Каде што Македонците се малцинство таму се они се тепани, каде што Албанците се малцинство таму они се тепани....
Ова болдираново можеш да си го ставиш на извесно место.
Затоа што процентот на таквите настани е минорен во однос на другите.
Околу твојот пост: Мене ме интересира што те натера да направиш изедначување?
Дали реално си уверен дека Албанците се тепани таму кај што се малцинство, макар и во приближен број на случаи како Македонците?
Ако си уверен во тоа, тогаш в ред. Нема што да се буни никој, пошто наводно ете и они се тепани како и ние.
Но и ти знаеш, а дури и Албанците го знаат тоа, дека не е така и дека знак на равенство и изедначување неможе да има, таму кај што едноставно го нема.
Колку и да се претварате дека се е во ред, колку и да изигравате некакви квази либерали, џабе ви е. Самозалажувањето како главно оружје на Македонецот (или воопшто неалбанецот), е нешто што само ќе го пролонгира судирот со суровата реалност и фактите, кои само ќе добијат поголем залет и посилен удар, кога тогаш. Ако 11 години спиење на розови јастучиња не ви беа доста, бујрум, доспијте се.
Ова сум го рекол, но пак ќе го кажам: Вие драги мои Македонци и останати неалбанци, сте како Еврејските Рабини чиј собир бил прекинат од изненадната вест дека Гестапо доаѓа да ги собере и дека треба да бегаат побргу. Но тие сметаат дека моменталната дискусија за значењето на секое од влакната на главата од Господ, е многу побитно од некаков си конц логор (непроверени приказни кои веројатно се дел на сојузничката пропаганда).
--- надополнето ---
Знам многу добро какви се проблемите, сум живеел и на Косово и тука исто (ретко имам живеано во некоја чиста средина), и на Косово не бркаа од Качаник, сега ова е продолжение на таа политика...али не би да пишувам изрази кои ќе леат и сеат омраза. од такви типови на тв кои дотураат омраза, ете каде стигнавме.
Глупо е што медиумите као да добиваат темпирани информации во одредени периоди за одредени видови проблеми.
Ало Lurtz!
Не заебавај. Не е бе сеење омраза, ако ги кажеш фактите, такви како што се.
Сеење омраза е: Smrt za Kauri, За Албанци гасни комори, Чиста Македонија.... и сличнми малоумности.
Не е сеење на омраза ако ги кажувам работите такви како што се. Или можеби сакаш да ми кажеш дека Албанците не го прават тоа континуирано и концентрирано, од 2001 наваму?