Ај да речеме дека си во право...
Но, ако мене целиот живот ми помине во испитување, преиспитување, доиспитување, потврдување (и тн...), како тогаш, на така несигурна подлога, атеистот гради став по одредено прашање, и згора на све, атеистот, со таквиот свој став, заснован на несигурна (недоиспитана и „сумњива„ освова), е исклучив кон поинаквите ставови? Од кај си толку сигурен дека верните не ја испитуваат точноста од својата вера и вероучение, кога самиот не живееш во веронауката?
Ако смислата на живеењето е во испитувањето и преиспитувањето, досега, верувај, ќе немаше луѓе на Земјава, оти цели генерации ќе умираа, впуштајќи се одново и одново во откривање на топлата вода во бојлерот...Но за тоа да не случи, родот човеков има заштитен механизам, познат како „колективно сеќавање„.
Конечно. Рековме дека сум во право. Благодарам.
Ајде сега да ти дообјасниме, ние арогантните атеисти, каде дополнително си збунет.
Атеистот истражува и ужива во тоа. Атеистот верува дека светот и универзумот се преполни со можности за откривање, проучување и усовршување. Атеистот, при формирањето на своите ставови, бара независни и објективни извори (
критички пристап). За секое тврдење, се обидува да дознае кое е спротивното на тоа. Друга алатка која му е многу од корис на атеистот е и
рационалната мисла. Оваа вторава ја користи за да ги стави на кантар тврдењата и заклучоците за да конечно може да одлучи што е она кое ќе го прифати како тековна вистина. Тековна, Мики, заради тоа што не секоја вистина е конечна вистина. Така, атеистот
формира став. Никој не му го всадува, никој не го тера каков став да оформи. Едноставно, за атеистот, ставот е
последица од рационалното, критичко размислување. ...аха... и не секој став е исправен и конечен. Атеистот го знае тоа и затоа, тој постојано се преиспитува.
Ова со умирањето на генерации е тотално нон-сенс аргумент. Немаш здрава аналогија тука, ама ај и за тоа ќе потрошам време.
Преиспитувањето направило топлата вода постојано да се реизмислува. Ако не реизмислувавме топла вода уште ќе валевме оган у дневна за да свариме кафе.
Поради нас, Мики, атеистите, ти денес можеш да свариш вода у ѓезве, на шпорет, или у оние бокалите со гајтан, у микровална и сл.
Тоа ни го овозможило постојаното преиспитување на атеистите.
Се' може да се направи подобро од што е!!!! Само уште да ја немаме (ЈХИ) религијата која ги труе луѓето и ги лаже да не креираат и размислуваат и да „мислат на пеколот цело време“ (ко што си пишал пред 10 минути на Христијанство II)
Ете... ај сеа да поработам.
--- надополнето ---
Ефектите се зомбиња.
Планот е на елитата која ти не ја признаваш а викаш дека си истражувал 10 години.
Динамиката е преку науката , училиштата , тв, и слично.
Би се бранел атеизмот од вистината, од друго што ?
Остај ме мене кога ќе правиме муабет за мојата определба тогаш.(отворете тема)
У планот зомбињата се интелектуалната иднина на светот.
Кои треба да го водат у пропаст светот.
Елитата!?!? Нема материја! Анунаките!!! Буда е голем! Масоните!!! Ја сум верник! Земјата е шуплива... Пропаст на светот! Ошо е цар! Нефилими! Агностик сум! ... не не сум!!! Што сум?!?
Оди бе, напи се нешто за фокус.
„Атеизмот се брани од вистината“ - БРА-ВО!