците пљампаат веќе 3-4000 години - нешто што доколку постои би било, и тоа како, извонредна, несекојдневна вистина - и џабе, сеуште нема најобичен доказ, а да не зборуваме за извонредниот несекојдневен доказ кој е потребен како потврда - НИШТО!!! АПСОЛУТНО НИКАКОВ ДОКАЗ во 4000 години верување.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја бе. Сликата постирана од тебе за крстот
Верувам дека мислеше за оваа:

Зошто ова е навредливо? Кој дел те вреѓа тебе лично? Што е тоа што ти пречи?

Р

~~РубинРед~~

Гостин

Toчно.Не постои доказ за негово постоење(засега) ама исто не можеш да бидеш 100 % сигурен дека не постои,зошто утре можеби некој ке излезе со некаков доказ.
На страна книгите,ко библиите, кои ги читаат и филмовите си го прават своето...прикажуваат се како што се случило,а од старите доага тоа,не учаат да веруваме во Бога,значи порано со генераци и генерации се случувало тоа.
Можеш да го промениш тоа?
Секој ке си стои на својата теза и ке се препукуваат.Еден ке вели постои друг ке вели не постои и ке барате докази.Ова ко ВМРО и СДСМ ама да не мешам овде политики.
Нит сум верник а нит сум атеист.
Секој може да биде наивен на свој начин.

Боби,што се случи со навредливите постови?

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ateistite se tip na lugje koi se " SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM " vo princip so nisko nivo na intelegencija , kade vo sekoja debata sum gi pobival , a nesakam ovde bidejki ke mi trebaat deenovi da im objasnuvam kako na deca od prvo oddelenie kako se pisuva bukvata A :) da ne me svatat greska , neli kako da gi navreduvam tuku samo ke im kazam , BLAZENI SE ONIE KOI VIDOA I POVERUVAA , A POVEKE ONIE KOI NE VIDOA I POVERUVAA i uste toa , ako nie samite sme u zabluda ili ako site go znaeme BOG sto e i kakov e ( pravam grev ) togas smislata za zivotot ke ja nema , a primeri za toa deka postoi ima 1000000000 koi idiotive t.e naucnicive nemozat so nivnata matematika i glupa fizika da gi pobijat tie fakti , ili eve naj prosti primeri , odete i procitajte malku povekje za najgolemite umovi na mileniumot pred da umrat sto stanuvale najcesto ??? Ateistite se najcesto deca so majmunska intelegencija vaka grubo receno i mislat deka se znaat a nemaat procitano ni dva reda Nova Makedonija ... tolku od mene za temava pozzzz

S

stefi

Гостин
Уште неможете да сфатите дека религијата е приватна работа и не треба да се пропагира?

Kajgana Shop

На врв Bottom