Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А кој рече дека атеистите не веруваат во простор и материја?

Не реков дека атестите не веруваат во простор и материја. Прашав само дали е можно движење на материјата ако нема простор? Сеуште не сум добил одговор?

Прашање до атеистите:
Ако не постои простор, дали е можно движење на материјата? Не се разбирам баш од физика или што е тоа што ова го изучува, па има ли некој да одговори?

:pos2:

Обрати се на подфорум Наука и технологија.

Добар гол на Руни ама не е до верите туку до тие што се над верите.
А верујјјјј тие се и над такозваната наука.

Такозвана наука ти се тастатурата на која пишуваш, колта во која се возиш и триповите што ги јадеш.
Све е тоа наука. Не може научниот метод за некаде да е ОК, а некаде не. Од истите такозвани научници си добил и струја и бојлер дома, да не мрзнеш у зима. А тек интернетов... не ме јеби... „такозвана наука“

Такозвана наука ти се тастатурата на која пишуваш, колта во која се возиш и триповите што ги јадеш.
Све е тоа наука. Не може научниот метод за некаде да е ОК, а некаде не. Од истите такозвани научници си добил и струја и бојлер дома, да не мрзнеш у зима. А тек интернетов... не ме јеби... „такозвана наука“
Не се нервирај братче, не го знаеме, можеби стварно живее како во времето на Исус, со наметка, спие под дрва, се капи 2 пати во месецот(ако го прими некој) и ред други работи!

Науката е лоша, само Бог е милосрден и разбран и само поповите возат џипови и злоставуваат деца:toe:

"If there were no God, there would be no Atheists." :vozbud:

Нешто ми боде очи на овој подфорум, интересно теистите секогаш биле обвинувани за фанатизам, фрустрација и неразбирање, а овде постојано читам постови на атеисти полни со фрустрации. Се би било во ред доколку би било тоа прикладна дебата, ама па и мнението дека теистот верува во чичко во бело кој седи на облаците и игра мапет шоу повеќе ми сугерира дека немаат поим што напаѓаат и дека воопшто не го разбрале било чие верување (христијани, муслимани, евреи, небитно...).

Интересно какви двојни стандарди, двојни аршини имаш.
Ти бодат очи исфрустрирани атеисти, а исфрустрирани на квадрат теисти не ти бодат. Многу интересно. Не ти бодат очи што одредени (да не речам скоро сите) теисти си лечат комплекси? Подотвори ги малку очите.

Ќе изјават дека атеистите немале никакви доблести...
Ќе изјават дека атеистите немале никакви морални норми...
Ќе изјават дека атеистите се Дарвинисти.....
Ќе изјават дека атеистите се Комунисти, Ленинисти, фашисти...
Ќе изјават дека атеистите потекнуваат од дисфункционални семејства....
Ќе изјават дека атеистите биле за јавно бесење на плоштад.....

За овие изјави ти си слеп, не ги гледаш, не допираат до тебе.
Е ако ова не се фрустрации, тогаш не знам што се.
Е па браќа верници премногу еднострано ги гледате работите.
Што ќе сеете, тоа и ќе жнеете
Сеете ли омраза, омраза и ќе жнеете.

--- надополнето ---

Браос.
Мали буда, докажа дека има господ. Брилјантно.

Дали е ова случајот со атеистите ?
"The worst moment for the atheist is when he is really thankful and has nobody to thank."

If there were no Flying Spaghetti Monster, there would be no people who don't believe in it. Значи и тоа постои?
If there were no leprechauns and unicorns, there would be no people who don't believe they exist.

Значи работава е ако нешто негираме тоа постои...

If there were no Flying Spaghetti Monster, there would be no people who don't believe in it. Значи и тоа постои?
If there were no leprechauns and unicorns, there would be no people who don't believe they exist.

Значи работава е ако нешто негираме тоа постои...
"The worst moment for the atheist is when he is really thankful and has nobody to thank."

Ma не, само што јас не се заблагодарувам на некое невидливо суштество што демек не гледа од горе. Смешна работа, луѓе се утепуваат од учење за испити/тестови и на крај кога ќе добијат добри оцени се заблагодаруваат на господ за својот труд. Или доктор ти го спасува животот, хипотетичка ситуација, и ти се заблагодаруваш на господ. Веруј, и јас искажувам благодарност, само на луѓе кои знам дека ја заслужиле. И кои можам да ги видам и знам дека постојат :)

Интересно какви двојни стандарди, двојни аршини имаш.
Ти бодат очи исфрустрирани атеисти, а исфрустрирани на квадрат теисти не ти бодат. Многу интересно. Не ти бодат очи што одредени (да не речам скоро сите) теисти си лечат комплекси? Подотвори ги малку очите.

Ќе изјават дека атеистите немале никакви доблести...
Ќе изјават дека атеистите немале никакви морални норми...
Ќе изјават дека атеистите се Дарвинисти.....
Ќе изјават дека атеистите се Комунисти, Ленинисти, фашисти...
Ќе изјават дека атеистите потекнуваат од дисфункционални семејства....
Ќе изјават дека атеистите биле за јавно бесење на плоштад.....

За овие изјави ти си слеп, не ги гледаш, не допираат до тебе.
Е ако ова не се фрустрации, тогаш не знам што се.
Е па браќа верници премногу еднострано ги гледате работите.
Што ќе сеете, тоа и ќе жнеете
Сеете ли омраза, омраза и ќе жнеете.

--- надополнето ---

Браос.
Мали буда, докажа дека има господ. Брилјантно.
Од кај го ископа ова жити се? Ова не е постирано сигурно од некој од форумџииве овде. А тоа што е извадено од којзнае каде само ми ја потврдува поентата.
Немај гајле Атеист, јас не патам од тоа да му докажува на атеист во што верувам, зашто многу едноставно сметам дека верувањето и неверувањето се многу лични работи за кои секој сам одлучува. Би било комплетно глупава работа, да те нарекувам глупав, или да гледам со потсмев кон твојот став. Затоа немој да ме обвинуваш за двоен аршин кога не ме познаваш. А сигурно двоен аршин не можеш да протолкуваш од мојон пост. Али види, секој го гледа она што сака да го види, па и ти во случајов мислиш дека секој теист мисли дека треба да бидеш спален на клада. Како тоа јас што сум теист, во ова напредно време имам комплетно послободоумна мисла од твојата? Мене не ми доаѓаат мисли за било чиј линч. Ама гледам тебе напротив....

Ma не, само што јас не се заблагодарувам на некое невидливо суштество што демек не гледа од горе. Смешна работа, луѓе се утепуваат од учење за испити/тестови и на крај кога ќе добијат добри оцени се заблагодаруваат на господ за својот труд. Или доктор ти го спасува животот, хипотетичка ситуација, и ти се заблагодаруваш на господ. Веруј, и јас искажувам благодарност, само на луѓе кои знам дека ја заслужиле. И кои можам да ги видам и знам дека постојат :)

Има многу повеќе од тоа што си програмиран да го мислиш.
Веруј ми, или еве немора...пробај барај, барај и барај.........

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom