F
Frankie Yale
Гостин
Како јас на пример, нека не се мачи DBack видовме колку помогна тоа. Пак по старо тераш...Инаку кога сме кај конзистентноста не е лошо за поширокава јавност да наведеше некој пример преку цитати.
Како јас на пример, нека не се мачи DBack видовме колку помогна тоа. Пак по старо тераш...Инаку кога сме кај конзистентноста не е лошо за поширокава јавност да наведеше некој пример преку цитати.
Не пада ми на памет! Не су от 'чера!Како јас на пример, нека не се мачи DBack.
А зошто прашувате, да не дилате во слободно време?Не пада ми на памет! Не су от 'чера!
Мада, стварно мекопка тоа што дрога е...
Љубопитен сум, бе, шо!А зошто прашувате, да не дилате во слободно време?
:tv:
Гледав дел од тоа видео, околу 40 минути и угасив... Кога не иде не иде! Добро е што имаше субтитли иначе и толку немаше да изгледам. Зарем не ме научи до сега, зарем не сфати дека за да ја докажеш својата поента дека треба факти да презентираш а не излишни филозофирања од еден генеричен мистик. Во тие 40тина минути тој Ошо твдри дека медитацијата е искуство кое секој различно го доживува и неможе да се пренесе во зборови. Добро, и што со тоа?Простено ви е чеда за изминатава година.
E ajде де!Enlightenment is the understanding that this is all, that this is perfect, that this is it. Enlightenment is not an achievement, it is an understanding that there is nothing to achieve, nowhere to go. - Osho
Osho : Enlightenment is finding that there is nothing to find. Enlightenment is to come to know that there is nowhere to go. Enlightenment is the understanding that this is all, that this is perfect, that this is it. Enlightenment is not an achievement, it is an understanding that there is nothing to achieve, nowhere to go. You are already there -- you have never been away. You cannot be away from there. God has never been missed. Maybe you have forgotten, that's all. Maybe you have fallen asleep, that's all.Гледав дел од тоа видео, околу 40 минути и угасив... Кога не иде не иде! Добро е што имаше субтитли иначе и толку немаше да изгледам. Зарем не ме научи до сега, зарем не сфати дека за да ја докажеш својата поента дека треба факти да презентираш а не излишни филозофирања од еден генеричен мистик. Во тие 40тина минути тој Ошо твдри дека медитацијата е искуство кое секој различно го доживува и неможе да се пренесе во зборови. Добро, и што со тоа?
Сфати дека Ошо е само еден од многуте кои користат мистицизам а и воедно научен жаргон за да ја избуткаат својата семирелигиска агенда.
Намерно е двосмислен и излишен во своите изјави за да потешко (дали невозможно) да се сфати смислата, тропа глупости кои луѓето сметаат дека се проникливи и длабоки т.е зборува многу а не кажува ништо одредено, многу негови изреки кои јас ги прочитав а неговите следбеници ги сметаат за генијални се ништо повеќе од или очигледна воочлива вистина (пример: небото е плаво) или излишна двосмисленост...
Пример:
E ajде де!
equivocate - Verb: Use ambiguous language so as to conceal the truth or avoid committing oneself.
^Е ова е Ошо мистикот...
Вакви работи палат кај луѓе кои не веруваат или се откажале од традиционалните догми но не се спремни да се откажат од спиритуалноста и од едноставниот факт дека "то је то" и бараат изговори. Нормално, се што кажува Ошо не е срање и има вистини но поголемиот дел се тривијални бесмислици кои се намерно двосмислени зошто најцврстите лаги се базирани на зрно вистина... Ова не го заклучив гледајќи едно видео за медитација туку неколку а дури и сe "помачив" да прочитам нешто за него и мистиците општо како биографии, мислења, изреки и така натака
И што? Изрекиве само го потврдуваат тоа што претходно го пишав. Сите се киша око крагујевца, тривијални, двосмислени, до некаде бесмислени и без никаква цел.Osho : Enlightenment is finding that there is nothing to find. Enlightenment is to come to know that there is nowhere to go. Enlightenment is the understanding that this is all, that this is perfect, that this is it. Enlightenment is not an achievement, it is an understanding that there is nothing to achieve, nowhere to go. You are already there -- you have never been away. You cannot be away from there. God has never been missed. Maybe you have forgotten, that's all. Maybe you have fallen asleep, that's all.
Maybe you have gotten lost in many, many dreams, that's all -- but you are there. God is your very being. So the first thing is, don't think about enlightenment as a goal, it is not. It is not a goal; it is not something that you can desire. And if you desire it you will not get it. In desiring a thousand and one things, by and by you come to understand that all desire is futile. Each desire lands you in frustration; each desire again and again throws you into a ditch. This has been happening for millions of years but again you start hoping, again you start thinking that this new desire that is arising, sprouting in you, will maybe lead you to paradise.
That this will give you what you have longed for, that it will fulfill you. Again and again hope arises. Enlightenment is when all hope disappears. Enlightenment is disappearance of hope.
Мислиш дека некој ако сака да избутка некаква си семирелигиска агенда ќе употреби ваква реченица ?
Инаку да беше само он, ова е само пример. Целта ми беше да те научам што е медитација.
А не кои се ефектите од медитацијата. Затоа што како би ги сватил ефектите ако не си медитирал
You cannot bring truth to the level of human beings; human beings have to be led to the level of truth.
Oстај што вика Ошо, дојди си ти до вистината ама за тоа ти е потребна медитација.
Еве ти и друѓи примери:
Gautama Buddha
Isus
Zaratustra
Eckhart Tolle
Lao Ce
Boddhidarma
и така натаму и така натаму.
Moже да ги читам од забава....и ги читам баш затоа.И што? Изрекиве само го потврдуваат тоа што претходно го пишав. Сите се киша око крагујевца, тривијални, двосмислени, до некаде бесмислени и без никаква цел.
equivocate - Verb: Use ambiguous language so as to conceal the truth or avoid committing oneself.
Eве една изрека за тебе:
Stupid people look at the words, smart people think about their meaning.
Не биди глупиот, прочитај ги изреките што ги постираше и убаво размисли пак за нив онака критички настроен...
Јас сум „за“. Се' додека е интимен, теизмот не ми смета воопшто. Секаква пропаганда, организација, институција, функционери... све тоа треба да се апси веднаш.Бидејќи вистината за боговите е сурова... дали атеистите сепак сметаат дека треба да се допушти неинституционален теизам, ако некои луѓе се посреќни така?
Т.е. Дали допуштаат заблуда ако таа го прави животот полесен?
Општо сите мистици се такви... А вистината е?Moже да ги читам од забава....и ги читам баш затоа.
Ама истото и јас би го кажал, така да нема разлика тука.
Проблем ми беше во животот да најдам луѓе што се како мене
Конечно покрај нетов се е повеќе од јасно.
И не го читам само Ошо иако ми е најомилен од сите....како и да е ти наведов уште
неколку други ако он не ти е по кејф. Ама сите ја кажуваат истата вистина, оти нема друга таа е.
Мики вика дека Луцифер делува од центар на Хималаите. Најверојатно јогата е ѓаволска работа. Мики сигурно не ја практикува. Да чуеме од Чорбаџи, Јоан и Аце и ќе имаме целосна слика.Тикви, ова прашање не е за овде, не е за христијаните. Али еве ДМТ е тука па да прашам -практикување јога е дел од религија или не?
Ако не е зашто многу ствари се имплементирани од хиндуските религиозни филозофии?
Ако е, како е можно атеист, христијанин (било кој), муслиман (било кој), евреин или друг да оди на јога која во глобала ги има хиндуските религиозни учења? Да оставиме настрана стречинг енд хелти лајфстајл...се работи за филозофијата зад јогата.