Eve vi link kade mozete da dobiete kvalitetna usluga. Klinikata se naodja vo Novi Sad isto taka imaat sorabotka so klinika Fjodorof od Rusija.
http://www.eliksirkaluga.com/klinika.php
http://www.eliksirkaluga.com/klinika.php
може, ама ти дали ќе сакаш за толку малку да се ставаш во ризикdali moze da se pravi takva laserska korekcija na mali diopteri, pr. -0,5 ili -0,75???
aj nekoj po strucen neka kaze pls
Не во Визиа! Немојте, многу лошо искуство имав од таму, не се прецизни, дезориентирани се сите, од чистачки до лекари, цени тресат од рака, еднаш наплаќаат 500, следниот пат 2000...еве нешто што беше избришано, а е многу важно
веб страница на Визиа
http://www.vizia.com.mk/VIZIA_Home/Pocetna_Vizia.html
веб страница на ординација Д-р Ристовски (многу добро се објаснети процесите)
http://www.ristovski.mk/
може, ама ти дали ќе сакаш за толку малку да се ставаш во ризик
еве како изгледа ласерското отстранување на диоптрија
јас да немав кератоконус без размислување ќе си направев ласерска корекција
Во Визиа се супер јас сум пациент и сум задоволна без лош збор за ВИЗИА.Не во Визиа! Немојте, многу лошо искуство имав од таму, не се прецизни, дезориентирани се сите, од чистачки до лекари, цени тресат од рака, еднаш наплаќаат 500, следниот пат 2000...
за твојата диоптрија е многу лесно до нула доагаш 100% оди прави јаТемава ја отворам со надеж дека некој има некаква информација околу ова. Имам диоптер -3, речиси 6 години не ги носев очилата редовно, почнав со -1.75 и во меѓувреме се качи до тројка. Никако не можам да ги навикнам и редовно да ги носам, ме нервираат, ми предизвикуваат главоболки, сакам да гледам асално ко секој нормален човек. Со леќи не сум пробала досега, но знам дека тие бараат премногу трпение и премногу внимателно одржување, а и не се практични.
Читав на интернет дека овие интервенции се вршат и кај нас во Скопје, во центарот за очни болести „Визија“ во Карпош 4, но нема некои покорисни информации освен реченицата „Младите што не сакаат да носат очила се подложуваат на третман со методот ЛАСИК, за да го отстранат диоптерот засекогаш и да се ослободат од очилата или од контактните леќи.“
Доколку некој знае да ми каже некакви информации околу тоа колкави се можностите диоптерот да се донесе на 0, дали постојат ризици при интервенцијата и колку би чинела таа го молам нека пише на темава.
Однапред ви благодарам.
На колку прегледи имаш отидено? Еден? Два?Во Визиа се супер јас сум пациент и сум задоволна без лош збор за ВИЗИА.
а зошто не во ВИЗИА? Што ги лажеш лугето? таму прегледот е 700 денари а не е 500 или 2000. Ти си дезориентиран Бореалис!!!!!!!!Не во Визиа! Немојте, многу лошо искуство имав од таму, не се прецизни, дезориентирани се сите, од чистачки до лекари, цени тресат од рака, еднаш наплаќаат 500, следниот пат 2000...
од почеток сум таму. осум години сум нивни пациент и плус ласик таму правевНа колку прегледи имаш отидено? Еден? Два?
колку пати вие сте биле таму?nanalcе напиша:не може толку мала диоптија да се прави. може од -1,50 до-12
а зошто не во ВИЗИА? Што ги лажеш лугето? таму прегледот е 700 денари а не е 500 или 2000. Ти си дезориентиран Бореалис!!!!!!!!
од почеток сум таму. осум години сум нивни пациент и плус ласик таму правев
Ми се повраќа од вакви луѓе кои ни слушнале ни виделе нешто и ќе продаваат ефтини филозофии.не може толку мала диоптија да се прави. може од -1,50 до-12
а зошто не во ВИЗИА? Што ги лажеш лугето? таму прегледот е 700 денари а не е 500 или 2000. Ти си дезориентиран Бореалис!!!!!!!!
не може толку мала диоптија да се прави. може од -1,50 до-12
од почеток сум таму. осум години сум нивни пациент и плус ласик таму правев
колку пати вие сте биле таму?[/quot
Многу се нервирам кога ги лажат луѓето без доволно информации и аргументи.Значи јас сум пациент во Визиа од нивното постоење пред 8 години.Пред да појдам кај нив цело време лутав од едно на друго место и на сите ми кажуваа различни работи и ми даваа различни диоптрии.Откако дојдов кај нив јас всушност сватив што значи професионална работа и дека во Македонија некој знаел да си ја работи работата.Пред 4 години правев Ласик кај нив и тоа со комплицирана диоптрија ми беше -7 со цилиндри,па до денес не ми се јавило никаков друг проблем освен што си одам на контроли.И само за информација до сите што ги читав погоре со дадени коментари дека кај нас не би правеле Ласик,е па на сите да им појаснам дека тука во Македонија или поточно во Визиа Ласикот ги прави доктор од Франција!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Па за тоа прекинете да се лажете дека само во странство има доктори а во Македонија ништо.Еве сега имате мое мислење дека барем за очи може да се обратите кај правите луѓе во Визиа.Верувајте ми нема да згрешите!!!!
да не немало струја?
а ти што викаш кај да одат луѓево на прегледи? ти кај одиш да одам и јас ако се таму толку добри
а ти што викаш кај да одат луѓево на прегледи? ти кај одиш да одам и јас ако се таму толку добриМи се повраќа од вакви луѓе кои ни слушнале ни виделе нешто и ќе продаваат ефтини филозофии.
Кога некој ќе ти наплати 2000 за преглед кој чини една четвртина од тоа и притоа ќе ти даде дупло поголема диоптрија и ќе ти направи поголеми проблеми со видот, не само што нема да одиш, туку и ќе го критикуваш.
Јас сум нивни пациент и еве ви го бројот да ви објаснат се 02/3092-040