Бремената притвореничка во случајот „Пајажина“ го изгуби бебето

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.691
Laga i glupost !!! u dva posta tropna mnogu gluposti :kesa:

Pritvor ----> stres ---> spontan abortus
Сеа шта би било кад би било, а ако е дома нема да биде под стрес нели? Милиони спонтани абортуси се случуваат и во домашни услови и без притоа да е присутен стрес факторот!!!

Коа не знаеш, не сери и ти!!!

--- надополнето ---

Nerodenoto dete kradelo ?
Бременоста е во 7 недела, тоа е само плод и не е формиран организмот сеуште!!!

Член од
2 февруари 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
Чек,чек како тоа ти си против спонтан????? Ок против намерен ама против спонтан не ми е јасно затоа шо тука никој ништо не може така да не гледам опција за за или против.Дали она занела дека е трудна???? Не бе, излажале ја Велија сигурно и речел точното време кога да остане трудна за сеа да направат скандал,100% е тоа.Ногу чудни прашања и ставови имаш или јас сум нешто со ограничувања (нешто има).Инаку во правилникот кој пишуваат истите судии кој го прекршуват пишува. За самохрани мајки,болни и бремени жени да се избегнува мерка притвор а они и го продужија.И да, у Штип за случајо педофилија 2ца се у домашен притвор оти биле ДЕМЕК болни у лоша здравствена состојба а само 10 дена пред апсењето си играа на макроа.Сите знаеме колку се они болни а тука беше со доказ и со документ дека е бремена.Ама не бе никој не е крив на неа детето у смоки и се падна.
Bravo za govorov se soglasuvam vo celost so toa sto go kaza just a boy respect

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
ova ne e pravilno, nasekade bremenite imaat poseben tretman vo svetot. mozebi i kaj nas imaat redovni pregledi no sto e tuka sustinata?
spontaniot abortus moze da se predizvika i nadvor od pritvorot, no najverojtno za zal kaj ovaa zena e predizvikan dodeka bila vo pritvor. zatoa sto uslovite tamu se uzasni, ima mesto za mnogu infekcii, ne soodvetna lekarska griza i nega, golem stres koj e mnogu vazen...
od tuka se povlekuva prasanjeto dali sistemot vo drzavata vo koja ziveeme e pravilen? sistemot e toj protiv kogo site treba da se borime, ovoj sistem na demokratija e uzurpiracki i ednostavno ne demokratski. ne sakam da mesam politika tuka, no taa e vistinata. ovaa vlada od petni zili se trudi da zatvori se sto treba i ne treba, vo slucaj bremena zena NE TREBA da se zarvori. obvinitelstvoto ne treba da go bara toa, a sudot treba da ima razbiranje. pazete tuka ne zboruvame za zatvor, tuku za pritvor!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.691
Јас да се серам на тие што нечија трагедија ја користат за да си ги мијат рацете од криминалот којшто го прават!!! А тие нејзините работодатели наместо да се солидаризираат со трагедијата на жената само повеќе и стапнуваат на раната со оваа медиумска кампања, значи безобразието на А1 ги поминува сите граници!!! Доколку на А1 и беше гајле за жената, ќе настојуваа уште во моментов кога дознале дека е бремена да биде пуштена во домашен притвор, ми се повраќа од таа телевизија :pov:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Nerodenoto dete kradelo ?
Децата патат од постапките на своите родители!

Си го слушнал некогаш ти тоа? Ако одиме според математиката дека сите што имаат деца не треба да лежат затвор поради криминални дела тогаш треба сите да ги пуштат од затворите, никој жив човек нема да има потреба да лежи во затвор.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Децата патат од постапките на своите родители!

Си го слушнал некогаш ти тоа? Ако одиме според математиката дека сите што имаат деца не треба да лежат затвор поради криминални дела тогаш треба сите да ги пуштат од затворите, никој жив човек нема да има потреба да лежи во затвор.
milion pati e povtoreno zenata i po zakon e deka zenata NE E OSUDENA USTE ..znaci e nevina dodeka ne bide osudena so pravosilna sudska presuda .

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
milion pati e povtoreno zenata i po zakon e deka zenata NE E OSUDENA USTE ..znaci e nevina dodeka ne bide osudena so pravosilna sudska presuda .
Па добро де не е осудена уште ама беше во притвор. Имало докази кои зборуваат за нејзините незаконски дела и затоа и било одредено притвор.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Јас да се серам на тие што нечија трагедија ја користат за да си ги мијат рацете од криминалот којшто го прават!!! А тие нејзините работодатели наместо да се солидаризираат со трагедијата на жената само повеќе и стапнуваат на раната со оваа медиумска кампања, значи безобразието на А1 ги поминува сите граници!!! Доколку на А1 и беше гајле за жената, ќе настојуваа уште во моментов кога дознале дека е бремена да биде пуштена во домашен притвор, ми се повраќа од таа телевизија :pov:
А1 уште на почетокот инсистираа да се пушти жената од притвор, дури и Хитлер кога беше ден пред трагедијата го прашаа зошто не ја пуштат, тој рече судиите биле тие кои одлучувале!

Ама со оглед дека ти е мозокот испран ништо не ми е чудно!

Ме мрзи да читам назад, сигурно ги имате обвинето и Љубе и Бранко за трагедијава, тие и рекоа на жената да абортира:tapp:

--- надополнето ---

Па добро де не е осудена уште ама беше во притвор. Имало докази кои зборуваат за нејзините незаконски дела и затоа и било одредено притвор.
ВО законот стои дека за бремени жени и хронично болни треба да се одреди мерка домашен притвор ама ти си изгледа доста ограничен или пишуваш од некој локален штаб на дпбне па не можеш да постапиш поинаку!

Изгубен е човечки живот, нешто за што оваа уличарска влада снимаше и спотови и правеше кампањи!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Povtorno glupost i laga!! tri posta- tri lagi !! kolku godini imas ? ili si portokalovo i zabludeno deriste so ispereno mozoce koe ima lazno cuvstvo na pripadnost kon nekoja lazna ideologija?

A1 izvestuvase i pred nesrekniot slucajot za pritvorot i za slucajot so bremenata zena !

Веќе втор ден адвокатите на обвинетите од Перо Наков го немаат добиено решението од кривичниот суд - зошто на обвинетите им е продолжена мерката притвор за уште 30 дена.Одбраната и обвинетите се уште се без образложение, од кои причини притворот на сите четиринаесет обвинети им беше продолжен.
Во истражниот затвор има седум жени од кои една е во рана бременост, а на неколкумина им е влошена здравствената состојба.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133314

Истражниот судија Туфегџиќ предложил на обвинетите од фирмите на Перо Наков да им се продолжи мерката притвор.

И покрај тоа што една од обвинетите е во рана фаза на бременост, на дел им е влошена здравствената состојба, а дел се товарат за злосторничко здружување и финансиски криминал кој едвај ја достигнува сумата од седум илјади евра, според досегашните изјави на експертите, мал е оптимизмот дека на некој од нив ќе му биде укината мерката притвор или заменета со домашен.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133254

Уште 30 дена притвор за обвинетите од случајот „Пајажина“. Кривичниот совет не дозволи да му се укине притворот на ниту еден од 14-те обвинети, меѓу кои има жена во рана бременост и лица на кои им е влошена здравствената состојба.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133234

--- надополнето ---

Nevin si dodeka ne si osuden . TOCKA.

"Во законот стои дека за бремени жени и хронично болни треба да се одреди мерка домашен притвор"

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.691
Povtorno glupost i laga!! tri posta- tri lagi !! kolku godini imas ? ili si portokalovo ispereno i zabludeno deriste koe ima lazno cuvstvo na pripadnost kon nekoja lazna ideologija?

A1 izvestuvase i pred nesrekniot slucajot za pritvorot i za slucajot so bremenata zena !

Веќе втор ден адвокатите на обвинетите од Перо Наков го немаат добиено решението од кривичниот суд - зошто на обвинетите им е продолжена мерката притвор за уште 30 дена.Одбраната и обвинетите се уште се без образложение, од кои причини притворот на сите четиринаесет обвинети им беше продолжен.
Во истражниот затвор има седум жени од кои една е во рана бременост, а на неколкумина им е влошена здравствената состојба.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133314

Истражниот судија Туфегџиќ предложил на обвинетите од фирмите на Перо Наков да им се продолжи мерката притвор.

И покрај тоа што една од обвинетите е во рана фаза на бременост, на дел им е влошена здравствената состојба, а дел се товарат за злосторничко здружување и финансиски криминал кој едвај ја достигнува сумата од седум илјади евра, според досегашните изјави на експертите, мал е оптимизмот дека на некој од нив ќе му биде укината мерката притвор или заменета со домашен.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133254

Уште 30 дена притвор за обвинетите од случајот „Пајажина“. Кривичниот совет не дозволи да му се укине притворот на ниту еден од 14-те обвинети, меѓу кои има жена во рана бременост и лица на кои им е влошена здравствената состојба.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133234

--- надополнето ---

Nevin si dodeka ne si osuden . TOCKA.

"Во законот стои дека за бремени жени и хронично болни треба да се одреди мерка домашен притвор"
Да, ама тоа не беше акцентот, туку да се урне владата! Затоа на никого не му прави впечаток!

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Да, ама тоа не беше акцентот, туку да се урне владата!
Оваа влада ќе се урне посекако, не од А1, од народот!

Еве ви го и прирачникот за примена на мерката притвор кој го промовира нашиот сакан министер Михајло

http://www.mba.org.mk/docs/priracnik_OSCE.PDF (страна 10 е тоа што е јасно напишано и требаше да се примени, а Хитлер не го дозволи)

И немој псосле да ми кажувате А1 А2 А1231234124, сами си се криви хитлер и компанија и ова е голем страм за оваа влада!

Нека имаат барем еднаш храброст да признаат дека згрешиле!

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
А зошто тие мајмуни не го прашаа Груевски уште пред неколку недели, туку сереа дека ако се осуди криминалот се крши демократијата!!!
Груевски се криеше како пиче, го немаше никаде!
Отиде таму, се избрука, изеде гомна и за негова несреќа се случи трагедијата која силно ќе го погоди!

Ако има Велија крадено нека го осудат, нека скапи затвор, ама сите знаеме дека се е против А1 зошто критикуваат и зошто оваа влада ако не ја фалиш ја боли, зошто собраа само дечурлана, и ако не е по нивно плачат и викаат "Не играм јас".

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.691
Kakov akcent kakva vlada ...tri pati te fativ vo laga i vo tropanje gluposti ! ...sto komentiras na temi od koi nemas vrska ? ..neroden zivot zgasna poradi nekoj neodgovoren sudija i ti tuka drndas so tastaturata . Ajt na spanje !!!
Каде виде лага, тие бараа домашен притвор за сите, а не конкретно за жената, толку му беше гајле на А1 за неа, сакаа под превезот на нејзината сосотјба да се шлепаат и другите криминалци, не им е срам!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom