Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ахам, ок. Не сум знаел дека стринг теоријата дава такво објаснување.
Додека (според биг бенг теоријата) нашата вселена се шири, но мора да се шири во нешто. Тоа нешто не може да се нарече простор, затоа што просторот настанува со Биг Бенгот. Всушност просторот се шири во тоа нешто... и тоа побрзо од брзината на светлината.
Еве, и јас се надоврзувам, со неколку прашања, на кои очекувам саглам одговори:
1. Како атеистите разликуваат добро од зло?
2. Како атеистите разликуваат праведно од неправедно?
3. како атеистите ја толкуваат вродената човекова религиозност?
4. Како атеистите ја толкуваат човековата љубопитност за барање на „...нешто повеќе...„, како што е смислата и целта од нашето/човековото постоење на Земјава?
5. Како атеистите ја толкуваат идејата за Бога, која на човекот му е „фабрички„ вградена?
6. Како атеистите за разбираат способноста на човековиот дух за тежнее кон бесмртност и кон безмерни категории?
Доста е за почеток...
Прашање до атеистите.
Како односот 1.618 (златен пресек) е сместен во секој жив организам врз основа на природна селекција ?
Прашање до атеистите.
Како односот 1.618 (златен пресек) е сместен во секој жив организам врз основа на природна селекција ?
Нема потреба од сарказам, ако дискусијава ја сметаш за надмудрување тогаш стварно ми е жал.
Точно дека ширењето на универзумот не е нешто кое може логично да се свати, но за тоа постојат докази...тој процес може објективно да се набљудува и мери, постојат методи со кој може да се докаже, за разлика од теориите за мултиверзуми, кој се само претпоставки.
Атеизмот е последица на антагонизмот на нашата потсвест кон Бог.
Хмммм мислев дека е кон религиите...за малку сум утнал.
Како и да е ослободете се од антагонизмот.
-Зошто сите атеисти се верници за само 1 или 2 дена во годината?
(мислам на Бадник кога е лапачката и на Коледе коа се пали оганот и се пеат мрсни песни)
(мислам на Бадник кога е лапачката и на Коледе коа се пали оганот и се пеат мрсни песни)
Чек,христијаните само тогаш јадат ко луѓе?
Ама ја друго реков...