- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.812
- Поени од реакции
- 12.303
Да не се повторувам. Што се 1 или 6 денови за голема сила која ствара светови?Денови ли се денови,
Вернички маки големи....
Абе остај ги шаторите кај што кампувал, дедо боже, може и мохито некое пиел украсено со шаторчиња.
Деновите дали биле 6? Ако во почетокот биле 6 дена нешто друго зошто 4000 год покасно не рачунале во истите такви денови (што и да биле)
Ако за 1 нуклеарка, за атомската сила е ништо да уништи цел град, за тој што го створил сето тоа е уште помалку да створи нешто и за 1 час. Но реков, твој е изборот дали ќе веруваш...но ми се чини дека темава пак ја грешите, прашања за атеисти...но ве интересира до детал христијанство. Но зашто пак со вакви детали -кој ден, во кој час ги создал тревките...на ниедно прашање во врска со постанокот на универзумите/или универзумот не ве прашав во 14-та секунда од почеток на времето каква била експлозијата и што точно се создало.
Дали човекот може да манипулира со днк (според премордијалната супа, сфатив дека се сложувате дека днк не му е проблем во денешницата) и дали во тој контекст може да го победи ракот и сличните болести кои се базираат на оштетување на репродукцијата на клетките?
--- надополнето ---
Има, слободна волја. Ти имаш и си избрал да си скептик према Библијата, јас имам и сум скептик према супата...Ако сакаш ти да веруваш, ќе веруваш. Ако сакаш да ја знаеш Објавата, треба да ја прочиташ и сфатиш, а за помош во толкувањето постојат свештеници.Книгата за Тито не е божја објава...
ццц...
Иако и тој беше едно од божанствата во бољшевичкиот пантеон, од 1917 на ваму.
Божјата објава е таа, или веруваш во неа или не.
Нема тука твое и мое право.