Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Еве ви нешто за освежување на темава:
Ги сликав денес на Машински.
P08-01-01_11.42.jpg P08-01-01_11.43.jpg P08-01-01_11.42[1].jpg
Убави се, поготово кога ке ги видите во живо, со реални димензии, не само кокодакајте.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ајде едно сефте... првата сообраќајка со новиве автобуси.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Добро бе ова изглеа лимов изглеа ко изљупена украсна хартија 2 мм дебелина...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Што поточно се случило знаеш?
оваа слика ја најдов на сител порталот во делот на НА ЛИЦЕ МЕСТО има објаснување како сообраќајка бо лисиче со камион на комунална хигиена.

клик до веста

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Hе е некоја голема штета.Нови прозорци и малце нова хартиј...ова лим де и пак ко нов ќе биде автобусот... :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Бар да почекаа сите да стигнат па да ги лупаат бре.
Ова постариве што се, да не речам античките, скроз почнаа да откажуваат. Денес возачот рачно ја отвараше вратата за да се симнуваат и качуваат луѓе.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Бар да почекаа сите да стигнат па да ги лупаат бре.
Ова постариве што се, да не речам античките, скроз почнаа да откажуваат. Денес возачот рачно ја отвараше вратата за да се симнуваат и качуваат луѓе.
Да, се распаѓаат, ама што све преживеале, издржале и уште издржуваат, тоа за новите автобуси е научна фантастика, која не верувам дека ке се оствари, бидејки не ми изгледаат дека се толку квалитетно конструирани.Убави се, имаат добар распоред ама ке видиме, времето ке си покаже, дај боже да не сум во право.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ајде освежување на темава. денеска се стигнати уште бајаги нови автобуси мислам дека се околу 20 ама да не лупам на памет така слушнав а за гледање ги видов лично. од новите видов дека има 22 23 57 65 и уште многу други ама не ми текнува. епа ај со среќа да ни служат и се надевам целосни ке останат подолг период

--- надополнето ---

Промовирани 17 нови нископодни и еден двокатен градски автобус
18 нови нископодни автобуси од утре ќе сообраќаат на скопските улици.

17 еднокатни и 1 двокатен автобус кој ќе се движи на релација Ново Лисиче – Карпош 4 ќе станат дел од новиот возен парк на ЈСП. Новите автобуси ќе ја подобрат сликата за градот, а граѓаните ќе добијат ефикасен превоз каков што заслужуваат вели министерот Јанакиески.

Тој најави дека до крајот на јуни ќе пристигнат уште 48 еднокатни а до септември 68 двокатни автобуси.

Според директорот на ЈСП, ова е досега најголема обнова на возниот парк на претпријатието.

Според градоначалникот Трајановски со новите автобуси ќе се намалат трошоците на ЈСП за гориво, резервни делови и одржување, а на граѓаните ќе им гарантираат удобност, поголема безбедност.

ИЗВОР
Новите автобуси кои во моментот сообраќаат на скопските улици достигна 32, или повеќе од 10 отсто од возниот парк на ЈСП е обновен.

Државата до 2013 ќе набави вкупно 80 нископодни и 202 двокатни автобуси.

Антонио Крстевски

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
денес низ рекорд поминаа сите нови автобуси.1 двокатен и 10-15 нископодни ...мене лично ми се свиѓа двокатниот

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
значи двокатниов ке биде 15А како шѓо сватив од веста. така тончи?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
тончи, сите автобуси поеднечно ќе ги претставуваат и ќе се возат во нив? :D и панделки ствари?

Може е ова нова кампања, панделка за секој автобус.

Kajgana Shop

На врв Bottom