Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.422
Поени од реакции
16.701
Зошто да му љубоморам? Неморам да љубоморам на Скопје ниту пак ќе љубоморам, моето не е љубомора туку само факт зошто не се вложува во Тетово незнам колку само пари и луѓе овде има никој не е ни свесен а да, да претрчаш оти за да прејдам јас тука 5км до факултет морам пешки а некој да оди со градски автобус.
Не знам дали си запознаен ама у Тетово лани имаше обид за воспоставување на градски превоз и тоа функционираше одреден период, ама веќе не.
Знаеш зашто не успеа тој проект, така ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи мене ме излажале.Ми рекоа дека не е воопшто тесно и баш имало простор и дека ништо не се слуша кога се возиш хахахха...а колку е тоа тесно инече?Потесно е многу од стариве автобуси?Јас уште кога ги видов сликите знаев дека ке биде тесно и баш ме зачудија денес кога ми рекоа баш има простор и некако тешко ми е да поверувам зашто на сликите тесно изгледаше...
Па помалце место има од порано. Чудно е некако, помалце седишта плус. Распоредот е ист како приватните нови, ако си се возел - знаеш. Има простор ако е празен но ако е пун - полошо е од порано. Просторот помеѓу задните седишта е помалце од порано. А и моторот позади краде голем дел од просторот.

С

сашенко

Гостин
Па помалце место има од порано. Чудно е некако, помалце седишта плус. Распоредот е ист како приватните нови, ако си се возел - знаеш. Има простор ако е празен но ако е пун - полошо е од порано. Просторот помеѓу задните седишта е помалце од порано. А и моторот позади краде голем дел од просторот.
Доброо, може ке пуштат повеќе автобуси и поредовни од порано (откако ке дојдат сите), и ке носат помалце луѓе, повеќе ке траат со тоа, ке биде побезбедно да се вози, нема да се гужваме и ке видиш малце повеќе гужва и ке се почекаш уште малце и ке дојде друг и со тој ке одиш.Ке се цивилизираме хахаха, по културно малце однесување да има по автобусите.Само да не почнат по селските линии да качуваат пипери, патлиџани, марули, дрвца за садење, маси на склопување, кокошки од битпазар во картонски кутии, и уште што ти не...

--- надополнето ---

Како што имаат навика во овие сега

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам што сте се попалиле како тинејџери, нови автобуси донесоа, голема работа. Па тоа им е работа за тоа плаќаме данок итн. Ова е најтрагичната држава во светот значи нови автобуси и сите како господ да се симнал на земјата. Јесте да треба да има нови автобуси и треба возниот парк да се менува на секои 10 до 15 години, ама да е тоа вест на денот и да се зборува уште 2 недели не бива. Најжално од ваквите дешавки е кога ќе покажат како некоја влада (норвешката, американската или некоја друга) донирала пари за санитарните чворови во некое училиште, и за тоа има гозби што коштаат исто колку санитарните чворови да ти се плачи што си Македонец
Краток пост, одлична поента. Се слагам со секој збор.

Кога (Ако) дојде време да се обнови железничкиот сообрајќај јас не знам тогаш што славје ќе биде. Три дена и три ноќи ќе лумпува земјава, а цела Влада и Собрание ќе се возат низ Македонија за да направат првичен тест на новата состојба.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи мене ме излажале.Ми рекоа дека не е воопшто тесно и баш имало простор и дека ништо не се слуша кога се возиш хахахха...а колку е тоа тесно инече?Потесно е многу од стариве автобуси?Јас уште кога ги видов сликите знаев дека ке биде тесно и баш ме зачудија денес кога ми рекоа баш има простор и некако тешко ми е да поверувам зашто на сликите тесно изгледаше...

Значи пак е некоја превара :) Ако се побучни од приватните што ги увезоја странски и ако се потесни тогаш не гледам дека е некое подобрување во сообрачајот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Краток пост, одлична поента. Се слагам со секој збор.

Кога (Ако) дојде време да се обнови железничкиот сообрајќај јас не знам тогаш што славје ќе биде. Три дена и три ноќи ќе лумпува земјава, а цела Влада и Собрание ќе се возат низ Македонија за да направат првичен тест на новата состојба.
Како што се возеа за линијата до Косово,со музика на увце.
Но како што би рекле некои од форумов:Почекајте каде брзате,полека полека...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да ви го пуштиме Коце. И кај што нема коцка ќе стави...и плажа ќе ви изгради

Нема 57-ца, нема нов автобус...пак не сме заслужиле :tapp: зашто барем рамномерно не ги распределат?
Lurtz ако зборимем реално. дали мислиш дека новиве автобуси треба да ги пуштат на релација 57ца? ајде искрено да збориме. кои автобуси највеќе се демолираат? многу очекувано беше дека ке ги пуштат првиве на малце покултурни линии зашо коа ке се качат дечкиве од моша и од цветан у новите автобуси може ке им се засвиѓаат ептен столовите па ке си ги откорнат за по дома.. РЕАЛНО да збориме...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Lurtz ако зборимем реално. дали мислиш дека новиве автобуси треба да ги пуштат на релација 57ца? ајде искрено да збориме. кои автобуси највеќе се демолираат? многу очекувано беше дека ке ги пуштат првиве на малце покултурни линии зашо коа ке се качат дечкиве од моша и од цветан у новите автобуси може ке им се засвиѓаат ептен столовите па ке си ги откорнат за по дома.. РЕАЛНО да збориме...
Не лупетај, ме смееш.

Некои автобуски линии се неадекватни за автобусите заради патот, лежечките полицајци се преголеми и фаќаат.
За време на тестирањето, кажаа дека редовно ќе има контроли по новите автобуси, па нека шкртне некој столче.

С

сашенко

Гостин
Не лупетај, ме смееш.

Некои автобуски линии се неадекватни за автобусите заради патот, лежечките полицајци се преголеми и фаќаат.
За време на тестирањето, кажаа дека редовно ќе има контроли по новите автобуси, па нека шкртне некој столче.
Ке платиш казна или ке переш автобус :vozbud:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не лупетај, ме смееш.

дечко се читаш што пишуваш? каде има високи лежечи на релација кај шо оди 57ца? зашо е несоодветен патот објасни ми? кога може ДУПЛИ автобус да оди зашо не би можел единечен?? и сериозно мислиш дека некој нешо ке им направи на оние у цветан шо учат ако се соберат 30 40 багра? ке ги казни некој??? си се возел некогаш во последна 57ца у 12 и 15 ??? си видел што се дешава???

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
дечко се читаш што пишуваш? каде има високи лежечи на релација кај шо оди 57ца? зашо е несоодветен патот објасни ми? кога може ДУПЛИ автобус да оди зашо не би можел единечен?? и сериозно мислиш дека некој нешо ке им направи на оние у цветан шо учат ако се соберат 30 40 багра? ке ги казни некој??? си се возел некогаш во последна 57ца у 12 и 15 ??? си видел што се дешава???
Шо тоа се дешава? Оргии да не праат?
И не сум се возел, ти кажав убаво за да нема забуни.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Де бре скопјанишча само се жалите....ако не ви чинат дојте ваму во Велесов..има место...секаде пешки ќе си одите...па нема тесно да ви биде:toe:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Шо тоа се дешава? Оргии да не праат?
И не сум се возел, ти кажав убаво за да нема забуни.

Кога не си се возел не треси без врска,вози се во 57мица па ке правиме муабет..

С

сашенко

Гостин
Абе ако гледаме на такви работи не треба воопшто автобуси да пуштаат па сите пеш да си одиме.Секаде има глуп народ ама неможеме заради нив да не им овозможиме на културните луѓе од таму да си патуваат како луѓе до град.Си се возел во 63ка некогаш или 66ка?Кози внесуваат таму...пипер, патлиџан носат и расади секакви за на пазар да продаваат.Пишав погоре и маси расклопени си носат (еден пристар човек пред една-две години го видов и носеше една и позади си ја качи на задна и нема гајле(малецка беше).Вреќи компири од пазар купуваат и носат во автобусите, бала сено едно циганче носеше онојпат, носат триста глупости и автобусине корнат.И тоа во старите автобуси каде има и повеќе простор и фура ваздух од секаде и нон стоп се прочистува воздухот во автобусот и некако се дише:pos2:, замисли во новите автобуси што ке настане.Во нашава земја нормално е да има такви работи.Ама има и културен народ и за нив мора да се пушти автобус нели.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Денес првпат се возев во нив, исто се поставени столчињата како и во тие новите приватни на старо што се земени од странство.

Kajgana Shop

На врв Bottom