Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немоj да лажеш дека имаш 28 г. Размислуваш толку елементарно, а од злоба сто по сто ти избива пена на уста.Абе бум бум ти зборот грд го разбираш? И суперлатив „нај“?
Темава е импресии од Софија,ние ги кажуваме и докажуваме импресиите.Значи најгрд град со најгрд аеродром.
Никој не те е карал да идваш ма м'ршо ,аре лапај :wink:Само Бугари ја фалат Софија,е толку сте на ниско дереџе дојдени што сами ако не се пофалите нема кој да ве пофали.Не е лесно да бидеш ѓубре,отпадок во Европа,знам не ви е лесно.
Ми се лоши кога треба неколку саати да поседам во Софија,кич до кич,град кој не вреди ни едно евро да оставиш освен ако не мораш.
@leandra
види, генерално е глупо да генерализираш. Сите србинки - не се Цеци, сите Бугарки - не се Гергани. Сите Срби - не се уау, сите Бугари - не се кељави билдери. Кога ќе дојдеш до Македонците/ките тешко ти е да генерализираш, ваљда зошто и ти си, а генерално сите ние имаме високо мислење за себе.
неќу да бидам сфатен како Бугараш нит како Србаш и уште помалце како ограничен Македонец, али тоа што не чини искритикувај го тоа што чини е за пофалба. Сликата за една држава малце неферски ти го дава првиот контакт со неа, граница, аеродром, центрлна автобуска итн. ако се водам по оваа логика сликата за Македонија па за Скопје као капитал сити не верувам дека за било кој е кузнае шо, граници остаени на милост и не милост каде последната голема инвестиција е у сапун за у ВЦ, аеродром А.Велики кој според мене е полош од автобуската во железничка - таа е супер. Аеродром каде што има највише роднини и пријатели чекачи зашто ако не те земе некој твој (ова за странци важи) тоа лешинарите таксисти те изгореа.
сеа вака за Софија - моето мислење и искуство е собрано во период од повеќе од 4 години скоро редовен престој и се однесува на центарот на Софија + патот до таму и дрш/ не дрш околината. Човек шо поима нема за двете држави коа би ги видел двете граници, Деве Баир - Ѓушево би ја одбрал најверојатно десната опција, нашата граница не дека нешто е у п.м. крш и не дека Бугарите со тоа климатизираните контејнери се Бог знае што ама на око Бугарската страна изгледа ново, средено и преставително. понатаќе, селата - градови до Софија се страшни, Ќустендил со циганите покрај пут, Радомир со фантастичните соцреал згради каде тој шо има поише пари си стаил турбо излолација на ѕидот па имаш станови у раазлични бои (ова може е да си ја познаат зградата у магла, као древните морепловци), Перник ау, немам најдено причина да влезам повнатре, тоа шо го ѕиркаш од пат - ти вика НЕ МЕ ГЛЕЈ....
Скоро да си труп !Шопинг тури?Кој шопинг тури бе,да не мислиш на оние од 5 чрвени? Сега ми текна cool збореше нешто за шопинг во Софија,да не се купуваат парчиња од Планет или на Азис долниот веш?
Друго е јала м'ршата :pos2:Па нели само импортен чипс и бугарска милка jадеше?
Секој НЕспособен (и со бугарски пасош ofc)Во Софиjа успева секоj способен. Го спомнав прееска Бороевиќ. Поjма немаш.
Шопинг тури?Кој шопинг тури бе,да не мислиш на оние од 5 чрвени? Сега ми текна cool збореше нешто за шопинг во Софија,да не се купуваат парчиња од Планет или на Азис долниот веш?
Зарем не си сфатил досега дека најголемите Македонски патриоти не живеат во Македонија?
Кој е во Америка,кој во Германија,кој во Тунгузија...тие се знаат запомни што овде ни се дешава.Кој на гравче гледа,кој на Сител,кој на Македонско радио,чат пат некој и на јогурт.Остај не нас безрбетниците ние сме затупавени,неписмени и неизживеани.Затоа сме во 19 век и сите нас магии ни прават,нели гледаш за едно име 20 години се влечкаме по Нато и Еу иначе ние сме супериорна држава со највисок животен стандард,економијата ни цути,за политиката муабет да не правам.Ама проклети грчишта они за се се криви! Да не беа они сега Монте Карло ќе бевме на Балканот.
Ситни души мора нешто да мрчат....
за болдот: тука е проблемот брате блгаре... нашиве „националисти“ кои фучат со тие пасоши ми се преку мандало... ај да зафатит некое војнуле све да соберите таму за војска тогаш ќе им кажам...а за останатото: дали судам... па во глобала сите шо ги познавам шо отишле таму имаат или пари одпоќе или се некој таленти до тука и назад шо гледаат нешо поќе бугарија...Коj си ти да судиш дали некоj е способен или не во однос на градот во коj се одвива професионално? А бугарските пасоши стварно вам се ноќна мора. Тогаш спротивставите им се доколку можете.
не сум и ја крив шо не знаеле да се снајдат на друг начин и плачипичкасто сакам бугарски пасош и викале аз сам блгарин а идет овде и ломотит: ја патриот ова она...Ма какво воjнуле бе. И не сум jас крив што ти не познаваш вредни и способни Македонци во Софиjа. Твоj проблем.