Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мене искрено почна овие сите вложувања во државата да се прават во Скопје, затоа ако треба некад да се гласа за нашето име ќе гласам за Република Скопје.
Се нервирам што има и мои пари тука уложено во тие автобуси кои ќе ги користам само еднаш во годината
.
Знам како ти е брат, и јас се нервирам што се градат спортски сали, а не сум по спортот.

Црвениот болд не ти доликува.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не бидете љубоморни на Скопје, таму и треба да има автобуси. Останатите градови можеш да ги претрчаш, со свои градоначалници нека си бараат од нив.
Се надевам и улиците ќе ги закрпат пред да извадат некое тркало.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Не бидете љубоморни на Скопје, таму и треба да има автобуси. Останатите градови можеш да ги претрчаш, со свои градоначалници нека си бараат од нив.
Ахам,пато радовиш струмица 5 години веке го прават а јас уште се трескам по коцката од 18ти век шо ј анема никаде у свето,туку кај нас.
Колку сум радосна за скопје.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ахам,пато радовиш струмица 5 години веке го прават а јас уште се трескам по коцката од 18ти век шо ј анема никаде у свето,туку кај нас.
Сега ќе ви ја направат,пред избори две лопати после избори ..... до следни избори и така натаму.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Јас сум за да се даде магаре на секој жител на Македонија. Ем побрзо ќе се стига до посакуваната дестинација, ем нема да ги осетиш кратерите на патот, ем некој ако ти пресече пат можеш да го швркнеш со тоа ластегарката. Уин - уин сичуејшн. ;)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Не знам што сте се попалиле како тинејџери, нови автобуси донесоа, голема работа. Па тоа им е работа за тоа плаќаме данок итн. Ова е најтрагичната држава во светот значи нови автобуси и сите како господ да се симнал на земјата. Јесте да треба да има нови автобуси и треба возниот парк да се менува на секои 10 до 15 години, ама да е тоа вест на денот и да се зборува уште 2 недели не бива. Најжално од ваквите дешавки е кога ќе покажат како некоја влада (норвешката, американската или некоја друга) донирала пари за санитарните чворови во некое училиште, и за тоа има гозби што коштаат исто колку санитарните чворови да ти се плачи што си Македонец

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Знам како ти е брат, и јас се нервирам што се градат спортски сали, а не сум по спортот.

Црвениот болд не ти доликува.
Се нервирам што не ми доликува како Македонски граѓанин да ако сакам да одам да гледам убава градба а не старуѓие морам во Скопје а не во родениот град.

Зошто да му љубоморам? Неморам да љубоморам на Скопје ниту пак ќе љубоморам, моето не е љубомора туку само факт зошто не се вложува во Тетово незнам колку само пари и луѓе овде има никој не е ни свесен а да, да претрчаш оти за да прејдам јас тука 5км до факултет морам пешки а некој да оди со градски автобус.
И не е крив градоначалникот и општината туку оној што дава пари од буџетот, и не зборам против влада, било која и да е ќе го продолжи проектот за 2014та.

Сево ова инвестирање потенцирам само во Скопје е невербално омаловажување на граѓаните од останатите градови.
А можеби и така треба да биде, само во Скопје постои закон за било што.

Кон темата :

Секој кога ќе се префрли од Фиќо во Мерцедес нема да знае нешто како работи, така не е крив ниту шоферот а нема ни дефект автобусот, само оние се криви кои требале да ја обезбедат потребната обука на шоферот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Да ви го пуштиме Коце. И кај што нема коцка ќе стави...и плажа ќе ви изгради

Нема 57-ца, нема нов автобус...пак не сме заслужиле :tapp: зашто барем рамномерно не ги распределат?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311

Нема 57-ца, нема нов автобус...пак не сме заслужиле :tapp: зашто барем рамномерно не ги распределат?
Коце-коцка
барем има некоја рима ако не за нешто друго......

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505

Нема ни 41, изглеа само центарските и аеродромските задници смеат да седнат во нов автобус. :tapp:

пс.
Новите автобуси ќе сообраќаат на линиите 3, 4, 5, 7, 9, 15, 16, 19, 22 и 24.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Епа не може 15 автобуси да се на 100 линии.

И дали знае некој кои градови имаат Јавно Сообраќајно Претпријатие?
Оти за да бараме во мојот/твојот град да има нови градски од државата треба да бараме прво да се основа такво нешто. А во многу градови нема потреба од градски каде што од еден крај до друг се стигнува за 15-20 минути пешки.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сеа се возев со новиве. И тоа 2ка, иако ја нема во листата погоре. :)

Фино автобусче на изглед, малце е побучно од приватнине дански/германски автобуси, тесно е внатре ако има гужва, шоферине имаат проблем со аутоматикот па сецкаат на моменти. Ама ако, барем има промена некаква.

С

сашенко

Гостин
Сеа се возев со новиве. И тоа 2ка, иако ја нема во листата погоре. :)

Фино автобусче на изглед, малце е побучно од приватнине дански/германски автобуси, тесно е внатре ако има гужва, шоферине имаат проблем со аутоматикот па сецкаат на моменти. Ама ако, барем има промена некаква.
Значи мене ме излажале.Ми рекоа дека не е воопшто тесно и баш имало простор и дека ништо не се слуша кога се возиш хахахха...а колку е тоа тесно инече?Потесно е многу од стариве автобуси?Јас уште кога ги видов сликите знаев дека ке биде тесно и баш ме зачудија денес кога ми рекоа баш има простор и некако тешко ми е да поверувам зашто на сликите тесно изгледаше...

Kajgana Shop

На врв Bottom