Хуманост на дело: Кајганџии даруваат крв! [12.02.2011 - С.Д Стив Наумов - Скопје]

Дали ќе ја поддржите хуманитарната акција за дарување крв?

• Вкупно гласачи
    692

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Абе луѓе, скоро 400 сте гласале да, а одвај 15 се собравме. Како и да е, супер чувство е кога ќе дадеш крв. Поздрав до новите познанства.:)
Сите даваат поддршка, ама вирутелна :)

Како и да е, има околу 30 единици крв собрано, така да, акцијата е успешна. Им благодарам на сите за учеството :)
Подоцна ќе има и слики од акцијата, чекаме Тончи да ги закачи.

Тие што даруваа првпат нека кажат дали болеше :)

Н

'Никола'

Гостин

Како и да е, има околу 30 единици крв собрано, така да, акцијата е успешна. Им благодарам на сите за учеството :)

Ме сликаше оптегнат кај што помпам.:) Мило ми е што беше успешна.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
И јас се изненадив колку малку луѓе имаше, а мислев дека е така поради тоа што дојдов околу 11 и 15-20. Дојдов со другар и другарка и не се запознав со никого од форумов затоа што уште се расонував :). Иначе прв пат ми беше :) и не болеше. Не дај Боже да притреба за некого, ама ако притреба со среќа нека си ја користи Б- :)

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469

Не боли првпат. Малце може да ти се приврти коа ќе станеш ама нишо страшно. За 4-5 месеци, коа ќе смеам пак да давам, ќе дојдам сигурно. И сите тие шо стиснаа атендинг, а не дојдоа нека им е криво. Кроасанот и чокобисквитот беа убави!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Сериозно ми беше криво што не ми ја примија крвта. Ах, тие антибиотици... :toe:

Се надевам дека следниот пат ќе може конечно да дадам крв. Поздрав за сите оние што дадоа. :helou:

H

HITCH

Гостин
Драги Кајгана крводарители, акцијата е успешно реализирана токму поради вашата хуманост! :smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абе луѓе, скоро 400 сте гласале да, а одвај 15 се собравме. Како и да е, супер чувство е кога ќе дадеш крв. Поздрав до новите познанства.:)

Секогаш тоа е така, но битно акцијата испадна успешна. Туку како фин момак ми гледаш мора некогаш мубетче уз пивце.
Тончи улета со апаратот на сред доручек :pos: a Хич ни даде убава мотивација рече млади сестри ќе имало па бидејќи немаше ќе ја замолам нареден пат навистина нека има :)
И се надевам нареден пат дека повеќе ќе ве дружам

H

HITCH

Гостин
Само да потсетам дека слики се ставаат од крводарителите, а не од публиката! :smir:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Абе, ова беше интересно. Ај пак :)

Н

'Никола'

Гостин
Секогаш тоа е така, но битно акцијата испадна успешна. Туку како фин момак ми гледаш мора некогаш мубетче уз пивце.
Тончи улета со апаратот на сред доручек :pos: a Хич ни даде убава мотивација рече млади сестри ќе имало па бидејќи немаше ќе ја замолам нареден пат навистина нека има :)
И се надевам нареден пат дека повеќе ќе ве дружам
Обавезно другар, само нека ми помини сесијава.;)

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Се извинувам што не се запознав со никој од форумов, и кога излегов ми рекоа многу се брзаш бе. Епа стварно ептен се брзав и затоа прв отидов од ние што се собравме. Извинете, ќе гледам да проширам познанства нареден пат. :)
Он топик: Зошто секогаш во никакви простории даваме крв? Мислам се друго е стерилно, чисто и океј, ама ко за инат се бутаат во најстарите простории. Еве и кај нас кога бев средно (Никола Карев) два пати дојдоа и два пати се тупнаа во најутепаната училница, а имаше 20 други слободни, почисти и понови. Зошто?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Он топик: Зошто секогаш во никакви простории даваме крв? Мислам се друго е стерилно, чисто и океј, ама ко за инат се бутаат во најстарите простории. Еве и кај нас кога бев средно (Никола Карев) два пати дојдоа и два пати се тупнаа во најутепаната училница, а имаше 20 други слободни, почисти и понови. Зошто?
Зошто само тие простории ги даваат и се празни, најверојатно никој нејќе да отстапи поубава просторија - макар и за хумана акција.
Како и да е, не беше толку лошо. Не е како на трансфузиологија, ама барем имаше греење :)

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Од медицинските браќа, кои збореа за фудбалот во бивша Југославија, не знам дали ќе има слики, тоа Тончи треба да си каже. :pos:
Ништо не знаеш ти бе. Каталински да видиш каков гол има дадено. Ја збрца со глава против Шпанија. Во ФСЈ сојузот на Југославија има слика вака округла (покажува круг) колку цел ѕид фатена одоздола како Каталински ја забива со глава.

Едит: Тончи, ако ме има на некоја слика не ја објавувај хаха

Kajgana Shop

На врв Bottom