D-r-ot
од поликлиника
- Член од
- 8 јануари 2009
- Мислења
- 3.360
- Поени од реакции
- 941
А што сакате вие, Манчестер Сити и Реал да изиграваме па кој ќе се покаже добро да го земеме за 30 милиона, и за две сезони (максимум) да го пратиме на позајмица или да го продадат на рати за пола цена?Губи. Карја е само просечен играч кој нема шанси да напредува и од друга страна да придонесе за играта на Интер ако влезе од клупа(против јаки екипи). Додека да речеме Оби, е млад и перспективен играч кој може многу повеќе да биде корисен во иднина од еден Карја кој што го купуваат за на клупа.
А Бенитез ги играше Нванкво, Наталино и компанија поради повреди. Според мене единствено Оби треба да добива повеќе шанса моментално од младиве играчи.
Карја е супер играч бар за клупа, иако докажа дека игра многу подобро и од Мунтари, Станковиќ и Марига заедно. Мене пријатно ме изненади, најискрено, башка универзалка е, ги покрива сите позиции во средина. Што му фалеше на Мота или Милито кои дојдоа од Џенова?
Како процени дека Оби е добар? И Сантон беше добар и сите се палевме на него, ама еве видовме кај заврши.
--- надополнето ---
П.С. Го виде некој Балотели кретенот што правеше 50 минути?