Вооружена група упадна во Хемиско

• Креатор на темата Креатор на темата DJVoio
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Решавњето на ваквата состојба не е баш едноставна работа која се објаснува во пост-два. Работата во неалбанскиот "кампус" е толку отидена во погрешна насока, што најпрвин треба да се расчистат некои дилеми за кои зборев. Решавањето во своите зачетоци само се надзира во некои постови. Но, повторувам дека најпрвин треба да расчистиме некои работи за тоа што ни се случува и со кого си имаме работа.

--- надополнето ---

Патем, денес уште една "обична" "тепачка", а не напад со ладно оружје од Албанец врз Македонец.
(ќе си помислиш ако ја читаш веста од А1)

--- надополнето ---

Еве сеа и официјално да знаете дека овој пат Македонецот во Велес, не бил пробушен од Албанецот заради некакви етнички причини, туку по грешка.
(у хемиско беше заради девојка, а во ветерина заради поглед)

изглеа нас ни се причинуваат нешта

Многу сум среќен што не станува збор за етнички инспирирани напади туку девојка, поглед и грешка. Carry on.

Тантара пантара...
Како не ти е срам не знам. Тантара, пантара.

Што мешате националности незнам,па во групава со овие глупациве биле и двајца македонци .. да го ебам.:D

Важно е што дечките завршиле работа,сега ќе свираат на саксофон

Во групата што упаднала во Хемиско,имало и двајца Македонци

30 дена во притвор,па после нека си бркаат врски

Во групата што упаднала во Хемиско,имало и двајца Македонци

30 дена во притвор,па после нека си бркаат врски

Значи Албанци и Македонци дупнале со нож Македонец?

Само си играле децата! :toe:

Прво, ова не е нешто ново, само до сега не се посветуваше толку внимание на оваа тема. Второ, дали сте виделе на некоја телевизија нешто паметно? Секаде само убивање, силување, кавги... Јас Бог знае од кога не сум чула за некаква изложба или промоција на некоја книга. Замислете, во ниту еден весник не можете да најдете рецензија за книга или музички албум, сеедно како е напишана. Никој не се ни обидува да направи. Трето, децава по дома чуле домаќински муабет или само како да се истурка месецот? За економскава ситуација обичниов народ ич не е крив! Лесно е да седнат парламентарцине (неписмена раја која е таму само за добра плата, крадење државни пари и одличен стаж) и да ми кажуваат што треба да се направи.

Сите сме криви за тепачкиве и кавгиве кои се случуваат. Никој не разговара со дечкиве за убавите работи во животот. Сечиј мозок има потреба за добар збор! Сега сите зборуваат за „лесни“ женски или „јаки“ момци. Тоа е муабетот... кој со кого легнал, кој со кого се скарал, кој украл нешто, кој заглавил во затвор, кој излегол од затвор... Исто како шпанскиве и турскиве серии. Народов си ги гледа и се поистоветува со ликовите кои се прикажани, наместо да си брка работа у вистинскиов живот, тој пробува да се пронајде во оние глупи серии.

Ех, драги мои, ако сакате да имаме паметна и успешна младина сите заедно треба да направиме нешто, а не да им кажуваме како не ги бива за ништо, а ние не им даваме никаков добар пример. Јас сум ваква каква што сум бидејќи сум имала добри или лоши примери! Дечкиве (сите овие деликвенти) по кои сега плукаме (сеедно што се по националност) се нашиот одраз во огледалото. Сеедно дали ви се допаѓа или не, народот е државата, па затоа каков е народот таква ќе биде државата. Лесно е овде да кажуваме кој што направил и кој што требало да направи. Дечкиве ја утнале работата, лошо е што никој не презема нешто за да се променат работите. Напротив, секој нареден ден следува друга тепачка, мотивот горе долу ист, чалам!

Кога правилно би ги насочиле дечкиве тогаш нема да има поделби од типот ние вие! Сега само си ја префрламе топката додека општествено тонеме. :toe:

Што мешате националности незнам,па во групава со овие глупациве биле и двајца македонци .. да го ебам.:D
А во Велес тој со ножот да ти бил по баба, од трето колено беровец. Слично и во ветеринарно веројатно... Како и да е, можеш да приметиш дека јас баш тоа и го тврдев, дека настаните немаат етничка позадина, туку станува збор за девојка, поглед и грешка. Така е наведено и во вестите кои ги пишуваат "Македонци".
Туку да не збориме на памет, добро би било да посведочиме со некаков доказ, нели?

Важно е што дечките завршиле работа,сега ќе свираат на саксофон
Чисто се сомневам дека свесните граѓани Албанци ќе дозволат да оди в затвор некој невин. Тука се Реалитети (сега во ново руво), Ким Мехмети и Picasso. Ќе видиме што ќе речат за тоа што им спрема славомакедонската власт на дечките од Орланци.

Прободен ученик во Коле Неделковски (Велес)

Ученик во средното училиште Коле Неделковски од Велес е прободен со нож, но среќана околност е што при нападот не повреден витален орган. Инцидентот се случил околу 10,50 минути во холот од училиштето а истиот е снимен со безбедносните камери со чија помош СВР Велес најавува дека ќе го открие сторителот. Ученикот С.Ј. ( 17 год) од велешкото село Каратманово е примен во велешката Болница, згрижен, санирана му е раната, и е пуштен на домашно лекување.

Околу 11 часот во нашата Болница беше донесен ученик повреден со ладно оружје нож во левата страна од грбот. Среќна околност е што убодот бил накосо, паралелно со ѕидот на градниот кош и ја расекол мускулатурата и не повредил ниту еден внатрешен орган. Извршено е снимање и откако не се констатирани сериозни повреди, на барање на пациентот е пуштен на домашно лекување – изјави д-р Весна Чадиева портпарол на велешката Болница.

Од СВР Велес велат дека располагаат со информации од безбедносните видео камери на училиштето, за сторителот и превземаат мерки за негово пронаоѓање и приведување. По целосното расветлување на случајот тие ќе поднесат соодветна пријава. Осомничениот бил исто така ученик во друго училиште во градот, но не можат да зборуваат за мотивот и причините за инцидентот. Учениците од УЦО Коле Неделковски, кои биле сведоци на настанот го опишуваат С.Ј, прободеното дете, како мирно и дисциплинирано и дека тој бил по грешка нападнат. Напаѓачот, кој според присутните ученици бил ученик од Гимназијата Кочо Рацин е од велешкото село Горно Јаболчиште.

Тој му пријде за време на одморот на еден ученик, кој стоеше заедно со С.Ј. во холот и му се закани зошто ги пријавил во полиција, оти го пријавил дека го натепал преде неколку месеци. Напаѓачот гласно викаше и се закануваше за во еден момент да С.Ј. да му се заврти и го праша,, шо гледаш бе ти,, ? Детето не одговори ништо, па напаѓачот извади нож и му го зари во грбот и избега. Ние притрчавме да помогнеме, викнавме професори па го однесоа во Болница. Тоа е многу мирно дете и добар другар – велат ученици од Коле Неделковски кои биле сведоци на настанот.

Тие посочуваат дека нема ден а во училиштето да не се случи тепачка и дека полицијата постојано е присутна на пладне и вечер кога наставата завршува по смени. Директорот на училиштето поради овие проблеми, веќе имал закажано родителска средба за петок на која требало да се реши дали да се ангажира физичко обезбедување и Агенција за да се елиминираат ваквите инциденти. Есеноска во Велес поради нетрпеливост се случија неколку тепачки на учениците од Коле Неделковски и Димитрија Чуповски, кои завршија со повреди а двајца од нив и во Болница.

Општина Велес и градоначалникот Горан Петров го осудија овој инцидент, за кој велат дека е изолиран и редок, но сепак делува вознемирувачки. Локалната власт најавува дека тие и надлежните институции, ќе превземат соодветни мерки за тој да на се повтори.

Малку статистика за Горно Јаболчиште ..
Жители: 1741
Албанци: 1727
Останати 14

Него мене највеќе ме нервира вториот болд, што к.. ние сме должни да плаќаме само заради тоа што примиле неписмена сељачана која оди на училиште само колку да им помине времето. Како мене никој ни ме истепал ни ме задевал до сега ..

А во Велес тој со ножот да ти бил по баба, од трето колено беровец. Слично и во ветеринарно веројатно... Како и да е, можеш да приметиш дека јас баш тоа и го тврдев, дека настаните немаат етничка позадина, туку станува збор за девојка, поглед и грешка. Така е наведено и во вестите кои ги пишуваат "Македонци".
Туку да не збориме на памет, добро би било да посведочиме со некаков доказ, нели?

Чисто се сомневам дека свесните граѓани Албанци ќе дозволат да оди в затвор некој невин. Тука се Реалитети (сега во ново руво), Ким Мехмети и Picasso. Ќе видиме што ќе речат за тоа што им спрема славомакедонската власт на дечките од Орланци.

Epa druzhe,neznam kako da ti dokazham na drug nachin osven da dojdesh pa lichno da te zapoznam so dechkoto (mada ne bi bilo fer,prema nego .. no ako insisitrash,nema problem x) ) Ednit makedonec kje ti go kazham samo po iniciali ( A.J) a drugiot doznaj go ti sam ..

Inaku muabetot demek ko za devojka nema vrska,toa e novinarska izmislica,dechkive si imale porano problemi i sega da nabildaat reputacija megu tinejdzerite eve shto pravaat .. cudni stvari vo sekoj sluchaj,

Sekoj treba da si odgovara za napravenata situacija

ps.izvinete za fontot

Epa druzhe,neznam kako da ti dokazham na drug nachin osven da dojdesh pa lichno da te zapoznam so dechkoto (mada ne bi bilo fer,prema nego .. no ako insisitrash,nema problem x) ) Ednit makedonec kje ti go kazham samo po iniciali ( A.J) a drugiot doznaj go ti sam ..

Inaku muabetot demek ko za devojka nema vrska,toa e novinarska izmislica,dechkive si imale porano problemi i sega da nabildaat reputacija megu tinejdzerite eve shto pravaat .. cudni stvari vo sekoj sluchaj,

Sekoj treba da si odgovara za napravenata situacija

ps.izvinete za fontot

Абе они ако си имале проблеми претходно со дечките, што имале да тепаат невини? Професорот по физичко го збрцаа, од каде они со него проблеми? Или пак со уште 5-10 други невини ученици?

И како ќе го запознаеш со нив кога ако е така како што викаш они веќе свират клавир во Идризово или кај Велија у Шутка?

@FilipRonaldo

Od kade pa jas da znam sega za niv! Toa bilo nabrzina,nekoj ispanichil,nekoj viknal .. kojznae shto se desilo! Jas ne sum bil tamu prisuten pa da mozham da ti kazham.

Eden e pushten x) (ti kazhav,sekoj so svoi sili {vrski} )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom