Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
...дека ќе војува „...царство против царство, народ против народ...„
Не си ме разбрал добро, во ведите има приказни за користење на нуклеарна енергија едно 3000 + год п.н.е.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Сите митологи и измислени религии, сите измислени богови, се продукти од овој и за овој Свет...

Da i istoto vazi i za tvojata religija posto i tvojata kako i site drugi vikaat samo nie sme pravite site drugi falc...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Сите митологи и измислени религии, сите измислени богови, се продукти од овој и за овој Свет...

Da i istoto vazi i za tvojata religija posto i tvojata kako i site drugi vikaat samo nie sme pravite site drugi falc...
Нема измислени "богови", затоа што односот на лугето со "боговите" е на ти го дај ми го.

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
А ја батка, милион пати напишав дека учењето Христово ( а и учениците Негови..) не е од овој Свет и не е за овој Свет, туку е за Царството Небесно! Сите митологи и измислени религии, сите измислени богови, се продукти од овој и за овој Свет...
Интересно интересно, сите религии се лажни и измислени освен мојата. Од кај ми е познато ова?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Чисто „сумњам„ дека сме се разбрале.
Гледаш како семантиката те води без да си ти свесен за тоа? ОДЛИЧНА употреба на наводници - морам да те пофалам пред под-форумската јавност која помно те следи сите овие години!

Во право си. Нема што да се сомневаш. Во психологијата, тоа се вика интернализација. Свесно, твојот ум сеуште пружа отпор - тоа твоите закоравени ставови те е*ат во моментов. НО, твојата потсвест суштински реагира, па наводниците си најдоа на вистинското место. Така, твојата зона на комфор, формално, Е запазена. Содржината е оставена на мира да си го каже своето.

Ти предвидувам немирен викенд, но не се секирај, набрзо твојот ум ќе се отвори и гордо ќе се исправи пред страшните догматски невистини и СИЛНО ќе каже громогласно „НЕ!“ на стравот и заканите, по што ќе следи една пригодна церемонија на иницијација во атеизмот.

Секако, и твојот ник ќе претрпи соодветна измена како формален чин на преод од наивно дете во цврст и одговорен, рационален, ВОЗРАСЕН маж.

Честитки насекаде!!!

--- надополнето ---

Не си ме разбрал добро, во ведите има приказни за користење на нуклеарна енергија едно 3000 + год п.н.е.
Не си се разбрал. Во Ведите НЕМА приказни за користење на нуклеарна енергија. Во Ведите има приказни за митски војни. Некои луѓе описите ги ТОЛКУВААТ како описи на нуклеарни експлозии. Мислам дека има голема разлика.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не си се разбрал. Во Ведите НЕМА приказни за користење на нуклеарна енергија. Во Ведите има приказни за митски војни. Некои луѓе описите ги ТОЛКУВААТ како описи на нуклеарни експлозии. Мислам дека има голема разлика.
Da go ostavis Dmt na mira !!!!

Ako toj veli deka ima opis na nuklerani vojni vo Vedite, togas ima...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Ведите кежуваат за една војна
Како се вклопува користење на нуклеарна енергија во "предбиблиското време"?
Опенхајмер зборува за нуклеарните напади на Хирошима и Нагасаки и неговото дело што го оставил во наследство на светот... за среќа досега такво нешто не се повтори.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не збори бе!!!!!!!!
хахаххахах тоа на некој друг да му продаваш муда за бубрези.

--- надополнето ---

Da go ostavis Dmt na mira !!!!

Ako toj veli deka ima opis na nuklerani vojni vo Vedite, togas ima...
Еве немора мене да ме слушаш, слушни го Опенхајмер.
А дури после кењај на форумов.

--- надополнето ---

Опенхајмер зборува за нуклеарните напади на Хирошима и Нагасаки и неговото дело што го оставил во наследство на светот... за среќа досега такво нешто не се повтори.
100%

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.111
Поени од реакции
9.478
Се мислам да станам паган.

Сега нордиски или некој друг?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Еве немора мене да ме слушаш, слушни го Опенхајмер.
А дури после кењај на форумов.
А бе ти полош и од Мики си бил бе,.... кој ти ја наполни то глата со такви глупости? Цццц...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Ne e polos od Miki. Dmt e barem zabaven, Miki1 e dosaden ko smrt...
Толку му фаќа црпката. Сега едно кажува научникот погоре, овај ти кажува дека за друго зборувал.... на очи слеп те прави.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А бе ти полош и од Мики си бил бе,.... кој ти ја наполни то глата со такви глупости? Цццц...
Хахахахха дојде време ботови да ми кажуваат за тоа што сум правел.
Форумов очигледно станува досаден у задње време.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Хехе, обично док се онадат, го "повикуваат" името О боже, о боже, омг, омг, по што заклучуваме дека не се атеисти

А оние другите, well...има поцелосна статија за сексот
Guilt is ineffective at changing sexual behaviors, only in decreasing pleasure while participating in them.
Evangelical Christians are one of the best targets for “re-converts” to non-belief.
Religions are highly effective at strong-arming gays, lesbians, and bisexuals into hiding or suppressing their sexual identities.
Leaving religion is strongly correlated with a significant improvement in your sex life.

Чувство на каење :vozbud:

Иначе, ве "јадат" унитаријанците и јудејците

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom