Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.080
Поени од реакции
1.636
Sir Alex: "I don't think there's any advantage playing at Wembley. We don't decide on these things, we have to rely on our players to perform. I think we're ready and we've prepared very well."

"We've played Barcelona three times and there's always a solution to every good player. We hope we can find a solution for Messi on Saturday. You have to recognise they have other good players and we have other good players. That's why it's such a thrilling game on Saturday. I'm sure Barcelona are aware of the threats we have."

Live update од пресот на Ферги пред финалето тука

G

Gray Foxx

Гостин
Видовте ли за Гигс? Маме им ебам политичко... Се ќе направат да не оцрнат! Племе!

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Видовте ли за Гигс? Маме им ебам политичко... Се ќе направат да не оцрнат! Племе!
Што Се случило?
Освен овие се знае кој друг ќе играат на натпреварот ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На седница од партиите во Британија еден од опозицијата кажа дека Рајан Гигс имал 6 месечна врска со некоја швалерка :pos2: Агентот негов спрема тужба.

--- надополнето ---

Колку само ова заебанција беше по ФБ/Твитер али ај :)

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653

--- надополнето ---

Бербатов потврди - Останувам

Ферги ја доби наградата за најуспешен тренер и од своите колеги

Промовирани дресовите за следната сезона

--- надополнето ---

Утре, најдоцна во четврток на сајтот очекувајте ексклузивно интервју со првиот македонец кој пишувал за неколку познати странски сајта каде правел тактички анализи на играта на Барселона, нивни долгогодишен фан и помошник на сајтот на најпознатиот аналитичар на играта на Барселона во светот. Ќе има подлабока анализа на нивната поставеност, начин и стил на игра.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најлошиот тим на Манчестер досега:

1. Won the league by 9 points
2. Contains the Premier League’s top scorer (21).
3. Enjoyed the best home form in Sir Alex Ferguson’s reign, winning 18 and drawing 1.
4. Picked up more points than the Treble winning side of 1999.
5. Booked a place in the European Cup final.
6. Contains the player with the most Premier League assists (18).
7. Lost 4 games, which was at least 4 games less than any other club.
8. Scored more goals than any other club (78).
9. Failed to score in just 5 games, which was less than any other club.

Со Де Геа ќе биде потпишано по парадата низ Манчестер која ќе е на 30ти месецов.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Најлошиот тим на Манчестер досега:

1. Won the league by 9 points
2. Contains the Premier League’s top scorer (21).
3. Enjoyed the best home form in Sir Alex Ferguson’s reign, winning 18 and drawing 1.
4. Picked up more points than the Treble winning side of 1999.
5. Booked a place in the European Cup final.
6. Contains the player with the most Premier League assists (18).
7. Lost 4 games, which was at least 4 games less than any other club.
8. Scored more goals than any other club (78).
9. Failed to score in just 5 games, which was less than any other club.
10. Won the Uefa Champions League

Со Де Геа ќе биде потпишано по парадата низ Манчестер која ќе е на 30ти месецов.
Поправено :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Report: West Ham United looking to sign Manchester United's Tomasz Kuszczak as a replacement for Robert Green

Aston Villa striker Darren Bent believes that the pressure of playing for Manchester United is too much for his team-mate Ashley Young

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Како што ми е и на мене ред, да напишам и јас еден review од оваа сезона (иако Фросе ме преварила) :) Најпрво да им честитам на Мартин и компанија што беа упорни и што покрај големата одговорност и работа, успеаја да го формираат Огранокот на навивачи на Манчестер Јунајтед во Македонија што се повеќе и повеќе се проширува, не само во Скопје туку и во другите градови (масовно во Велес и Струмица), честитки и што овозможија локал во кој ќе се следат заеднички игрите на Јунајтед :)... Честитки и до Hooligan и остали што формирале фан клуб во Ресен (иако ова е од поодамна), и секако честитки до Комита Ултрас, Фросе, Мартин, за формирањето на Веб Портал на МУФЦ-Македонија и за секојдневното споделување на вестите со нас :)... Ако заборавив некој, опростете :)

Вака сега, секој почеток е тежок, посебно ако се земе во предвид тежината на предизвикот да се биде Најтрофеен клуб во Историјата на Англиската Лига, а посебно е тежок, бидејќи знаеме дека со доаѓањето на Серот тој предизвик изгледаше недостижно, кај фановите на Јунајтед имаше доза на оптимизам, а кај скаузерите тоа беше тема за потсмев... Оваа година, како и скоро секоја во последната деценија, стартуваме прилично лошо, односно влегуваме лабаво во натпреварите... Го освоивме Комјунити Шилд, но во првенството стартувавме со четири нерешени гостински натпревари, кај Фулам, Евертон, Болтон и Сандерленд, а на домашен терен реми и со ВБА... И, што се случи? Одма по медиумите во Англија почнаа со изјавите како и оваа година нема да ја освоиме титулата, дрн, дрн, немаме тим за такво остварување, свашта... Затоа и ме нервираат овие новинарите во Англија, оти такво срање се, што ми се чини ниту репрезентацијата од нив неможе да оствари некој успех... Додека ние неможевме да победиме по гостувањата, конкурентите разбиваа, ги полнеа Стоук, Виган итн, и убедливо маршираа кон титулата, ама таа пустата не се освојува до Божиќ :)... Тука во фан клубот, одма почнаа билдања на постови на деца кој го гледаат Јунајтед од Москва навака и кој се исфрустрирани кога Јунајтед неможе да победи... Џабе беше и по некој фрлен апел од тука постарите за трпение, продолжувавте во исто темпо (се знаете од прилика кој сте) , дури стигнувавте и до тој степен, јавно да го нападнете Серот или некој од играчите, што за мене е незамисливо (не дека и јас во нервоза не испуштам по некоја пцовка, ама се контролирам кога сум со народ) :)... Но, затоа на клупата го имаме човекот кој не случајно е 25 години кај нас, и кој е поминал многу вакви работи и успешно се справил со нив... Како по обичај, титулата скоро секогаш се решава по втората половина на Сезоната, а во тој дел, скоро секогаш го играме најдобриот фудбал.. Е, тоа е така во фудбалската игра, да ниту една екипа во Светот неможе да ја одржи константно одличната форма во текот на целата сезона, се разбира има подеми и падови... Затоа ние сме помалку убедливи на почетокот, бидејќи крајот го краси делото, а Ферги секогаш знае кога да ја темпира формата на играчите и кога тие да изгледаат непобедливо :)...

Ајде да почнам и со играчкиот кадар, се разбира, ќе почнам од No. 1... Е, тука ќе се запрашам сам, Зошто? Знам дека ова прашање го поставувате скоро сите и сакате да го знаете одговорот, ама одговор на ова прашање неможе ниту Серот да ви го одговори :)... Зошто овој човек не се придружи кај нас порано? Да ни се придружеше порано, немаше на голот да имаме инвалиди во Бартез, Керол, Хауард... Едноставно, Голман кој според мене е најдобриот во Историјата на нашиот клуб, фала му многу, вечно ќе му бидам благодарен, да биде жив, здрав, прав, како и неговото семејство, и во иднина да биде успешен во својата работа, се надевам на некоја функција во Манчестер Јунајтед :)... Гери Невил, уф... Легенда, едноставно таков човек како него, ретко се раѓа. Тотално посветен на еден клуб од раѓање до смрт, на кој не му се битни милионите, туку љубовта кон клубот, Секоја Чест. Утре и официјално ќе се испратиме од него :)... Патрис Евра, човек кој оваа година, за разлика од ланската, ја изигра послабо, но тоа е, бидејќи психички го погоди напуштањето на репрезентацијата и главниот осомничен во хаосот што настана. Сепак, одигра доста натпревари оваа година, даде максимален придонес и човек кој е одличен мотиватор и ментор на помладите... Видиќ и Рио, "Кулите Близначки" кој ниту Осама Бин Ладен неможе да ги уништи :icon_lol: И двајцата ги имаат потребните работи за да бидат капитени на Јунајтед, но Немања ја доби лентата поради почестите настапи. За мене, и Рио е морален капитен. Уште кога ќе си помислите какви учители има Смолинг во нив двајцата, нема сомнеж дека детето ќе биде играчиште, Ѕверови :)... Рафаел и Фабио, е за овие двајца доста ќе биде поговорката што ја сподели bobipp со нас и гласеше вака некако "Одлично е да имаш играч како Рафаел во тимот, а перфектно е кога имаш и копија од него" :icon_lol:... Браун и О'Шеј, играчи кој оваа година ретко придонесуваа за тимот, првиот поради повреди беше често отсутен, а додека вториот е таков тип на играч, кој е потценуван од медиумите, а кој секој тренер би сакал да го има во тимот... Андо, Флеч, Валендија, Парк, Овен, играчи кој исто така малку одиграа оваа година, но секој си имаше свој придонес во играта. Не се тие криви што, кој фати вирус, на кој му скршија нога, кој има повреди со колено итн... Харгривс, фала му многу што даде каков-таков придонес за тимот, иако дупло повеќе одмараше, отколку што играше, сепак нема да му го заборавиме придонесот за освојувањето на ЛШ 2008 и секако голот против Арсенал од слободен удар :)... Керик е играч кој си е најконстантен во својата игра и играч кој ужива доверба во Ферги и своите зададени задачи ги искористува најдобро... Нани, човекот кој испадна од сенка во која беше скриен неколку години, човекот кој експлодираше оваа година, и играч кој со неговиот квалитет изби на површина, и играч кој има уште многу простор за развивање и потенцијален најдобар играч на планетата :wink:... Сколси, според мене, најдобриот играч на негова возраст во Светот, која визија ја има само во играта заедно со борбениот дух кај него го прават најдобар и одличен ментор за помладите, дај Боже да остане уште некоја сезона кај нас, ќе ни треба, Легенда :)... Гигс, е за овој човек, мислам дека и зборот Легенда е малку, но и нема некој друг соодветен збор во моментот :). Оваа година игра како препороден и не се чувствува заморот кај него, човекот едноставно го има Рецептот за успехот :)... Бербата исто така го разби притисокот во него, кој го мачеше цело време и експлодираше во оваа сезона, вториот дел играше поретко поради одличната форма на Гравчето :icon_lol:... Руни, првата полусезона, катастрофално, како црн, мрачен облак да имаше над него, и неможеше никако да го пробие тој облак и да дојде до светлината. Сепак, во вториот дел, опадна притисокот што го имаше по медиумите и семејните проблеми, и со одличните настапи и голови даде значаен придонес во освојувањето на 19-ката :)... И за крај, јаготката на шлагот, Чичарито :), за него само ќе кажам дека ни ја донесе титулата оваа година, мислам дека и повеќе од доволно кажав :)

Оваа година, поучен од претходните, не се нервирав премногу на слабиот почеток и на неколкуте нерешени натпревари, ниту на раното испаѓање од Карлинг Купот, ама затоа, ќе полудев после поразот од Сити во 1/2 финалето на ФА Купот. Повеќе ми е криво, кога си помислам дека не изигравме послабо од нив, ниту заслуживме пораз, и изгубивме поради една почетничка грешка на Керик, не му го земам тоа на душа, ниту пак го напаѓам... Тоа е, ебана среќа на сељаците, дај Боже последен трофеј да им е :)... Сега ќе си бевме со 19-ка во раце, Стоук немаа што да тражат со нас во финалето, и ќе го чекавме 28-ми Мај и големото финале на Вембли, ама затоа фудбалот е најгледаната споредна работа на Светот, еднаш ќе губиш, па ќе освојуваш :)...

Според мене, оваа сезона, без разлика што ќе се случи наредната недела, ја прогласувам за успешна. Го симнавме товарот од преликите и сега сме Најтрофејни во Историјата на Англиската Лига :)... Доколку успееме да победиме и следната Недела, тоа ќе биде неописливо, Видиќ за една недела два трофеја да подигне, а верувам дека ќе успее. Очекувам максимален пристап од секој што ќе биде доле на зелениот терен со амблемот на Манчестер Јунајтед, па што даде Господ тоа, моја прогноза 2-1 за Јунајтед :)

GGMU

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Кога играте со Јуве?Се знае составот?дајте стримови нешто...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога играте со Јуве?Се знае составот?дајте стримови нешто...
Вечер ќе се игра во 20.30, ќе игра генерацијата од 92ра претежно, Јорк, Кол и моментални некои играчи. Ќе има стримови ќе оставиме тука :)

Член од
21 јуни 2007
Мислења
1.446
Поени од реакции
10
Дај ако најдете можен состав за вечерва за пријателската ставете го. Поз..

Kajgana Shop

На врв Bottom