Нели е малце дебилно да се чукаш у гради за туѓа слава?
Ако делите исти идеали, не значи дека делите ист памет.
Али ај нека те потапшаат по рамо, чим тоа те прави среќен.
Точно, како маалски фраер. ...ама, не е скроз зијан, пошто еден ден, кога и моето лице ќе биде таму, ќе можеш да се фалиш дека си се карала со мене на форум
Сепак, стварно мислам дека е важно да се обрне внимание на
трендот на атеизам помеѓу оние луѓе кои го движат развојот и напредокот на човештвото. Нив, верувам, ретко можеш да ги видиш како се молат за да дојдат до вистина. ...ако сакаш, можеме да си ги помериме уште малку? Има многу „интересни“ статистички податоци.
Кога јас би одлучил некому да оддадам признание или да му се поклонам со чиста душа и искрена благодарност, јас би одбрал некој од овие луѓе, пред замислено злобно другарче.
Го пишав ова и на христијансто, ама толку ме погоди, што ќе го спамирам тука:
Господ „вика“ дека најголеми гревови се
суетноста и
зависта.
Во заповедите вика „Јас сум Господ, твојот бог (
суета); Немој да имаш други богови освен мене (
завист)
Bingo! Ко на практична настава. Теорија и, оп! - одма и пример! Поради тоа што на грешките најубаво се учи.
Како преминувате преку овие толку очигледни контрадикторности во христијанството?!?
--- надополнето ---
Верувањето е еден од основни предуслови да се постане масон. Не е битна религијата, не е битно во која „приказна“ веруваат, но сепак мора да веруваат. Со тоа можеби и не се хард кор теисти но во никој случај неможе да бидат атеисти.
Абе и верувам дека постои нешто што сеуште не можеме да го разбереме, ама тоа не ме прави теист. ...додуше ја не сум масон...
Луѓето кои се на сликата за себе, ваљда, кажале дека се атеисти. И ја, ако сакам да му направам чест на другарот и да му бидам кум у црква (иако знае дека не верувам), ја на попот ќе му кажам дека сум православен, за да му завршам работа и редот да се направи. Претпоставувам дека иницијацијата во масонството не се изведува со детектор за лаги

--- надополнето ---
@Darling: Другарице, кај го снема Спиноза