Хм, ќе се самоцитирам од претходно, иако не давам отчет некому кој обично ме нраекува со такви имиња.
Не го бројам бројот на експерименти, но според информациите само неколкупати се среѓаваат вакви успешни "приказни" од 50-тите наваму. Дали овие експерименти докажале формирање на жив организам? Не, затоа не сметам дека ова е успешен експеримент, затоа се вртат кон други теории...во кои веруваш
кој универзум? и тука има миљон теории
Кои теории, бе, Лурц? Еве ти го универзумот за кој зборуваме. Сега и ѕвездите ли ќе ги спориш?
Со тебе не се прави муабет. Ме предупредуваа кога почнав да зборам со тебе... будала јас...
Збореше дека нема експерименти. Дека НИШТО не е постогнато. Сега е постигнато, па искочи не си викал така.. стварно немам ни време ни живци да тикопирам мислења твои... може некој што има помалку работа ќе го направи тоа место мене...
Збореше дека нема веројатност. Сега - ИМА ВЕРОЈАТНОСТ, ама ти сега ЌЕ СПОРИШ ЗА КОЈ ТОА УНИВЕРЗУМ ЗБОРИМЕ...
Инаку, се викаат рибонуклеотиди, кои, доколку го прочиташе линкот, ќе ти станеше јасно за што станува збор. Но ти најверојатно мислиш дека од времето кога си учел биотехнологија (што ми е ного чудесно) се е останато исто, како што е во Библијата...
* * *
Мала ислустрација:
Кога во 80-тите Бил Гејтс викаше дека нема потреба од компјутер со поише од 128 KB RAM никој не му се смееше. Сите викаа „така е!“
После 30 години, твојот компјутер пичи на 3 GHz и сигурно има бар 2 ГИГАБАЈТИ РАМ. (кванен скок, нели?)
Све се развива и све се постигнува -- само ако има воља и акл!
Денес рибонуклеотиди, за некоја година ДНК.
Набрзо и лабораториски живот.
После ќе мрчите дека Господ
у ствари дозволил човекот да создаде живот во лабораторија.
Тоа, тек, ќе биде смешно за гледање.