- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
друЃи велиш?
ОК, не е мое да бидам тепало за муви...
Јас имам даааалеку поголемо искуство од тебе во тој домен!
На кој прашања, одечка досадо?
Да беше така ќе имаше одговор на прашањата зошто добар и праведен бог, забранува сознание за добро и зло!
Мотивот за твојата вера не е ништо друго туку очајниот страв од смртта, како и можноста за вечна казна после овој живот! [/SIZE]
Како и наградата која ти ја ветува твојата религија во облик на вечен живот, кој ти неможеш ни да го сватиш како поим!
Ако не сум во право, и ако тоа не е твој мотив, ако причината за твојата верба не е во ветувањата за награда, и стравувањата од казна, тогаш јавно те повикувам да продолжиш да веруваш и да се докажуваш за својата вера, но без очекување за наградите во задгробниот живот!
Повели, чекам![/B][/U]
Пак овој Мики утепува муабет, а?
Сакаш да кажеш со умот може да разликуваш добро од лошо ?
Хахахха глеј до каде не донесе рационализирањето, до крај на светот.
„Она„ кое ни е вродено, ни е вродено, како на пример: разумот и неговисте спсобоности, но и слободната волја и чувствата, и од ние нема бегање...
Како ова Ти успева? А за другите категории, подоцна.
Тешко на тој дома што го има...
Ето, и ја го мислам истото за Тебе: најпрво се искурчи дека ти бил голем И-КУ-то, за на крај да испадне дека не си способен д дадеш одговор на прашања кои можат да ги одговорат и луѓе со И-КУ=70.
Едноставно, секој со 2 грама памет, не заслепен од алчноста знае да разликува дали со своето дејствие му штети на некој друг или на себе.
Едноставно, секој со 2 грама памет, не заслепен од алчноста знае да разликува дали со своето дејствие му штети на некој друг или на себе.
Ни на крај памет не ми е да бидам вовлечен во беспотребна дискусија со тебе.
Тогаш, седи мирен и престани да ми ги отекуваш...
Можам, зошто да не? Тоа што е до таму стигнато е ради останатите „оштетени“ што не можат да разликуваат или по сопствен избор иако знаат да проценат, за сопствени цели.
Значи се што произлегува од оваа состојба на свесност(будност, mindfulness, awareness и тн.) е добро.Enlightenment means awareness, witnessing. Enlightenment is neither of the body nor of the mind. It is of the beyond. The body can be manipulated by mechanisms, the mind can be manipulated by mechanisms, but your soul is beyond and cannot be manipulated by any mechanism whatsoever.
Разликувањето на добро од зло е последица на оваа Состојба.
Еве еден обид да дадеш одговор, т.е. да направиш разлика меѓу добро и зло: дали е, според Тебе, добро или зло, ако некој нешто ми должи, а не ми го враќа?
Еве еден обид да дадеш одговор, т.е. да направиш разлика меѓу добро и зло: дали е, според Тебе, добро или зло, ако некој нешто ми должи, а не ми го враќа?