Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Веројатноста нешто да му објасните на Мики, и тој тоа да го сфати, се ближи кон нула.

Игнорирајте го, ќе ви биде симпатичен.
Заратустра, веќе ми се потечени...

--- надополнето ---

Се' е релативно.
Хмммм...Дали сеа е појасна раликата меѓу духовната и рационалната логика?

Духовната логика Го подразбира Апослутот (Бога...) и Неговата волја и вистини, за ралика од овосветовните мудреци, кои „..мудруваат по својот ум...„ и нештата ги гледаат и ги расудуваат есапџиски, по принципот „...ако ми чини-добро е, ако не ми чини-зло е...„

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Духовната логика Го подразбира Апослутот (Бога...) и Неговата волја и вистини, за ралика од овосветовните мудреци, кои „..мудруваат по својот ум...„ и нештата ги гледаат и ги расудуваат есапџиски, по принципот „...ако ми чини-добро е, ако не ми чини-зло е...„
Да бе Мики, духовната логика ја одбрала глупоста и духовниот мазохизам. Јасно ни е, уживај.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Можам, зошто да не? Тоа што е до таму стигнато е ради останатите „оштетени“ што не можат да разликуваат или по сопствен избор иако знаат да проценат, за сопствени цели.
Еве Ти уште еден случај: дали е добро или зло, ако ги сакаме своите непријатели?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Духовната логика е изговор за неразбирањето на светот во кој живееш.

Духовната логика е нон-сенс со кој се тешиш дека имаш некаков став кога, у ствари, нечија очигледна глупост ја земаш како водилка низ рационалниот свет кој не си во состојба да го разбереш.

Духовна логика е оксиморон кој само морон може да го смета за вештина. Кај децата, тоа се вика фантазирање. Кај возрасните се вика глупАВост.

--- надополнето ---

Еве Ти уште еден случај: дали е добро или зло, ако ги сакаме своите непријатели?
Ако ги сакаш своите непријатели, тогаш си или мазохист или дебил.

Земи на типот што ти ја силува жената, намести му ја и ќерката да ти ја силува. Тибам тоа логиката духовна...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Духовната логика е изговор за неразбирањето на светот во кој живееш.

Духовната логика е нон-сенс со кој се тешиш дека имаш некаков став кога, у ствари, нечија очигледна глупост ја земаш како водилка низ рационалниот свет кој не си во состојба да го разбереш.

Духовна логика е оксиморон кој само морон може да го смета за вештина. Кај децата, тоа се вика фантазирање. Кај возрасните се вика глупАВост.
Ако земеме дека духовната логика не е производ на умот тогаш таа не кореспондира со фантазирање и глупавост.
Фантазирањетое модификација на умот, додека глупавоста може да ја сметаме за квалитет на умот.

Чисто колку за воља на вистината.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тибам тоа логиката духовна...
Не се петљај со работи кои не ги конташ...

--- надополнето ---

зло е да имаш неприатели
Ова не е одговор, туку заклучок. На поставено прашање, се дава одговор.

--- надополнето ---

Погоре напишаново, е школски пример за рационална, т.е. овосветовна логика.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дмт и Мики, два интелектуални дивови дискутираат за духовната логика. Ова оди под “мора да се прочита“ за секој барем малку заинтересиран за темата...

:vozbud:

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Дмт и Мики, два интелектуални дивови дискутираат за духовната логика. Ова оди под “мора да се прочита“ за секој барем малку заинтересиран за темата...

:vozbud:
Хахахха мора да пројадеш г***а...нели?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Земи на типот што ти ја силува жената, намести му ја и ќерката да ти ја силува. Тибам тоа логиката духовна...
Дибек гледам излегуваш од контрола со горните написи. Ај вака да го завртиме прашањето до тебе и до сите кои не веруваат во т.н Библија, и кои не веруваат дека некој човек по име Исус воскреснал оти за тоа нема докази. ЈАс ти велам женати се пегла со друг, бидејќи не си способен да ја задоволиш. Ама ти не го знаеш нејзиниот ебач и не веруваш во тоа бидејќи не си ја видел на дело и ќе бараш докази цел живот? Во ваков случај ТИ само веруваш дека ти е верна ама немаш цврст доказ затоа, а цел град ти збори за спротивното. Како ќе докажеш дека жена ти не се пегла по страна?
ТОгаш што си ти по ова прашање - верник (идиот според тебе), атеист (идиот според мене) или нешто друго?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Дибек гледам излегуваш од контрола со горните написи. Ај вака да го завртиме прашањето до тебе и до сите кои не веруваат во т.н Библија, и кои не веруваат дека некој човек по име Исус воскреснал оти за тоа нема докази. ЈАс ти велам женати се пегла со друг, бидејќи не си способен да ја задоволиш. Ама ти не го знаеш нејзиниот ебач и не веруваш во тоа бидејќи не си ја видел на дело и ќе бараш докази цел живот? Во ваков случај ТИ само веруваш дека ти е верна ама немаш цврст доказ затоа, а цел град ти збори за спротивното. Како ќе докажеш дека жена ти не се пегла по страна?
ТОгаш што си ти по ова прашање - верник (идиот според тебе), атеист (идиот според мене) или нешто друго?
:pos2: ништо лично ама јако е ова

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
После овој пример, добро ќе се пазам да не му дадам име Мики на моето евентуално дете...

:pos2:

Се чини дека името Мики и интелегенцијата се закарани...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
После овој пример, добро ќе се пазам да не му дадам име Мики на моето евентуално дете...
.
Пошо глеам Ти требит помош околу праењето деца, слободно обрати ми се...Ќе бидат многу подуховни од Тебе, сигурно. А вала, и И-КУ-то ќе им биде завидно...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Пошо глеам Ти требит помош околу праењето деца, слободно обрати ми се...Ќе бидат многу подуховни од Тебе, сигурно. А вала, и И-КУ-то ќе им биде завидно...
Цццц, Мики бе, за ваков поган јазик директно во пекол ќе одиш...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

:pos2:

Се чини дека името Мики и интелегенцијата се закарани...
Ти бате да пазиш да не направиш воопшто дете, најубаво за сите :helou: Ако татко ти згрешил, немој и ти

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom