Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 12.432
- Поени од реакции
- 5.128
Не заради тоа. Воопшто не заради тоа. Сосем друго е. Други причини.Знам знам: попојте лажат, крадат, возат џипој....
Не заради тоа. Воопшто не заради тоа. Сосем друго е. Други причини.Знам знам: попојте лажат, крадат, возат џипој....
Лажат: приот епископ Римски не е Св. Ап. Петар туку Лин(ус).
--- надополнето ---
Знам знам: попојте лажат, крадат, возат џипој....
Не: многу ретко, само кога е потребно, т.е. кога има лага....[/LIST]
Многу често го користиш зборот, лажат, лажеш, лага...
Мислам дека ти е страшна грешка тоа што не си продолжил да црташ, ако ништо друго, не мора автомобили бре човече, имаш ти фантастична основа за сликарство...Затоа што овдеа, во жалосна Македонија, нема(ше) образовна иснтитуција која се занимава со дизајн од таква природа, па земав она кое е, т.е. кое беше на располагање како графичко-дизајнерска професија.
А сликарството (имав „ликповно„ на студии..) и скуплтурата, заедно со архитектурата, своевремено, до пред некои 300 г., го чинеа „светото тројство„ во ликовните уметности.
--- надополнето ---
Видиш, оваа намера повеќе пати ми доаѓала, но никад не се знае: може и ќе насликам некоја икона...
Имам...Може ќе се опробам и на тоа поле, оти сум „тенок„ со време за све...имаш ти фантастична основа за сликарство...
Поклоник сум на „класиката„ во нејзината позитивна смисла: вдахновеност, композиција, содржина, порака....Он нашите, го ценам Ташковски, иако е надреалист. Јак и содржаен и повеќстран е и проф. Владо Геогриевски.А теми вака од сликарството ги цениш? Мислам, и кој период ти се допаѓа? Кој од сликариве ти прави мерак? Мене на пример, Дали и Ван Гог, а од нашиве Тофе Шулајковски и Чемерски.
А кој од класиците поточно? Иначе ќе заборавев, а си го видел ли академик Владимир Георгиевски? Е тој има страва од слики, башка и интересна тематика има во сликите. Ако си студирал архитектура, валјда ти предавал ликовно у прва....Имам...Може ќе се опробам и на тоа поле, оти сум „тенок„ со време за све...
--- надополнето ---
Поклоник сум на „класиката„ во нејзината позитивна смисла: вдахновеност, композиција, содржина, порака....Он нашите, го ценам Ташковски, иако е надреалист. Јак и содржаен и повеќстран е и проф. Владо Геогриевски.
Еве, сеа ќе ме искараат, сум забегал од темава...
Мислиш на овој Кандински? http://storage.kanshin.com/free/img_33/337032/k642922498.jpgОк „класиката„, ми лежат ренесансните мајстори (да не ги набројувам..) но тука се холандските пејзажисти. Од ликовните стилови од доцниот 19-ти век, (импресионизам, пост-импресионизам...) не сум фрапиран, оти тоа е почеток на „забегувањето„, а од раниот 20-ти век, ми лежи Кандински. Апстракциите ми се голема непознаница-имаат порака која (веројатно...) само авторот ја разбира.
Проф. Георгиевски лично го знам, се среќаваме често на АФ и ми предаваше „Ликовно...„ во 1-ва год.
Ти си видел вонземјани? Не. Си Го видел Господ? Не. Епа оти тогаш да е поможно да постојат вонземјани, отколку Бог? Човече земи ѕирни си го светот околу тебе, ептен е очигледно дека некој го створил. Како што кога ќе видеш едно пенкало знаеш дека некој тоа го направил, исто и кога ќе ја видиш природата околу себе треба да ти е јасно дека сето тоа некој го створил. А не дека сиот жив свет потекнува од едно едноклеточно организамче.Јас верувам дека постои огромна веројатност некаде во овој видлив универзум да постои живот. Верувам и дека е многу можно да постои интелигентен живот.
Едит: Абе ја не сум верник, ама си пишав, шо!
Извини а ти како си дошол на овој свет?Ти си видел вонземјани? Не. Си Го видел Господ? Не. Епа оти тогаш да е поможно да постојат вонземјани, отколку Бог? Човече земи ѕирни си го светот околу тебе, ептен е очигледно дека некој го створил. Како што кога ќе видеш едно пенкало знаеш дека некој тоа го направил, исто и кога ќе ја видиш природата околу себе треба да ти е јасно дека сето тоа некој го створил. А не дека сиот жив свет потекнува од едно едноклеточно организамче.
Ако имаш нешто да прашаш прашај директно. Овака не бива. Но еве што ке ти кажам. Се работи за тоа како настанал сиот жив свет. Дали од едно едноклеточно организамче, или сето тоа е интелигентно ствотено.Извини а ти како си дошол на овој свет?
И ти си настанал од една клетка, тоа сака да ти го каже, nuff said.Ако имаш нешто да прашаш прашај директно. Овака не бива. Но еве што ке ти кажам. Се работи за тоа како настанал сиот жив свет. Дали од едно едноклеточно организамче, или сето тоа е интелигентно ствотено.
Не сум сретнал вонземјани, а баш би сакал. За нивното постоење зборувам во веројатности. Прочитај внимателно.Ти си видел вонземјани? Не. Си Го видел Господ? Не. Епа оти тогаш да е поможно да постојат вонземјани, отколку Бог? Човече земи ѕирни си го светот околу тебе, ептен е очигледно дека некој го створил. Како што кога ќе видеш едно пенкало знаеш дека некој тоа го направил, исто и кога ќе ја видиш природата околу себе треба да ти е јасно дека сето тоа некој го створил. А не дека сиот жив свет потекнува од едно едноклеточно организамче.
Точно, природата.Ти си видел вонземјани? Не. Си Го видел Господ? Не. Епа оти тогаш да е поможно да постојат вонземјани, отколку Бог? Човече земи ѕирни си го светот околу тебе, ептен е очигледно дека некој го створил. Како што кога ќе видеш едно пенкало знаеш дека некој тоа го направил, исто и кога ќе ја видиш природата околу себе треба да ти е јасно дека сето тоа некој го створил. А не дека сиот жив свет потекнува од едно едноклеточно организамче.